Змінюй хід війни! Допомагай ЗСУ!

Готуємося до блекаутів. Досвід та поради.

Нужно било гєнє подрочіть. Там для цього шморгалка є. А потом уже с ключа. :)
Пробував, ще до купівлі нового акума - глухо. Просто як на глибині 11 км під водою. Не щолкає нічого взагалі.
Товариш от на днях сказав, що треба було стартер побити трохи )) Але я вже зробив ставку - станцію оплатив. Не хочу в -15 танцями займатися біля гени. Не друг він мені більше )).

Пробував, ще до купівлі нового акума - глухо. Просто як на глибині 11 км під водою. Не щолкає нічого взагалі.
Товариш от на днях сказав, що треба було стартер побити трохи )) Але я вже зробив ставку - станцію оплатив. Не хочу в -15 танцями займатися біля гени. Не друг він мені більше )).
Ну, гена стає другом, якщо блекаут затягується...І станція розрядилась... :незнаю:

Так. Саме на зарядній станції і зупинився.
Бо купив новий якісний акум для гени і .... а ніуя !! -- не завівся гена. Мертвий, сцуко. Дзвоню людині, що займалася ТО і взагалі підключала його в систему будинка -- "далеко від міста, буду через 2 тижні, вибачте". І от я уявив, як в -20 від'їбне щось типу щіток чи ще щось, і як назло спец буде знов "поза зоною". Плюнув і замовив станцію. Тепер той гена хай гудить в сторонці - чисто про запас буде, на самий крайній випадок. А зарядна станція - вона і з "чистою синусоїдою" -- тобто і котлу нормально і ворота не руками відкатувати-закатувати. І якщо що - то можна її з собою забрати.
На генчике могут указвать полную физическую мощность на валу. И, скорее всего так и указывают.
Электрическая - всегда меньше. Чтобы не лезть в детали реактивной нагрузки и всяких кониснусов фи - умножайте всегда на 0,7(то с запасом).
т.е. там где напиасано 1 кВт, там реально полезной будет ват 700. Скорее всего больше, но на это лучше особо не расчитывать.

Ну, гена стає другом, якщо блекаут затягується...І станція розрядилась... :незнаю:
Нє, ну, зрозуміло, що я його не викину за паркан )) Через 2 тижні полагодять і буде стояти в засаді і буду навіть заводити його раз на місяць на 5 хвилин як полагається, вже ж вчений )). Але станція - це про комфорт і про "якщо руки не заточені на техніку". Раз зробив автоматичне підключення і не бігаєшь з тими каністрами і не залежишь від якогось паливного краника.

:клас:

Все вірно, але є нюанс:D: з геною на 1 кВт холодильник (якщо тільки не інвертор) не стартане...

:клас:
Опять же, что за генчик, что за холодос, сильно по разному бывает.
Но холодос зимой я бы не отключал.
на улице и так будет около нуля, т.е приблизительно температура холодоса, а морозильные камеры, если там особо не лазить и все заморожено - за несколько часов(да и несколько десятков часов) не помрут.

Нужно било гєнє подрочіть. Там для цього шморгалка є. А потом уже с ключа. :)
Надо иметь опыт заводки карбюраторных советских машин,особенно москвичей и запорожцев.
Главное правильный подсос и искра.

Надо иметь опыт заводки карбюраторных советских машин,особенно москвичей и запорожцев.
Главное правильный подсос и искра.
Та тут така справа, що гена 3 роки стояв під столом біля стіни на вулиці, тобто сніг напряму на нього не падав і дощі, а стан такий, наче його по полях тягали - фарба злущилась, їржа. Всередині, думаю стан не краще. Так що і досвід може не допомогти. Я ж кажу - і це все станeться, як назло, в -20 морозу.

Цікаво, а якщо станцію до пункту незламності притягнути - дадуть заряджати ? ))

Останнє редагування:
Та тут така справа, що гена 3 роки стояв під столом біля стіни на вулиці, тобто сніг напряму на нього не падав і дощі, а стан такий, наче його по полях тягали - фарба злущилась, їржа. Всередині, думаю стан не краще. Так що і досвід може не допомогти. Я ж кажу - і це все станється, як назло, в -20 морозу.

Цікаво, а якщо станцію до пункту незламності притягнути - дадуть заряджати ? ))
Ти уявляєш, яка там буде черга? з телефонами та банками

Та тут така справа, що гена 3 роки стояв під столом біля стіни на вулиці, тобто сніг напряму на нього не падав і дощі, а стан такий, наче його по полях тягали - фарба злущилась, їржа. Всередині, думаю стан не краще. Так що і досвід може не допомогти. Я ж кажу - і це все станється, як назло, в -20 морозу.
Ну подивимя,як його відремонтують.Скоріш за все заміна свічки і мєлочь по карбюратору.

