Статус: Онлайн
Повідом.: 11636
Повідом.: 11636
Минут 10 думал , куда это приткнуть..
28 листопада, 17:19
28 листопада, 17:19
NV
Президент України Володимир Зеленський у вечірньому зверненні у п’ятницю, 28 листопада, оголосив, що голова його Офісу Андрій Єрмак подає у відставку.
Глава держави сказав, що на тлі переговорів зі США про мирний план не хоче чуток і спекуляцій.
За словами Зеленського, Україні зараз потрібна «внутрішня сила» і «не повинно бути причин відволікатись на щось, крім захисту України».
«Хочу, щоб ні в кого не було жодних питань до України. Тому сьогодні такі внутрішні рішення: відбудеться перезавантаження Офісу президента України. Керівник Офісу Андрій Єрмак написав заяву про відставку. Я вдячний Андрію за те, що українська позиція в переговорному треку завжди була представлена ним саме так, як має бути. Завжди це була патріотична позиція. Але я хочу, щоб не було чуток і спекуляцій», — заявив він.
Зеленський сказав, що в суботу, 29 листопада, проведе консультації з можливими кандидатами на посаду глави Офісу президента. Він також повідомив, що на переговорах з американською стороною щодо мирного плану будуть присутні начальник Генштабу, представники МЗС, секретар РНБО і розвідка.
Президент додав, що чекає від Кабміну і парламенту ухвалення бюджету на 2026 рік, а також кандидатури на посади міністрів енергетики та юстиції. За його словами, чинних міністрів потрібно оцінити й зробити висновки, «чи відповідають вони викликам і цієї зими, і цієї війни». Також глава держави доручив СБУ проаналізувати ситуацію в правоохоронній системі та регіонах на тлі «великої кількості негативу з регіонів».
«Українці мають виграти. Це найважливіше. росія дуже хоче, щоб Україна робила помилки. З нашого боку помилок не буде. Наша робота триває. Наша боротьба триває. Не маємо права не дотиснути, не маємо права відступити чи розсваритися. Втратимо єдність – ризикуємо втратити все: себе, Україну, своє майбутнє. Маємо зібратися. Мусимо триматись. Іншого вибору в нас немає. Іншої України в нас не буде. Захищаємо Україну», — сказав президент наприкінці звернення.⚠ Тільки зареєстровані користувачі бачать весь контент та не бачать рекламу.