Змінюй хід війни! Допомагай ЗСУ!

Готуємося до блекаутів. Досвід та поради.

На ностальгію пробило. Ось такі машини в селі балони розвозили в 90-х. Пусті забирали, повний давали.

1000066006.webp
о я как вспомню, в середине 70х на журавлевке еще не было газа, уголь/дрова + эти баллоны, также машина развозила ))

так то ж дрова нада...
столько сухостоя поблизости, начнешь махать пилой - примут и припаяют не отходя от кассы
Нада.
Я ж не голубих кровєй. Це аристократія вдень пиляє, вивозе вантажівками й не соромиться. А ми люди прості, колись поночі одну впавшу соснину тягли, шоб не побачили))
Але оці газові девайси і ідеї в висотках, це страшно. Живеш і не знаєш що за стінкою робиться, які там балони, як вони експлуатуються (пам'ятаєш як на Масельського балон вибухнув на 9 чи 10 поверсі), а якщо живе родина з кількох душ то по любому не будуть з балончиками возитись, великого притягнуть, безпечніше кудись на подвір'я в будинок та топити дровами, де дрова намутить як нема за що купить то інше питання, та й не у всіх такий будинок є, і чим морочитись іншим житлом, простіше газифікувати те що є. За умови якщо є де газ придбати, як нема, при зовсім поганому стані справ, то і у місті єдиним варіантом лишаються дрова.

Але оці газові девайси і ідеї в висотках, це страшно.
ага, особливо коли роблять буржуйку з пропанового балону, виносять трубу рукожопи, воно потім прогорає та спричиняє пожежу або чадний газ, що він хоча не набагато важче повітря - може легко спуститися до сусідів і куку

Спостерігається підвищений попит на акумуляторні батареї. Ще кілька днів тому всі позиції були в наявності, однак наразі більшість LiFePO₄ відсутні на складі. Немає в наявності.
Спрос. На нконе вроде бы еще норм цены в наличии.
Я себе собрал 6кВт инвертор + 15кВт/ч батарейку :)

Але оці газові девайси і ідеї в висотках, це страшно. Живеш і не знаєш що за стінкою робиться, які там балони, як вони експлуатуються (пам'ятаєш як на Масельського балон вибухнув на 9 чи 10 поверсі)
+

Ще й вмільці, що вихлоп встромляють у загальну витяжку...І ку-ку... :незнаю:

Та ну, до війни у нас 5 з верху брали. До повного не задував. Головне залишки злити.
зараз на деяких заправках балони вже продають для газу. Чого їм щось зверху ще брати?

я тоже раздумывал одно время о газовом баллоне и генераторе газ/бенз., бензиновый у меня есть. Но потом почитал критику этих двухтопливных генераторов, и пока решил - не нужно...

Нужна домашняя микро АЭС )

Нужна домашняя микро АЭС )
помню в ХАИ, микро ядерный реактор стоял в одной из лабораторий. Типа натуральный макет в разрезе. Я точно не помню почему, но етот проект, кажется, не "взлетел".

P.S. кажется вспомнил, реактор был рабочим, все ок, но защита для него превосходила все ограничения по массе для полезной нагрузки.

Останнє редагування:
Назад
Зверху Знизу