Змінюй хід війни! Допомагай ЗСУ!

Единая тема про травлю собак в Харькове

• Автор теми Автор теми Волчица
  • Дата створення Дата створення
Про намордник Вас просветили.

А теперь я Вас просвещу
4.6. Власникам домашніх тварин забороняється:
утримувати собак незареєстрованими;
продавати тварин у невизначених спеціально для цього місцях;
у стані алкогольного сп'яніння вигулювати тварин;
вигулювати собак без повідка і намордника у невизначених спеціально для цього місцях;

Додаток
до рішення 14 сесії Харківської міської ради 5 скликання
Про затвердження Правил утримання домашніх тварин у м. Харкові
від 04.07.2007р. №164/07

Правила утримання домашніх тварин у м. Харкові

Гулять можно без намордника - он обязателен лишь в наземном транспорте.

И Вам бы не мешало ознакомиться

19vit73, знаете ли уважаемый, прежде чем принимать судьбоносные решения на общегородском уровне, а потом требовать их исполнения, хотелось бы, чтобы и с другой стороны были выполнены некие обязательства, а именно:
1 - было достаточное количество площадок для выгула собак (чего нет);
2 - были убраны стаи с улиц города (чего нет);
3 - были убраны пьяные **********, и просто ******ки с улиц города (чего нет),
Вот когда выполнятся вышеперечисленные условия, тогда и можно требовать что-то с собачников. И еще. Все эти законы принимаются умниками типа Вас, которые собаку видели лишь на картинке, иначе бы знали предшествующий опыт времен СССР: водить всех собак подряд в намордниках - это повышать их агрессивность. Подобные законы были очень быстро отменены, когда их принимали действительно думающие люди.
Кстати, небезынтересно, а кто имеет право спросить с меня то, как я выгуливаю собак? Прохожие... Ну так их мнение мне по барабану! Милиция? Так я с ними регулярно имею общение на тему моих собак, а именно то, какие они красивые и хорошо воспитанные.

А теперь я Вас просвещу

Додаток
до рішення 14 сесії Харківської міської ради 5 скликання
Про затвердження Правил утримання домашніх тварин у м. Харкові
від 04.07.2007р. №164/07

Правила утримання домашніх тварин у м. Харкові

И Вам бы не мешало ознакомиться
Я знакома :)

4. Обов'язки та права власників тварин
4.1. Особи, які утримують домашніх тварин, зобов'язані:
- виводити собак на сходи, у двори, інші місця загального користування лише на повідку з прикріпленим до на нашийника особистим номерним знаком, а собак з підвищеною агресивністю обов'язково на короткому повідку (не більше 1,2 м) і в наморднику, крім собак дрібних порід, на яких у реєстраційних посвідченнях зроблено відповідну відмітку;
:D

Кстати, небезынтересно, а кто имеет право спросить с меня то, как я выгуливаю собак? Прохожие... Ну так их мнение мне по барабану! Милиция? Так я с ними регулярно имею общение на тему моих собак, а именно то, какие они красивые и хорошо воспитанные.

Проверяющих много :)

9. Забезпечення виконання та контроль за додержанням Правил утримання домашніх тварин у м. Харкові

