Змінюй хід війни! Допомагай ЗСУ!

Готуємося до блекаутів. Досвід та поради.

Так автомат ввода резерва для того же и нужен, чтобы эта встреча не произошла?
да. "кабель самоубийцы" - это двухвилочный кабель, насколько я понимаю, вот его можно забыть выдернуть из розетки и вкл. рубильник. у меня так получалось )). После чего пришлось таки заморочиться с автоматом, а на инвертор вывести все самое необходимое (котел, хол-ки, комп. розетки, etc).

После чего пришлось таки заморочиться с автоматом
В 2022 тупо поставил контактор (пускатель). Потом снял - катушка жрёт 10 Вт круглые сутки.

Или автомат ввода резерва надо ставить, или перекинуть провода на контакторе (чтобы включался при внешнем питании).

Так автомат ввода резерва для того же и нужен, чтобы эта встреча не произошла?
Якщо 1-2 секунди без світла допускається, то замість АВР можна поставити простий і дешевий двохполюсний перемикач навантаження.
І перемикати вручну.
⚠ Тільки зареєстровані користувачі бачать весь контент та не бачать рекламу.

Якщо 1-2 секунди без світла допускається, то замість АВР можна поставити простий і дешевий двохполюсний перемикач навантаження.
І перемикати вручну.
Ну, тоді можна покластися на цифри з корпусу перемикача з середнім положенням та комутувати невеликих споживачів саме ним :)

1760358543781.webp

Нарід, а як можна задіяти 48V аккуми від електроінструменту? Ну наприклад як від них зарядити телефон?

IMG_20251013_190856.webp

Нарід, а як можна задіяти 48V аккуми від електроінструменту? Ну наприклад як від них зарядити телефон?

IMG_20251013_190856.webp

DC DC Step Down Converter -

IMG_20251013_190856.webp
Поискать понижающий DC-DC преобразователь с 48 до 5 вольт и припаять его выход к соответствующим контактам USB разъёма-"мамы"

Не реклама, просто первое подходящее, что нашлось:

Тока в 2А хватит за глаза.

На 20-вольтовые можно использовать его же, только подкрутить выходное напряжение.

Обязательно проконтролировать выходное напряжение вольтметром перед подключением к телефону!! И желательно ещё раз проверить уже под нагрузкой, чтобы сильно не проседало

на гертруде можешь купить без проблем и ожиданий.

В гнездо прикуривателя - как грязи. Есть модели на входное 12...24 В. Только розетку прикуривателя с проводами купить и приколхозить к аккублоку. С возможностью отключения от его клемм для штатной зарядки блока.

З досвіду використання свинцевих AGM в комп'ютерних ДБЖ, вони живуть до 4 років (фірмові) або до 2 років (ноу-нейм китайці).
Для порівняння: LiFePO4 "середньої паршивості" в моєму електровелосипеді вже 10 років працює. Тільки трошки слабше тягнути на гору став. Але я думаю, що то через те, що я його іноді заряджав "з морозу", чого він не любить.
То у ДБЖ вони стіко живуть. От як раз поставив другий такий у режим відновлення (антисульфатаціі). В мене їх два по сім ампер годин. Обидва 2013 року виготовлення. Так що не завжди 2-4 роки. Заряджаю я їх не дуже дорогим але їнтелектуальним зарядним пристроєм Foxur. Раз на рік ставлю у режим антисульфатаціі. Є підозра, що повної ємності вони вже не мають, але я їх використоую виключно в якості переносного освітлення з маленькими диодними лампами. А от як себе поводять якістні автомобільні AGM акумулятори (Bosch, Varta, Exide) - теж цікаво.

Останнє редагування:
Є підозра, що повної ємності вони вже не мають
Давай перевіримо. Пиши у приватні повідомлення. Якщо ти недалеко від метро "Перемога", то принось свої акумулятори. Я взяв у колеги "електронне навантаження", і в мене є зарядний пристрій для свинцевих акумулятороів невеликої ємності. Тож можу виміряти ємність будь-яким струмом. До речі, для прикладу, є в мене акумулятор AGM 7 Ah, 12 V марки FAAM. Зелененький такий. Я його брав у 2021 під сигналізацію, але сигналізація не знадобилася. Тож він в мене просто так лежить на полиці. Іноді підзаряжаю, щоби не здох. Але незодавно я поміряв його ємність, і виявилося, що з 7 А*год залишилося лише 3 А*год. Ось вам і свинець.

Чи варто таке. Брати? Грошей зайвих нема. Тільки для холодильника.

Вкладення

• Screenshot_20251014_121227_Chrome.webp
    Screenshot_20251014_121227_Chrome.webp
    199.1 КБ · Перегляди: 5
Ці добрі. Але ціна...
Надійний релейний стабілізатор для котлів, холодильників, телевізорів та іншої побутової техніки.
Потужність — 250 Вт (пускова до 900 Вт).
Робоча напруга — 145–280 В, вихід — 220 В ± 14 В.
Захист від перенапруги, перегріву, перевантаження.

Вкладення

• 1760434554517.webp
    1760434554517.webp
    114.5 КБ · Перегляди: 4
  • 1760434659054.webp
    1760434659054.webp
    259.9 КБ · Перегляди: 4
Останнє редагування:
Ну, це може сказати той, хто знає ,що в нього всередині...
На тобі ще, дешевший, такого ж типу, в Епіку:
1760435059811.webp

Поискать понижающий DC-DC преобразователь с 48 до 5 вольт и припаять его выход к соответствующим контактам USB разъёма-"мамы"

Не реклама, просто первое подходящее, что нашлось:

Тока в 2А хватит за глаза.

На 20-вольтовые можно использовать его же, только подкрутить выходное напряжение.

Обязательно проконтролировать выходное напряжение вольтметром перед подключением к телефону!! И желательно ещё раз проверить уже под нагрузкой, чтобы сильно не проседало
Є оригінал готові:

Подарую 12В 7ah AGM YUASA, Europower, CSB Мають 50-70% від ємності або 18650

Вкладення

• 1760435000007.webp
    1760435000007.webp
    180.9 КБ · Перегляди: 4
Я себе купил вот такой девайс:

Он работает как зарядка (можно подключить любую зарядку от телефона), так и в обратную сторону как повербанк. 65w выдает и заряжает (просто мощнее не было зарядки и нагрузки). Ноут даже заряжает. Правда есть вентилятор внутри.

Назад
Зверху Знизу