Хочу поделиться своей историей. В далеком 2007 году я перешла на контракт с МТС, но прошел год, появился "СУПЕР МТС", я контракт разорвала и перешла на карточки пополнения. И вот в ноябре 2011 года мне приходит письмо от "УКРФИНАНСЫ", что у меня долг перед МТС, а они передали меня как должника им, и я должна заплатить 91 грн. Потом пришло письмо, что сумма уже 232 грн. Я спрашиваю, за что долг, я разорвала контракт. Платите и все. Полазив по нэту я им состряпала вот такое письмо, отправила заказным:
ТОВ «Укрфінанси»_
04655, м. Київ, вул. Старокиївська, 10-г
Про вимогу сплатити борг.
Починаючи з листопада 2011 року на мою адресу почали надходити Ваші листи щодо оплати боргу.
Направивши на мою адресу згадане вище звернення, Ви не поінформували мене про правову підставу, яка б надавала Вам право вимагати від мене сплати грошових коштів, та на якій підставі я повинна сплачувати гроші не ПрАТ «МТС Україна», а Вашій установі.
Зазначення у листі про те, що Ваша організація є повіреним ПрАТ «МТС Україна», не може бути прийнята мною як доказ того, що Вам надано право спілкуватися зі мною від імені ПрАТ «МТС Україна», так як до вимоги не була прикладена навіть ксерокопія договору-доручення чи іншого документу який би уповноважував Вас діяти від імені ПрАТ «МТС Україна» виключно в моїй справі про стягнення неіснуючого богу. Також не було додано жодного Вашого правовстановлюючого документу який би свідчив про Ваше право вести заявлену господарську діяльність. Адже відповідно до ст. 1079 Цивільного кодексу України, фактором (тобто, особою, що отримує право вимоги і стає новим кредитором позичальника) може бути лише банк або фінансова установа, а також фізична особа - суб'єкт підприємницької діяльності, яка відповідно до закону має право здійснювати факторингові операції.
Також хочу зазначити, що згідно з частиною 6 ст. 23 Закону України «Про інформацію», інформація про особу охороняється законом. А ст. 32 Конституції України визначено, що ніхто не може зазнавати втручання в його особисте і сімейне життя, крім випадків, передбачених Конституцією України. Отже, збирання, зберігання, використання та поширення особистої інформації про особу без її згоди є прямим порушенням чинного законодавства.
На підставі вищезазначеного інформую Вас про наступне:
до отримання мною підтверджуючих документів про те, що я маю борг перед ПрАТ «МТС Україна», що Ви виступаєте від імені ПрАТ «МТС Україна»: копії договору-доручення, або іншого уповноважуючого документу, та того, що Ви вправі здійснювати заявлену Вами діяльність – стягнення заборгованості (копія Вашого свідоцтва про реєстрацію, статуту) Ваші дії можуть трактуватися лише як вимагання.
Нагадую Вам, що досудове слідство за ст. 127 КК України провадиться ВИКЛЮЧНО слідчими органами внутрішніх справ (ст.112 Кримінально-процесуального кодексу України).
У випадку, якщо Ваші працівники телефонуватимуть мені, або я буду отримувати юридично необґрунтовані вимоги сплати кошти, я змушена буду звернутися із захистом свого порушеного права до органів прокуратури та до відповідних підрозділів МВС по боротьбі з орг. злочинністю, оскільки Ваші дії та дії ПрАТ «МТС Україна» можна кваліфікувати за ч.2 ст.189 ККУ «…Вимагання, вчинене… за попередньою змовою групою осіб…» та ст.182 ККУ «Порушення недоторканості приватного життя».
Також, у разі неодноразових телефонних нагадувань мені, та моїм родичам (згідно ст. 189 Кримінального кодексу України передбачено відповідальність за розголошення відомостей, які потерпілий чи його близькі родичі бажають зберегти в таємниці), я скористаюсь ст. 127 ККУ «*********», та 335 ККУ «Примушування до виконання чи невиконання цивільно-правових зобов’язань» .
Пришел ответ, никаких документов мне никто не выслал, за то выслали квитанции, чтобы я олатила в банке, если я не оплачу, они мне грозя писать СМС, письма и звонить по телефону. Судом они мне не грязят, только психологическое давление. Культурные такие.