разница чувствуется - вода становится как бы более мягкой на вкус.
Цікава тема про мінералізатори, як ото про фломастери... ))
Осмотична вода має показники загальної і карбонатної жорсткості нуль. Тобто м'якшою вона фізично уже бути не може, але відгуки про "м'якість" після мінералізатора зустрічаються доволі часто.
Насправді ж фокус в Ph.
Осмос забирає +- одиницю кислотності і це робить воду "жорсткою", "гіркуватою", "пустою"...
В основному для підняття Ph використовують кальцит. В Aquafilter aimro - 100% кальциту, хоча на смак за останні роки три вони стали якісь не такі, і вуглі теж. В Ecosoft PD2010ECOPKG - 50/50 кальцит з активованим вугіллям.
Є ще з різними камінчиками, ракушками, магнієм і т.д.
Заморочуватись, пробувати різні варто тільки якщо ви п'єте сиру воду і не курите.
Дев'ять з десяти курців кажуть, що смак не міняється і то все маркетинг. І я їм вірю, а ще рекомендую кидати палити.)))