Е, ні. Та пісня мені знайома.
Нічого не працює, тож його потрібно знищити. Гірше вже не буде.
Буде.
Набагато гірше.
Це все одно, як - в мене на велосипеді колесо дало восьмьорку, а я його беру й топчу: все одно не можна їхати!!...
Ні.
Ось така навіть судова система - наш шлях у добробут й цивілізацію. Й аж ніяк не - "трійки" та активні громадяни, що будуть слідкувати за порядком. Є державні установи, що цим займаються.
Й є робота для активних громадян. Щоб зайняти свої руки й голову чимось таким, що буде приємно для суспільства.
Україні багато чого потрібно, та не "третейський суд".
Не припускайтеся до того, що я не писав та не казав. То Вас не гідно.
Виж на своєму досвіді пам'ятаете які запобіжники виробляє суспільство, коли судова та правоохоронна влада втрачає частку легітимності.
Перед розпадом СРСР таким запобіжником стала структурованість злочинності, яка для Вас, як для школяра виявлялась у Вашому (та кожного) усвідомленні, що у кожному, у тому числі і у Вашому районі є "авторитет", який не припусте ані свавілля, ані хаосу у відносинах "школоти", гіперактивних, та усіляких сявкуючих елементів. Ви, у тому числі, особисто легітимували таке структурування суспільства поділяючи місто на свій та чужий район (та закріплювали такий устрій кроввю на бійках "район на район"), а насправді легітимуючи запропонований (НДІ МВС чи КГБ) усталений устрій суспільства доповнений структурованою злочинністю.
Питання, які не мала (за різних обставин) вірішувати правоохоронна система та суди вирішувала система "авторитетів". За вирішенням своєї функції система районних "авторитетів" втратила свою легітимність та була нівельована іншими структурами за розпадом СРСР. Якщо зараз сказати: "Ти з какого району?" та "Кого знаєш?", - то це буде вже смішно. А тоді це вартувало розквашеного носа, але забезпечувало що ти на цій теріторії пустувати побережешся.
Тож мова йде не про "Нічого не працює, тож його потрібно знищити." (я так ніколи не пропонував). Мова йде про пошук суспільством доповнень до владно існуючої системи. Такі доповнення мають допомогти влаштувати у Харкові "добробут й цивілізацію". А хто займе цю нішу - то побачимо. Бо як не хочете, щоб ситуацію виправили, міліціонери "жорсткої руки", як у 90=х роках, то прийдеться зголоситися на якісь доповнення до системи.