Історія і міфи

• Автор теми Автор теми UR3LFV
  • Дата створення Дата створення
Статус: Офлайн
Повідом.: 7796
Оголошень: 1
Не секрет, що офіційна радянська історіографія була заідеологізована, містила чимало маніпуляцій і міфів. Процес очищення історичної науки від міфів складний і болючій і нажаль, подекуди призводить до створення нових міфів. Головне, щоб патріотичних. Тут в сусідній темі пропонують спиратись в історичних дослідженнях на видіння медіумів і екстрасенсів, якщо вони відповідають ідеологічним запитам і ігнорувати документальні свідоцтва, якщо вони не подобаются. Які думки з цього приводу?

З.Ы. Так, я дилетант. Тому і чекаю на думку профі.

З.З.Ы. В архіві працювати доводилось. І в ДАХО і в архіві СБУ. І, чомусь, майже завжди все що треба знаходилось- і справи про саботаж хлібозаготівель і слідчі справи репресованих священників і справи поліціїв часів німецької окупації. І нічого "миші не з'їли" і "в москву не вивезли"

З.З.З.Ы. Едуард Зуб- професійний історик, (нині пропавший без вісти під Бахмутом) займався дослідженнями історії каральних органів в Харкові 1918-1941 і тако ж послуг медіумів не потребував, оскільки в архівах документів достатньо (нічого"миші не з'їли" і " в москву не вивезли"

Ну і де поділися всі ПроФФесіАнали? Хто там плакав про необхідність звертатись до медіумів в справі дослідження Голодомору, через відсутність джерельної бази? Ось вам, для лінивих дослідників, навіть, підбірочку документів зробили- і розшифрували і надрукували і на сайт виклали
⚠ Тільки зареєстровані користувачі бачать весь контент та не бачать рекламу.

ось трохи оригіналів

Але ж це нудно вичитувати, вигадувати легше, розумію.

Ну і де поділися всі ПроФФесіАнали? Хто там плакав про необхідність звертатись до медіумів в справі дослідження Голодомору, через відсутність джерельної бази? Ось вам, для лінивих дослідників, навіть, підбірочку документів зробили- і розшифрували і надрукували і на сайт виклали

ось трохи оригіналів

Але ж це нудно вичитувати, вигадувати легше, розумію.
История никого не интересует, только адаптированные версии.

Не секрет, що офіційна радянська історіографія була заідеологізована, містила чимало маніпуляцій і міфів. Процес очищення історичної науки від міфів складний і болючій і нажаль, подекуди призводить до створення нових міфів. Головне, щоб патріотичних. Тут в сусідній темі пропонують спиратись в історичних дослідженнях на видіння медіумів і екстрасенсів, якщо вони відповідають ідеологічним запитам і ігнорувати документальні свідоцтва, якщо вони не подобаются. Які думки з цього приводу?
Моя думка - ти брешеш, хлопче!
З якої причини, мені невідомо.

Я вообще не врубилась, а кто против документов в архивах? Один , из за поребрика, написал, что все вывезли в ****у. Я возразила, что явно не все, потому что мы нашли все по делу прадеда , арестованного в 37 и реабилитированного посмертно после смерти Сталина. Велла почистили с нашими ответами. Может, поэтому недопонимания, кусок выпал ?

Я вообще не врубилась, а кто против документов в архивах? Один , из за поребрика, написал, что все вывезли в ****у. Я возразила, что явно не все, потому что мы нашли все по делу прадеда , арестованного в 37 и реабилитированного посмертно после смерти Сталина. Велла почистили с нашими ответами. Может, поэтому недопонимания, кусок выпал ?
Да вот такие же у которых "все вывезено в ****у", вариант "уничожено", "мыши съели" и др отговорки. На самом деле всё есть. И добросовестные исследователи пользуются. Почитайте Эдуарда Зуба, хотя бы. Но ведь, гораздо проще соченять сказки находя оправдания.

