Змінюй хід війни! Допомагай ЗСУ!

Дзеркалля (мова спілкування в темі - українська).

• Автор теми Автор теми Іронія
  • Дата створення Дата створення
Лена, ти додивилася Вікінгів чи майже? :) Я ось додивилася.. трохи сумно прощатися з героями :)
Почала "Вальхаллу". Це вважається "спин-офф" до Вікінгів, тобто неявне продовження. Час інший. Автори серіалу кажуть - через 100 років після Вікінгів, але якщо історично - 200. (подивилася в Вікі, як було насправді :) )

64f53fc2e678bcb127b0f0ea38c57c6f.jpg

Як вірно було сказано в Вікінгах, у скандинавської религії не було шансу перемогти християнство - воно захоплювало все, навіть такі войовничі, здавалося б, народи :)
Першими здалися дани. У 965 році при Харальді Синезубом Данія першою із скандинавських країн офіційно прийняла християнство.
Ще дивлюся. Івар повернувся у Категат.

Дякую за пояснення, ви справді сильна людина, якщо не пішли просто так, знімаю капелюха.

Але дозвольте вказати вам на ще один неприємний момент, от ви кажете:

По-перше, я не вигадував, що ви подумали, що люди подумали, що Кулеба запропонував воювати конкретно лопатами. Мова була про те, чи зрозуміли люди метафоричність вислову, чи ні. Метафоричність у сенсі "ми будемо боротися будь-що". Ви чомусь припустили, що є люди, що не зрозуміли її.

По-друге, неприпустими в дипломатичному сенсі є обидва вислови, як "прямий" - воювати "лопатами", так і алегоричний - "боротися будь що", бо цей "дипломат" у своєму теплому кабінетику боротися будь що буде максимум з пляшкою, поки хтось гине на фронті. Ось це народу і не сподобалося. Якби це сказав Залужний чи якийсь боєць - інша справа, розумієте?

А по-третє, "боротися будь-що" у ситуації, коли немає допомоги партнерів - цє ж і є воювати "зброєю, яка не є рівноцінною стосовно озброєння противника", так підказує логіка. Тому і непрямий сенс теж нічим не кращий прямого. З боку дипломата мало б прозвучати - український народ может загинути у боротьбі, якщо не отримаємо допомогу. І що народ готовий боротися будь що, але є межі фізичних можливостей проти агресора з набагато більшим числом ресурсів, які в тому числі до цього часу постачала чи навіть постачає Європа. Але все вже сказано, пізно.

В цій темі це - флуд, та ще й історія з літаком з полоненими, не хочу тут смітити, тому вибачайте, я піду, успіхів вам і все таке, потім це або сам видалю, або Сефіда, дай бой їй здоров'ячка. Дивно, що мої пости вона видаляє, а ваші - ні, хоча ви перша почали флудити))
Щоб не флудити у тій темі :) Я ж маю відповісти :)
По-перше, я не вигадував, що ви подумали, що люди подумали, що Кулеба запропонував воювати конкретно лопатами.
Десь подівся цей ваш пост (ви ж не видалили його, щоб я не могла спростувати ваші слова?), але він зберігся у цитаті :ги:
Мова була про те, чи зрозуміли люди метафоричність вислову, чи ні. Метафоричність у сенсі "ми будемо боротися будь-що". Ви чомусь припустили, що є люди, що не зрозуміли її.
Так, припустила. Бо якщо всі правильно зрозуміли, що Україна буде боротися все одно, то мені незрозуміло чому обурилися :)
По-друге, неприпустими в дипломатичному сенсі є обидва вислови, як "прямий" - воювати "лопатами", так і алегоричний - "боротися будь що", бо цей "дипломат" у своєму теплому кабінетику боротися будь що буде максимум з пляшкою, поки хтось гине на фронті. Ось це народу і не сподобалося. Якби це сказав Залужний чи якийсь боєць - інша справа, розумієте?
Так, це зрозуміло. Просто з тих обурень, які я читала, не склалося враження, що люди обурювалися саме цим. Чомусь скрізь мелькали "лопати" у висловах :) Тому таке припущення і зробила.

