Змінюй хід війни! Допомагай ЗСУ!

Дзеркалля (мова спілкування в темі - українська).

• Автор теми Автор теми Іронія
  • Дата створення Дата створення
Справді не чув? Це вивчали на Логіці, мені подобалися силогізми. Ось приклад:
Вночі світять зірки
Зараз світять зірки
Висновок: зараз ніч.

Так і про того автора.
Мені потрібні автори
Він - автор
Висновок: він мені потрібен :-)

Справді не чув? Це вивчали на Логіці, мені подобалися силогізми. Ось приклад:
Вночі світять зірки
Зараз світять зірки
Висновок: зараз ніч.

Так і про того автора.
Мені потрібні автори
Він - автор
Висновок: він мені потрібен :-)
221871.webp

Я знову загубилася у датах

А якщо так?
Зірки світять вночі.
Зараз зірки світять.
Зараз ніч.
:)
Просто треба слова трохи інакше поставити, хоч гармонійніше (логічніше) звучало, але суть (висновок) від цього не змінюється.

Мені варення з суниці трохи на смак нагадує ліки. Тобто не смак ліків, а як запах, але відчуваєш як смак. Я зрозуміло пояснила? :-)

Він з дівчиною їхав, і чистотою та охайністю від нього несло за 5 км, у нас аж такі не їздять :-) Не знаю як це пояснити, не те що всі їдуть брудні, але по ньому видно, що не той прошарок. Дівчина пиріжки купила, принесла йому, а він каже: це що за лапті, це пиріжки такі?
:-)
OIG1.webp

Треба зосередитися, випити каву.
Сьогодні вранці був цикавий випадок. Я ж писала, що постійно від сусідів чимось тхне? З туалету чи ванній постійно тхне то смаженою картоплею, то капустою, то сира цибуля з базарної олією.

Так ось, сиджу я готуюся робити езотеричну роботу з приводу Молодика. Розмірковую, може спочатку випити чаю чи кави. А через пару хвилин почало пахнути кавою! :) :кава: Взагалі жодного разу такого не було.

А якщо так?
Зірки світять вночі.
Зараз зірки світять.
Зараз ніч.
:)
Просто треба слова трохи інакше поставити, хоч гармонійніше (логічніше) звучало, але суть (висновок) від цього не змінюється.
Зірки світять лише вночі.
Зараз зірки світять.
Зараз ніч.

Тільки так правильно.

Зірки світять лише вночі.
Зараз зірки світять.
Зараз ніч.

Тільки так правильно.
Ні, я добре пам'ятаю силогізми, "лише" тут зайве. Якщо слідувати такому принципу, то не існувало б неправильних силогізмів, як то:
Всі риби плавають
Крокодил плаває
Крокодил - риба :-)
Але неправильні силогізми існують, хоч вони і неправильні ))

Крім того зірки світять не лише вночі, то ми їх бачимо лише вночі.

Останнє редагування:
Ні, я добре пам'ятаю силогізми, "лише" тут зайве. Якщо слідувати такому принципу, то не існувало б неправильних силогізмів, як то:
Риби плавають
Крокодил плаває
Крокодил - риба :-)
Але неправильні силогізми існують, хоч вони і неправильні ))

Крім того зірки світять не лише вночі, то ми їх бачимо лише вночі.
Неправильний силогізм - це як раз твій приклад про зірки.
Зірки світять вночі. - ок
Зараз зірки світять. - ок
Зараз ніч. - Чому??? Звідки ми знаємо, що зірки не можуть світити в інший час доби? Де це сказано в попередніх викладках?

Мені не викладали логіку в термінах силогізмів, я лише бачу тут явне порушення причинно-наслідкових зв'язків, у випадку з крокодилом і з зірками. У прикладі з авторами все ок.

Назад
Зверху Знизу