Моя думка - ти брешеш, хлопче!
З якої причини, мені невідомо.
Я БРЕШУ????????? А хто в сусідній темі розповідав, що "всі документи по Голодомору в москві і лише російська/радянська історографія спираєтся на документи"? Чиї це слова?

А где в Украине ДОКУМЕНТЫ по голодомору?
Вам не нужно специально говорить об историографии с указанными прилагательными.
Вам нужно признать, что никаких документов для честных исследований не было и не будет.
Какие документы вам предоставят в москве, с такими и будете работать.
А они там мастаки по предоставлению.
Одни переписи населения чего стоят.
Но любой Демоскоп вам скажет - ***лом мамой клянусь! так и был

Останнє редагування:
. Тут в сусідній темі пропонують спиратись в історичних дослідженнях на видіння медіумів і екстрасенсів, якщо вони відповідають ідеологічним запитам і ігнорувати документальні свідоцтва, якщо вони не подобаются. Які думки з цього приводу?
В мене думка, що спиратись тільки на документи, а покази свідків - вважати ілюстрацією, а не фактом - то ти написав, а не хтось.
Не бачу різниці між двома цими релігіями. Якщо показ свідка то ілюстрація - чому не спиратись на екстрасенсів?

В мене думка, що спиратись тільки на документи, а покази свідків - вважати ілюстрацією, а не фактом - то ти написав, а не хтось.
Не бачу різниці між двома цими релігіями. Якщо показ свідка то ілюстрація - чому не спиратись на екстрасенсів?
Ну добре, давай покази свідків вважати фактом. Ось ми опитали десяток свідків, після події кількарічної ( хоча б) давності. Отримали десяток свідчень, що суперечать один одному і ніяк не узгоджуются. Що далі? Обираєм те, що подобаєтся і вписуєтся в задану концепцію а решту ігноруєм? Чи може, всеж таки, треба шукати документальні підтвердження?

Ну добре, давай покази свідків вважати фактом. Ось ми опитали десяток свідків, після події кількарічної ( хоча б) давності. Отримали десяток свідчень, що суперечать один одному і ніяк не узгоджуются. Що далі? Обираєм те, що подобаєтся і вписуєтся в задану концепцію а решту ігноруєм? Чи може, всеж таки, треба шукати документальні підтвердження?
Ну, ви обидва вдалися до "религійного мислення", тільки, до двох його крайностей.
Важливі обидва аспекти, бо і документи "підгонялись під реальність", і свідки можуть плутатись.

Я БРЕШУ????????? А хто в сусідній темі розповідав, що "всі документи по Голодомору в москві і лише російська/радянська історографія спираєтся на документи"? Чиї це слова?
Я ж не знаю, кто такое розповидав. :)
Я писала, что советской историографии, а по другим вопросам российской доверять нельзя.
Вспомните, как нам подавали в учебниках и книгах "бандеровское движение", шире - ОУН-УПА.

Вспомните, как нам подавали в учебниках и книгах "бандеровское движение", шире - ОУН-УПА.
Найдите в єтом фрагменте книги ложь и патриотические подтасовки!

— А певно, що совіти хлопа в селі не залишать... хлопи наші їм небезпечні, нині один візьме стрільбу в руки, завтра — другий і почнуть стріляти їм у спини. Що вони, совіти, дурні? Але коли й візьмуть нас до війська, то на фронті є шанці, є генерали, що вміють воювати, є сила... і ти, жовнірику, в тій силі разом із усіма, ти можеш упасти, а можеш і врятуватися, — розмірковували тато. — Що ж ти, Зіновію, разом із хлопцями, з такими ж, як і ти, можеш протиставити силі? Ти з карабіном, допустимо, чи з автоматом, ну — ще з гранатою, а він, *******, пре проти тебе з танками, з вороплянами, з ученими псами, з хитрощами, підступом, із зрадою. То знай, сину, на вашій партизанській війні за кожним кущем не тільки ******, на кожному кроці виплодять гаддя — конфідентів, ****отів.