Будешь с ней там сутки сидеть?
Та заявлено, що 100% за 2 години від мережі. А з бустом і до 80% - обіцяють максимум годину. Сидіти там не збираюсь - все ж таки гену, сподіваюсь, приведуть до тями -- просто цікаво, гіпотетично - як розетки діляться в тих пунктах ))

Вот вам мнение человека в теме.
Если у вас руки(и мозги) не растут из правильного места - покупайте зарядную станцию. 30-50 килогривен(500 и более Ватт*часов) и вы на от половині суток до нескольких минимально запитаете критичные потребители, свет, роутеры. Выбор за вами. подключение холодильника - так себе идея, но если нужно то можно, но сильно сокращает время автономной работы.
Солнечнные панели - хорошо летом, да и когда их больше чем на 2 килловата сумарной номинальной мощности. Зимой - практически ни о чем.
Генератор на 1 квт стоит не так дорого, шумит не сильно, но очень поможет пережить блекауты Нормально работает на балконе. . Для дома - 2,5 квт, жрет около литра на час работы.
очень помогут лампочки с аккумами, благо их уже полно под цколь Е27. Из плюсов - управляются теми же выклчателеми света то у вас есть.

П.с. для желающих из ****а слепить пулю, или на китайских площадках купить "супер решение" - только потратите деньги.

Што касается тепла и приготовления пищи. лучшим вариантом будут(если совсем писец) портативные газовые обогреватели на баллноах. Пищу готовить на анлогичной фигне. Запас баллонов держать. У того, что мы крутили обычного "дихлофосного" на три часа хватало, но было очень жарко, но при этом не давать остыт помещению.
А в плане тепла, особенно у кого позволяет - рулит буржуйка.

Пы.пы.сы. Испльзуя любые наргевательные элементы где что то сгорает - не забываем о вентиляции и о притоке воздуха. Есть реальный шанс даже без пожара отправитсья в вечную страну теплоты и кофмфорта.
Все красиво на бумаге, но забыли про овраги. Берем и считаем мощность, которая нужна. Как ни крути, у меня получилась средняя для более-менее комфортной жизни - 300 Вт. 0,3*24 =7,2квтчаса. Это позволяет не особо заморачиваться на веерные отключения. При условии газовой плиты. Если уходим на лампы на аккумах и роутер от батареек - 220 вольт как таковые не нужны. Тогда резерирование идет на кождую точку отдельно. И тут совсем другой подход .
Свет и связь сегодня решаются. Отопление - вот проблема. Надо мощности хотя бы 1 квт на комнату... Ок, с одной комнатой -1кВт. Если ижгать топливо в открытой горелке (газ из дихлдофосов), то там 240 грамм, это на 2,5часа При этом в час сожрет порядка 1,1 куба воздуха и выплюнет 0,15 куба СО2. Для газообмена надо 6 кратный запас, Так что в час надо продуть 7,5 кубов воздуха. Иначе - учадите. Уже видно, что греться так не получится. ;-(
Генератор на балконе - самое реальное. Но, как бы, 1 квт - мало. Мало в пике. Я бы смотрел на инверторы от 2 квт. Он даст и пусковые и в нормальном режиме - лишнего жрать не будет.
В плане тепла - буржуйка, но ей дрова нужны. Жрет много. Если нет запаса - хрен вы в городе столько дров найдете.. И опять таки, воздух из помещения берется.
Я бы смотрел на дизельные автономки от 12 Вольт.... Там можно ее на балконе поставить и завести только теплый воздух или выхлоп (и впуск) вывести на улицу. Но, надо 12Вольт порядка 30-50 Вт на вентилятор и насосик. Ну и дизель, вестимо. Жрет от 0,2-0,8 литра солярки в час. Бак 5 литров.
Потому:
Инвертор с батареей,
Запасные аккумы на 12 вольт
лампы с аккумами
Генератор
Газовая плита
Дизельный обогреватель
Запас бензина, дизеля и газа

Ну или маленьная модульная АЭС на балконе ;))))))

Та заявлено, що 100% за 2 години від мережі. А з бустом і до 80% - обіцяють максимум годину. Сидіти там не збираюсь - все ж таки гену, сподіваюсь, приведуть до тями -- просто цікаво, гіпотетично - як розетки діляться в тих пунктах ))
там не тільки розетки, там загальна потужність вливає. Інверторний маленький гена відмовивися заряджати станцію, бо його потужності не вистачило.. А телефони - не питання...
Ти ще Теслу пригони заряджатися до пунткут незламності та обігріву ;-)

Ще питання. Генератор. Він, падлюка бензинова, кожні 25 годин потребує сервісного обслуговування. Заміни мастила у тому числі......

Ще питання. Генератор. Він, падлюка бензинова, кожні 25 годин потребує сервісного обслуговування. Заміни мастила у тому числі......
Та наче кожні 50. Але все одно - додатковий гемор. Плюс той бензин потрібно кудись подалі ховати. І виходить, що в хаті машина з повним баком бензу + запас. Стрьомно.

1762261532914.webp

холодильник самс, но фрост, на 6 годин вистачає

Та наче кожні 50. Але все одно - додатковий гемор. Плюс той бензин потрібно кудись подалі ховати. І виходить, що в хаті машина з повним баком бензу + запас. Стрьомно.
5 літрів !? ;-) Фігня, в мене в барі віскаря більше стоїть....

Назад
Зверху Знизу