9.1. Органи внутрішніх справ (патрульно-постова служба та дільничні інспектори міліції) здійснюють нагляд за дотриманням порядку вигулу домашніх тварин (собак) у громадських місцях та вживають відповідні заходи у разі порушення законодавства про порядок поводження і утримання домашніх тварин, у тому числі, за жорстоке поводження з ними.
9.2. Контроль за додержанням цих Правил та території м. Харкова здійснюється Державними органами ветеринарної медицини м. Харкова, виконавчими органами районних у м. Харкові рад, житловими організаціями незалежно від форм власності та підпорядкування прибудинкових територій, громадськими інспекторами з охорони навколишнього природного середовища, громадськими організаціями, статутною метою яких є захист тварин від жорстокого поводження.
9.2.1. Виконавчі органи районних у м. Харкові рад:
координують діяльність, у разі наявності, підпорядкованих підприємств, установ, організацій щодо дотримання вимог цих Правил та інших нормативно-правових актів тримання собак, котів та інших тварин;
накладають карантинні обмеження, затверджують плани заходів щодо ліквідації осередку інфекційного захворювання серед тварин, здійснюють контроль виконання карантинних заходів;
здійснюють контроль за додержанням вимог цих Правил та інших нормативно-правових актів у сфері тримання собак, котів та інших тварин юридичними та фізичними особами згідно з чинним законодавством;
у разі створення забезпечують облаштування місць та зон для вигулу собак на своїх адміністративних територіях;
визначають підприємства та організації, які повинні здійснювати обслуговування і забезпечення відповідного технічного та санітарно-епідемічного стану місць та зон для вигулу, майданчиків для дресирування собак;
9.2.2. Житлові організації незалежно від форм власності та підпорядкування:
слідкують за своєчасною реєстрацією (перереєстрацією) власниками тварин та додержання ними цих Правил;
у межах своїх повноважень здійснюють контроль виконання цих Правил, складають протоколи про порушення відповідно до ст. 154 Кодексу України про адміністративні правопорушення;
забезпечують тримання підвалів, горищ та інших технічних приміщень у будинках закритими або відповідно обладнаними для запобігання проникненню до них тварин;
забезпечують інформування мешканців будинків щодо проведення планової вакцинації від сказу та інших протиепідемічних заходів, реєстрації (перереєстрації) тварин;
сприяють працівникам ветеринарної медицини в проведенні протиепізоотичних заходів, безоплатно надають приміщення для проведення профілактичних щеплень проти сказу;
надають відповідну інформацію за запитом щодо осіб, на яких складено протоколи про адміністративне правопорушення за порушення вимог цих Правил;
сприяють виконанню своїх посадових (службових) обов'язків щодо дотримання вимог цих Правил працівникам служби вилову тварин.
9.2.3. Службові особи підприємств, установ, організацій всіх форм власності:
слідкують за своєчасною реєстрацією тварин, які постійно знаходяться на підвідомчій території та додержанням цих Правил;
повідомляють працівників комунального підприємства з поводження з тваринами у м. Харкові про наявність безпритульних тварин та сприяють виконанню ними своїх обов'язків;
9.2.4. Компетентні органи, підприємства і організації в сфері утримання домашніх тварин:
здійснюють свої повноваження в межах відповідно до вимог законодавства України та інших нормативно-правових актів, своїх Положень або Статутів.
9.2.5. Громадський контроль у сфері захисту тварин від жорстокого поводження здійснюється громадськими інспекторами з охорони навколишнього природного середовища.
Громадські інспектори з охорони навколишнього природного середовища мають право складати протоколи за фактами жорстокого поводження з тваринами. Ці протоколи розглядаються відповідними органами виконавчої влади з питань охорони навколишнього природного середовища.
Громадські інспектори охорони навколишнього природного середовища у сфері захисту тварин від жорстокого поводження:
- беруть участь у проведенні спільно з працівниками державних установ ветеринарної медицини рейдів та перевірок додержання підприємствами, установами, організаціями та громадянами законодавства про захист тварин від жорстокого поводження;
- надають допомогу органам державного контролю у сфері захисту тварин від жорстокого поводження в діяльності по запобіганню правопорушенням у сфері захисту тварин від жорстокого поводження.
9.2.6. Контроль у сфері захисту тварин від жорстокого поводження може здійснюватися громадськими організаціями, статутною метою яких є захист тварин від жорстокого поводження.
Громадські організації у сфері захисту тварин від жорстокого поводження:
- беруть участь у проведенні державними органами управління у сфері захисту тварин від жорстокого поводження перевірок виконання підприємствами, установами та організаціями планів і заходів, пов'язаних із захистом тварин від жорстокого поводження;
- ставлять перед відповідними органами державної влади питання про конфіскацію тварин та відповідальність осіб, які їх утримують, відповідно до чинного законодавства, у разі виявлення фактів жорстокого поводження з тваринами;
подають до суду позови про відшкодування шкоди, заподіяної внаслідок порушення законодавства про захист тварин від жорстокого поводження, в тому числі здоров'ю громадян і майну громадських організацій;
- сприяють організації та проведенню інформаційно-просвітницьких заходів, тематичних лекцій, семінарів, конференцій, виставок з метою забезпечення виховної роботи із питань тримання тварин;
Діяльність громадських організацій у сфері захисту тварин від жорстокого поводження здійснюється відповідно до законодавства України на основі їх Статутів.