— То так, — хитнув головою Зіновій, — страшна проти нас стоїть сила... страшна якраз своїми підступами і хитрощами, а не танками й літаками. Ми це знаємо. І знаємо також, що нас у полон не беруть. Ми, певно, таки приречені на ******, якщо Америка не почне війни проти Сталіна. Але... — Зіновій помовчав, немовби вагаючись вимовити щось дуже важливе чи, може, сумне, бо поглянув на маму... й мамі підбадьорливо посміхнувся. — Але чи не є нашим призначенням... так хоче Бог і так потрібно Україні... чи, отже, не є нашим призначенням сьогодні вмерти, щоб завтра на нашій крові зійшли, як молоде жито, нові борці. І так триватиме доти, доки не встане Україна.

Я ж не знаю, кто такое розповидав. :)
Я писала, что советской историографии, а по другим вопросам российской доверять нельзя.
Да ну! А это чей пост? Вас взломали? Скользкая Вы. Переглянути вкладення 13228923

Да ну! А это чей пост? Вас взломали? Скользкая Вы.
Там я написала, что документы ВЫВЕЗЛИ в Москву? Ткните пальцем в слово!
Я написала, что они там.
Чтобы два раза не вставать, никто и военных документов времени ВМВ не вывозил.
Архив как был, так и остался в Подольске.

Там я написала, что документы ВЫВЕЗЛИ в Москву? Ткните пальцем в слово!
Я написала, что они там.
Чтобы два раза не вставать, никто и военных документов времени ВМВ не вывозил.
Архив как был, так и остался в Подольске.
Ух скользкая! ОНИ ТАМ? ну хорошо, их не ВЫВЕЗЛИ, они, просто ТАМ. А как же они ТАМ оказались?И это тогда что

По ВМВ, тоже документов в ДАХО и в архиве СБУ предостаточно. Что-то конечно, в Подольске, но по партизанским отрядам (Харьковской обл) всё в Харькове, по органам оккупационной власти- всё в Харькове, по коллаборантам всё в СБУ

Кстати, когда составлялась Книга памяти по областям (Голодомор), чем руководствовались?
Выписками из ЗАГСов о смертности в 1932-1933 годах. А что стояло в причинах смерти, так это я частично процитировала.
по памяти.

По ВМВ, тоже документов в ДАХО и в архиве СБУ предостаточно. Что-то конечно, в Подольске, но по партизанским отрядам (Харьковской обл) всё в Харькове, по органам оккупационной власти- всё в Харькове, по коллаборантам всё в СБУ
Вы не размазывайте обозначенную мной проблему поиска данных по ВМВ на партизан и органы оккупационной власти.
Я написала исключительно о призванных в армию. По ним все бумаги в Подольске.

У меня есть огромный фолиант - 584 страницы, издание 1991 года.
Голод 1933. НАРОДНА книга-меморіал.
НАРОДНА, потому что составлена по воспоминаниям переживших.
Опровергайте и утверждайте - ВЫВСЕВРЕТИ!
Раз там практически нет бумажек.
Мало ли что кому показалось, да и людей маловато. Миллионов там нет.

Кстати, когда составлялась Книга памяти по областям (Голодомор), чем руководствовались?
Выписками из ЗАГСов о смертности в 1932-1933 годах. А что стояло в причинах смерти, так это я частично процитировала.
по памяти.
А выписки из ЗАГСов тоже в москве? Или это не документы?

У меня есть огромный фолиант - 584 страницы, издание 1991 года.
Голод 1933. НАРОДНА книга-меморіал.
НАРОДНА, потому что составлена по воспоминаниям переживших.
Опровергайте и утверждайте - ВЫВСЕВРЕТИ!
Раз там практически нет бумажек.
Мало ли что кому показалось, да и людей маловато. Миллионов там нет.
Почему сразу ВРЕТЕ? Хорошая иллюстрация может быть, или подсказка для направлений поиска.

Назад
Зверху Знизу