Ваш вопрос не по адресу, вам сюда:
rada.gov.ua
Да я и не спрашиваю, так, мысли вслух.
Я еще подумал, что я получал свидетельство о едином налоге, но вот свидетельства о едыном социяльном внеску я не получал.
Кто-то получал такой, что платят его? Не знаете, нет?
Таки підняв я свою дупу та почитав я цей закон про "Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування" і щось не второпав з чого такий кіпіш поднявся.
Я як ФОП, який не використовує найманих працівників, маю право не платити ций внесок. Він не для мене.
Тількі подивився до кого цей закон застосовується. Невже ніхто його не читає, а тільки ото бздить та ****ить?
Дивимось.
Стаття 4. Платники єдиного внеску
1. Платниками єдиного внеску є:
4) фізичні особи - підприємці, в тому числі ті, які обрали спрощену систему оподаткування, та члени сімей цих осіб, які беруть участь у провадженні ними підприємницької діяльності;
Гаразд, це означає тільки те, що я можу бути платником і мій пункт 4-й від статті 4 і першої частини.
Далі.
Стаття 5. Облік платників єдиного внеску
Взяття на облік осіб, зазначених:
2. Взяття на облік платників єдиного внеску, зазначених у пунктах 2-14 частини першої статті 4 цього Закону, здійснюється Пенсійним фондом з внесенням відповідних відомостей до реєстру застрахованих осіб.
Тоб-то вони якось повинні мене взяти на облік, але на підставі чого вони це можуть зробити самостійно цього не вказано, чи я не знайшов. Вважаю що вони це можуть зробити за моєю заявою.
Далі
3. Платникам єдиного внеску, зазначеним у пунктах 1, 4 та 5 частини першої статті 4 цього Закону, в порядку, встановленому Пенсійним фондом, безоплатно надсилається повідомлення про взяття їх на облік, в якому для платників, зазначених у пункті 1 частини першої статті 4 цього Закону, зазначається клас професійного ризику виробництва, до якого віднесено платника.
Тобто для мене, як для пункту четвертого повідомлення не надсилали взагалі, тому я не повинен щось там вигадувати, що я зареєстрований і щось там платити взагалі не повинен.
Але йдемо далі.
4. Обов'язки платників єдиного внеску виникають:
у осіб, зазначених в абзацах четвертому, шостому та сьомому пункту 1, пунктах 4 (крім фізичних осіб - підприємців) та 5 частини першої статті 4 цього Закону, - з початку провадження відповідної діяльності;
Самий ближчий і єдиний до четвертого пункта мене виключає, як ФОП.
Тому і обов"язка в мене нема.
І ще одна цікава фраза в статті 8
2. Єдиний внесок не входить до системи оподаткування. Податкове законодавство не регулює порядок нарахування, обчислення і сплати єдиного внеску.
Тобто єдиний внесок не має відношення до єдиного податку, він ніяк з ним не може єднатися. А з цього значить, що 57% від єдиного податку всеж треба платити у пенсійний, а додатковий єдиний внесок вже по бажанню, та по власній заяві.
Я ходив в пенсійний і консультувався з керівником відділу звітості. Вона мені розповіла скільки я повинен заплатити за прошлий рік, і скілька за цей. Я порахував війшло щось біля 2,5 тис грн. Посилалася на цей закон. Зараз я і думаю, а де в ньому вказано про 2010 рік, попередньою датою. Я пам"ятаю що я десь більше 1000 здуру оплатив в пенсіний в 2009 році і що з того, ****** да і тільки. Так навіщо бути дурнем в другий раз?