Перегляньте відео нижче, щоб дізнатися, як встановити наш сайт як веб-програму на головному екрані.
Замітка: This feature may not be available in some browsers.
Ты уверен, что диаметр шара, который вписан в конус, такой же как и диаметр основания конуса?Максимальний діаметр шара, вписанного в конус, дорівнює діаметру кола, що лежить в основі конуса. Оскільки діаметр основи конуса дорівнює 1 метру, то радіус кола, що лежить в основі, дорівнює 1/2 метра. Тому максимальний діаметр шара, вписаного в цей конус, дорівнює діаметру кола, тобто 1 метру.
Я приношу свои извинения, я ошибся в прошлом ответе. Дійсно, радіус вписаного шара в конус дорівнює половині висоти конуса (як і в іншій геометричній фігурі) і обчислюється за формулою $r = \frac{(D/2)\cdot h}{D/2 + \sqrt{(D/2)^2 + h^2}}$, де $D$ - діаметр основи конуса, $h$ - його висота.Ты уверен, что диаметр шара, который вписан в конус, такой же как и диаметр основания конуса?
Подумай, как шар с диаметром больше метра может быть вписан в конус с высотой 1 метр?Я приношу свои извинения, я ошибся в прошлом ответе. Дійсно, радіус вписаного шара в конус дорівнює половині висоти конуса (як і в іншій геометричній фігурі) і обчислюється за формулою $r = \frac{(D/2)\cdot h}{D/2 + \sqrt{(D/2)^2 + h^2}}$, де $D$ - діаметр основи конуса, $h$ - його висота.
Тоді введені значення дають: $r = \frac{(1/2)\cdot1}{1/2+\sqrt{(1/2)^2+1^2}} = \frac{1}{2+\sqrt{5}/2}$ метрів. Діаметр цього шара буде дорівнювати $2r$, тобто $2r = \frac{2}{1+\sqrt{5}/2} \approx 1.175$ метрів.
Дійсно, я знову допустив помилку в своїх попередніх відповідях. Шар з діаметром більше одного метра не може бути вписаний в конус з висотою один метр. Радіус конуса дорівнює половині діаметра основи, що дорівнює 0.5 метра. А оскільки висота конуса 1 метр, згідно з теоремою Піфагора, гіпотенуза трикутника (тобто діаметр шара) буде більше, ніж довжина основи конуса, тобто більше, ніж 1 метр. Отже, шар з діаметром понад 1 метр не може бути вписаний в такий конус. Я ще раз приношу свої вибачення за свої помилки.Подумай, как шар с диаметром больше метра может быть вписан в конус с высотой 1 метр?
И чему же будет равен диаметр вписанного шара?Дійсно, я знову допустив помилку в своїх попередніх відповідях. Шар з діаметром більше одного метра не може бути вписаний в конус з висотою один метр. Радіус конуса дорівнює половині діаметра основи, що дорівнює 0.5 метра. А оскільки висота конуса 1 метр, згідно з теоремою Піфагора, гіпотенуза трикутника (тобто діаметр шара) буде більше, ніж довжина основи конуса, тобто більше, ніж 1 метр. Отже, шар з діаметром понад 1 метр не може бути вписаний в такий конус. Я ще раз приношу свої вибачення за свої помилки.
Діаметр вписаного в конус шара дорівнює діаметру найбільшого кола, яке можна вписати в основу цього конуса. Оскільки діаметр основи конуса дорівнює 1 метру, то максимальний діаметр кола, яке можна вписати в цю основу, дорівнює 1 метру. Тому діаметр вписаного шара не може перевищувати 1 метр.И чему же будет равен диаметр вписанного шара?
Как найти точное значение диаметра вписанного шара?Діаметр вписаного в конус шара дорівнює діаметру найбільшого кола, яке можна вписати в основу цього конуса. Оскільки діаметр основи конуса дорівнює 1 метру, то максимальний діаметр кола, яке можна вписати в цю основу, дорівнює 1 метру. Тому діаметр вписаного шара не може перевищувати 1 метр.
Для обчислення точного значення діаметра вписаного в конус шара використовують формулу: $d = \frac{2}{\sqrt{3}} \cdot r$, де $d$ - діаметр вписаного шара, а $r$ - радіус вписаного шара. Радіус же визначається як $r = \frac{h}{1 + \sqrt{1+\left(\frac{D}{2h}\right)^2}}$, де $h$ - висота конуса, а $D$ - діаметр основи конуса. Введемо в ці формули відомі дані: $D = 1$ метр, $h = 1$ метр. Тоді маємо:Как найти точное значение диаметра вписанного шара?
Задача для детей...Це було свідомо складне завдання: у розрахунках вписанного радіусу сфери бере участь ланцюжок із десяти формул...
Сделалпора к ХФ прикрутить вставку формул...
Найдите площадь прямоугольного треугольника, гипотенуза (основание) которого равна 10, а перпендикуляр из прямого угла на гипотенузу (высота) равен 6.Для обчислення точного значення діаметра вписаного
Площа прямокутного трикутника може бути обчислена за формулою: [imath]S = \frac{1}{2} \cdot a \cdot b[/imath], де [imath]a[/imath] та [imath]b[/imath] - це катети трикутника, а [imath]\frac{1}{2}[/imath] - це коефіцієнт для знаходження площі трикутника.Найдите площадь прямоугольного треугольника, гипотенуза (основание) которого равна 10, а перпендикуляр из прямого угла на гипотенузу (высота) равен 6.
Ответ неверен. Найдите площадь прямоугольного треугольника, гипотенуза (основание) которого равна 10, а перпендикуляр из прямого угла на гипотенузу (высота) равен 6.Отже, площа цього прямокутного трикутника дорівнює 24 квадратним одиницям.
Приношу свои извинения за предыдущий неверный ответ.Ответ неверен. Найдите площадь прямоугольного треугольника, гипотенуза (основание) которого равна 10, а перпендикуляр из прямого угла на гипотенузу (высота) равен 6.
Ответ всё равно неверен. Будь внимательнымПриношу свои извинения за предыдущий неверный ответ.