Мені трудно відповісти бо я не розумію Ваших потреб.краще не заморочуватися з переходом на вищі вольти?
Зазвичай рахують три параметри споживання - фонове, базове, та пікове. Інвертор має покриівти короткочасне пікове навантаження, ємність батареї має покривати бажану кілкість діб автономного існування. В будинку, де я наразі мешкаю, 10 кВт інвертора покриває будь-яке пікове навантаження (бойлер, пральна/посудомийна машина, мікрохвильовка, чайнік, насос, електрична духова шафа), 30 кВт*год батареї забеспечують до 3 діб автономного життя (якщо заощаджувати). Є генератор і сонячні панелі.
Для квартири я придбав інвертор, який може видавати 4 кВт, 6,5 кВт протягом 30 хвилин, 9 кВт протягом 30 секунд. Батареї 200 А*г, 48В. 2 сонячні панелі на балкон (більше не лізе), маленький зарядний контролер (20А, близько 1 кВт).
Якщо у Вас є можливість встановити сонячні панелі - має сенс їх встановлювати. Влітку панелі за моїми спостереженнями можуть дати 5 і більше номіналів (мої дві панелі по 445 Вт дають 4,5 - 5 кВт*год на добу), взимку можуть не давать нічого взагалі протягом тижнів.
Якщо у Вас є можливість встановити достатньо паналей щоб набрати напругу стрінгу для інвертора - має сенс купувати інвертор з вбудованим MPPT контролером.
Я не можу нічого сказати про використання Ваших батарей, бо не знаю, в якому вони стані і як довго ще будуть працювати. Якщо купувати нові - краще 48В.
В першу чергу це все фінансове питання.
Обидві схеми рабочі. Яким чином Ви плануєте заряджати "стару" систему? Як я розумію LiFePO4 - "тупий", тобто без БМС? Якщо додавати ще один в паралель - як Ви плануєте їх балансувати? З 12В інверторами ніколи не працював, але ціна (принаймні на Victron) якась дивна - 3000 ВА 12В інвертор коштує більш ніж в 2 рази дорожче (€899.95) ніж такий же ж самий 48В (€399.00)...