интересует процедура оформления опекунства. Решение окончательное за опекунским советом или за судом ?
Стаття 237. Особи, які можуть бути заявниками
1. Заява про обмеження цивільної дієздатності фізичної особи може бути подана членами її сім'ї, органом опіки та піклування, наркологічним або психіатричним закладом.
Стаття 239. Призначення експертизи
1. Суд за наявності достатніх даних про психічний розлад здоров'я фізичної особи призначає для встановлення її психічного стану судово-психіатричну експертизу.
Стаття 240. Розгляд справ
1. Справи про обмеження цивільної дієздатності фізичної особи чи визнання фізичної особи недієздатною суд розглядає за участю заявника та представника органу опіки та піклування. Питання про виклик фізичної особи, щодо якої розглядається справа про визнання її недієздатною, вирішується в кожному випадку судом з урахуванням стану її здоров'я.
2. Судові витрати, пов'язані з провадженням справи про визнання фізичної особи недієздатною або обмеження цивільної дієздатності фізичної особи, відносяться на рахунок держави.
Стаття 241. Рішення суду
1. Суд, ухвалюючи рішення про обмеження цивільної дієздатності фізичної особи (у тому числі обмеження або позбавлення права неповнолітньої особи самостійно розпоряджатися своїми доходами) чи визнання фізичної особи недієздатною, встановлює над нею відповідно піклування або опіку і
за поданням органу опіки та піклування призначає їй піклувальника чи опікуна.
Кредит был взят 2008 года. я была уверена что меня он уже не коснется никогда, что был погашен, но в декабре 2013 года мне пришло два письма - выписка из гос.реестра о том что мое движимое имущество арестовано и о том что мое недвижимое имущество арестовано, хотя недвижимого вообще не имею... почему-то срок исковой давности 3 года тут не работает ?
если наложены аресты значит уже есть решение суда о взыскании с вас долга.... нужно выяснять каким судом принималось решение и знакомится с материалами дела.... потом принимать дальнейшие решения...
есть большая вероятность того, что поручительство прекращено... и оснований для взыскания с Вас суммы нет