Останнє редагування:
То Лиана-Liana в регистрационном свидетельстве Вашей собаки конечно же имеется отметка о том, что она маленькая и не агрессивна...;)

19vit73, знаете ли уважаемый, прежде чем принимать судьбоносные решения на общегородском уровне, а потом требовать их исполнения, хотелось бы, чтобы и с другой стороны были выполнены некие обязательства, а именно:
1 - было достаточное количество площадок для выгула собак (чего нет);
2 - были убраны стаи с улиц города (чего нет);
3 - были убраны пьяные **********, и просто ******ки с улиц города (чего нет),
Вот когда выполнятся вышеперечисленные условия, тогда и можно требовать что-то с собачников. И еще. Все эти законы принимаются умниками типа Вас, которые собаку видели лишь на картинке, иначе бы знали предшествующий опыт времен СССР: водить всех собак подряд в намордниках - это повышать их агрессивность. Подобные законы были очень быстро отменены, когда их принимали действительно думающие люди.

Вот, когда это задевает Вас, то начинаются поиски отмазок... А вообще против домашних животных я против ничего не имею, у самого зоопарк дома. Но только, если их содержание не причиняет неудобства окружающим людям

То Лиана-Liana в регистрационном свидетельстве Вашей собаки конечно же имеется отметка о том, что она маленькая и не агрессивна...;)

Простите, что отвечаю здесь, НО! Нельзя всю породу под одну гребенку! Есть агрессивные собаки, их водят в намордниках, есть нормальные - им достаточно поводков.

Вот, когда это задевает Вас, то начинаются поиски отмазок... А вообще против домашних животных я против ничего не имею, у самого зоопарк дома. Но только, если их содержание не причиняет неудобства окружающим людям

При чем тут отмазки?! Я пишу то, как оно должно быть в цивилизованном мире, а не как у нас!
И собаки мои никому никаких неудобств не причиняют!

Простите, что отвечаю здесь, НО! Нельзя всю породу под одну гребенку! Есть агрессивные собаки, их водят в намордниках, есть нормальные - им достаточно поводков.

Вот может потому мы так и живём, что каждый делает только то, что ему хочется, а остального в правилах старается не замечать или сознательно игнорирует. И это не только собак касается, а и всего остального.

Вот может потому мы так и живём, что каждый делает только то, что ему хочется, а остального в правилах старается не замечать или сознательно игнорирует. И это не только собак касается, а и всего остального.

Я же Вам только что писала, что намордник повышает агрессию у собаки, если она не агрессивная. Вы читать умеете?! Зачем мне делать из адекватной собаки монстра?!

Я пишу то, как оно должно быть в цивилизованном мире, а не как у нас!
И собаки мои никому никаких неудобств не причиняют!

Слава Богу, что не причиняют... честь Вам за это и хвала. А вот по поводу содержания собак в цивилизованном мире можете погуглить и почитать сколько всяких "если" нужно выполнить, чтоб содержать в доме собаку.

Я же Вам только что писала, что намордник повышает агрессию у собаки, если она не агрессивная. Вы читать умеете?! Зачем мне делать из адекватной собаки монстра?!

ну это Вы мне можете объяснить...;) а вот в цивилизованном мире объяснений слушать бы не стали, а влепили штраф, в лучшем случае;)

Слава Богу, что не причиняют... честь Вам за это и хвала. А вот по поводу содержания собак в цивилизованном мире можете погуглить и почитать сколько всяких "если" нужно выполнить, чтоб содержать в доме собаку.

О, я много чего читала!
Например про то, что в Чехии с собаками пускают в Зоопарк, если купить на нее билет. И про то, что в намордниках в большинстве стран собак не водят, если они сдали экзамен по послушанию.

ну это Вы мне можете объяснить...;) а вот в цивилизованном мире объяснений слушать бы не стали, а влепили штраф, в лучшем случае;)

Ну конечно! У нас на породном форуме очень много собак из разных стран, так что и Вам бы не мешало матчасть подучить. ;)

Да, а еще пойдите в частный сектор, у Вас как раз недалеко, и скажите, что заборы высокие заборы ставить запрещено. И штрафом пригрозите. По правилам цивилизованного мира. Но только мы в нем не живем. У нас в президенты выбрали уголовника, у которого Анна Ахметова, а Чехов - украиский поэт, и страна счастлива. Так что...

Ну конечно! У нас на породном форуме очень много собак из разных стран, так что и Вам бы не мешало матчасть подучить. ;)

Конечно, я не великий спец;) в Ваших собачьих :D делах... А про цивилизованный мир я писал в том аспекте, что если там написано в правилах низзя, то никакие отмазки не помогут, придётся выполнять, в отличие от нас, где менты заигрывают с собачкой (или её хозяйкой;)), а должны были обратить внимание на невыполнение правил выгула...

