Статус: Офлайн
Повідом.: 9689
Повідом.: 9689
Поділюся фотками моєї саморобної зарядної станції. Потужність 1 кВт (короткочасно 1,5 кВт). Акумулятор LiFePO4 фірми "EVE". Ємність 105 А*год при напрузі 12 В. Ним керує BMS JiKong. Інвертор DATOU BOSS з правильною синусоїдою, тож можна безпечно заживити холодильник. При запуску компресора холодильник короткочасно бере дуже великий струм, тож інвертор ругається. Але тягне.
На фотках: чорна коробочка - зарядний пристрій. Срібляста коробочка - інвертор. Сині цеглини - акумуляторні елементи.
Вага десь 15 кг. Собівартість приблизно 15 тис. грн.
З досвіду використання скажу, що треба було вкласти більше грошей, та зробити більш потужну станцію більшої ємності, бо якщо разом з холодильником увімкнути комп'ютер, то в момент старту компресора інвертор може відключитися по перевантаженню. Якби я знав раніше, то взяв би вдвічі більше акумуляторів та зробив би систему на 24 вольта з восьми акумуляторів та взяв би інвертор на 2 кВт.
На фотках: чорна коробочка - зарядний пристрій. Срібляста коробочка - інвертор. Сині цеглини - акумуляторні елементи.
Вага десь 15 кг. Собівартість приблизно 15 тис. грн.
З досвіду використання скажу, що треба було вкласти більше грошей, та зробити більш потужну станцію більшої ємності, бо якщо разом з холодильником увімкнути комп'ютер, то в момент старту компресора інвертор може відключитися по перевантаженню. Якби я знав раніше, то взяв би вдвічі більше акумуляторів та зробив би систему на 24 вольта з восьми акумуляторів та взяв би інвертор на 2 кВт.