1 - не спец, так и не уподобляйтесь некоторым личностям, не буду тыкать пальцами в модели с 888 номером, которые лезут все время не в свои дела. Зачем?
2 - прочтите вторую половину моего предыдущего поста...

где менты заигрывают с собачкой (или её хозяйкой;))

Угу, обычно собаки гуляют с таким небритым мужиком (с моим мужем), наверное, у нас менты голубые? Это раз. И второе. Менты у нас гораздо более думающие люди, и в собаках больше разбираются, чем чиновники, поэтому и понимают, что собака без намордника, если она не агрессивная, это нормально!

А вообще, я влез в этот диспут потому, что защитники БЖ очень полюбляют ссылаться на Закон, коим отстрел БЖ запрещён. Призывают к неукоснительному его исполнению. И некоторые, даже, чуть ли не в ООН :D собрались жаловаться на высказывания одного из участников форума. Так раз они такие приверженцы закона и правил, так пусть с себя начнут.

Угу, обычно собаки гуляют с таким небритым мужиком (с моим мужем), наверное, у нас менты голубые? Это раз. И второе. Менты у нас гораздо более думающие люди, и в собаках больше разбираются, чем чиновники, поэтому и понимают, что собака без намордника, если она не агрессивная, это нормально!

да Бог с этими собаками... я "взагалі" говорю. Так и живём, потому что каждый сам себе законы устанавливает:(

Честно говоря, смешно было читать эти призывы к написанию жалоб на высказывания на форуме:D, которые ни к каким результатам не приведут... а вот если обратная сторона начнет активно писать жалобы на нарушение правил содержания животных, то последствия быть могут.. зависит от активности жалобщика:D.

А вообще, я влез в это диспут потому, что защитники БЖ очень полюбляют ссылаться на Закон, коим отстрел БЖ запрещён. Призывают к неукоснительному его исполнению. И некоторые, даже, чуть ли не в ООН :D собрались жаловаться на высказывания одного из участников форума. Так раз они такие приверженцы закона и правил, так пусть с себя начнут.

Вот только при чем тут БЖ к домашним животным?
Я как раз не считаю нормальным стаи на улицах города, считаю, что их нужно убрать. НО! Убрать на уровне муниципалитета, а не на уровне активистов из Главного, травящих их!

А вот ссылка на отличную зарисовку по поводу собак в Праге.
⚠ Тільки зареєстровані користувачі бачать весь контент та не бачать рекламу.

Да есть претензии и к домашним собачкам, точнее к их хозяевам... но об этом уже было много написано, не хочу заново начинать...

Да есть претензии и к домашним собачкам, точнее к их хозяевам... но об этом уже было много написано, не хочу заново начинать...

У Вас есть претензии к конкретным владельцам собак? Подойдите и скажите им об этом. Ко мне и моим собакам претензий нет. Так что больше я с Вами это все обсуждать не намерена.

а я и не настаиваю...

4. Обов'язки та права власників тварин
4.1. Особи, які утримують домашніх тварин, зобов'язані:
- виводити собак на сходи, у двори, інші місця загального користування лише на повідку з прикріпленим до на нашийника особистим номерним знаком, а собак з підвищеною агресивністю обов'язково на короткому повідку (не більше 1,2 м) і в наморднику, крім собак дрібних порід, на яких у реєстраційних посвідченнях зроблено відповідну відмітку;

Где здесь написано: ПОРОДЫ с повышенной агрессией, здесь написано СОБАКИ!
Так что хватит морочить собачникам голову о якобы не выполняемых правилах выгула!:***:

Я не понимаю, как моя может помешать Вам?
Окружающим она не мешает, а Вам покоя не дает :confused:

И потом, свой "зверинец" Вы водите в намордниках всегда и везде?
Не пробовали воспитывать собак?
Или хотя бы приобретать породу, не агрессивную к людям :yahoo:

Я не понимаю, как моя может помешать Вам?
Окружающим она не мешает, а Вам покоя не дает :confused:

И потом, свой "зверинец" Вы водите в намордниках всегда и везде?
Не пробовали воспитывать собак?
Или хотя бы приобретать породу, не агрессивную к людям :yahoo:

мой зверинец по комнате летает и в аквариуме живёт... а соседские собачки, ростом сантиметров 20, выходят гулять в намордниках

Назад
Зверху Знизу