А по-третє, "боротися будь-що" у ситуації, коли немає допомоги партнерів - цє ж і є воювати "зброєю, яка не є рівноцінною стосовно озброєння противника", так підказує логіка. Тому і непрямий сенс теж нічим не кращий прямого. З боку дипломата мало б прозвучати - український народ может загинути у боротьбі, якщо не отримаємо допомогу. І що народ готовий боротися будь що, але є межі фізичних можливостей проти агресора з набагато більшим числом ресурсів, які в тому числі до цього часу
Можливо. А не погоджуюся тому, що бачу в тих словах про лопати маніпуляцію. Бо часто буваю в ситуації, коли манипулюють саме так.
Про те, що ми без їх зброї загинемо, сказано вже сотні разів. Ця фраза приїлася і не справляє вже такого сильного враження, ІМХО. А от те, що українці вийдуть з голими руками, справляє враження (і в мене одразу така картинка була перед очима), що люди йдуть, гинуть, і все одно вперто йдуть вперед. Тобто це активна дія, на відміну від пасивного "ми загинемо".
Не хочу сказати, що він був правий чи не був, з мого боку це не захист людини за яку я топлю, бо я нікому з політиків не довіряю, я просто висловила своє враження конкретно від цієї ситуації, бо мене здивувало обурення :)

А з яким виразом обличчя Харальд відповів на питання, чого він знов кудись преться, чого йому ще треба, адже він усього досяг?!
- Я вікінг!
Я ще присмотрела польський "1670" Костюми яскраві. Але воно, задється, сатирично-кумедне:)

Щоб не флудити у тій темі :) Я ж маю відповісти :)

Десь подівся цей ваш пост (ви ж не видалили його, щоб я не могла спростувати ваші слова?), але він зберігся у цитаті :ги:

Так, припустила. Бо якщо всі правильно зрозуміли, що Україна буде боротися все одно, то мені незрозуміло чому обурилися :)

Так, це зрозуміло. Просто з тих обурень, які я читала, не склалося враження, що люди обурювалися саме цим. Чомусь скрізь мелькали "лопати" у висловах :) Тому таке припущення і зробила.

Можливо. А не погоджуюся тому, що бачу в тих словах про лопати маніпуляцію. Бо часто буваю в ситуації, коли манипулюють саме так.
Про те, що ми без їх зброї загинемо, сказано вже сотні разів. Ця фраза приїлася і не справляє вже такого сильного враження, ІМХО. А от те, що українці вийдуть з голими руками, справляє враження (і в мене одразу така картинка була перед очима), що що люди йдуть, гинуть, і все одно вперто йдуть вперед. Тобто це активна дія, на відміну від пасивного "ми загинемо".
Не хочу сказати, що він був правий чи не був, з мого боку це не захист людини за яку я топлю, бо я нікому з політиків не довіряю, я просто висловила своє враження конкретно від цієї ситуації, бо мене здивувало обурення :)
Я там поправив коментар свій і додав вибачення, бо справді припустив, що ви мали на увазі, що люди подумали про "тупо" лопати. Складно обговорювати чиїсь думки, не бачачи конкретних висловів((

Я там поправив коментар свій і додав вибачення, бо справді припустив, що ви мали на увазі, що люди подумали про "тупо" лопати. Складно обговорювати чиїсь думки, не бачачи конкретних висловів((
Вибачаю :ги:

Цікаво, чи буде в серіалі "Вальхалла" битва при Гастингсі :) Ти, як медієвіст, краще за усіх знаєш про усі ті часи :) Я взагалі цікавлюся середньовіччям.. Вікінги намагалися завоювати Англію 300 років!.. - сакси відбилися.. Але аж тут битва при Гастингсі. І останній король англосаксів гине. Все, шлях норманнам відкритий :) Далі при дворі Англії будуть деякий час розмовляти французькою :)
О, згадала, читала ж книжку на тему першого століття після завоювання норманнів.

Джеллис. Хроники Роузлинда.webp

Останнє редагування:
Про те, що ми без їх зброї загинемо, сказано вже сотні разів. Ця фраза приїлася і не справляє вже такого сильного враження, ІМХО. А от те, що українці вийдуть з голими руками, справляє враження (і в мене одразу така картинка була перед очима), що люди йдуть, гинуть, і все одно вперто йдуть вперед. Тобто це активна дія, на відміну від пасивного "ми загинемо".
Про маніпуляцію - це той інструмент, що має бути або працюючим, або його не використовувати, бо вийшло як в тому анекдоті, де офіциант намагався маніпулювати з рахунком, а коли це виявили, то "значит, не прокатило". Але ж що можна офіціанту (невелика ціна за неспрацьовану маніпуляцію), то не можна високопосадовцю (велика ціна за помилку), думаю, ви погодитеся з цим.

Тому увесь цей пафос з рота Кулеби - ну таке собі лайно собаче, навіть не маніпуляція, а якесь недоречне вихваляння, що насправді принижує нашу націю - типу ми якісь бомжі, що наїлися мухоморів, а тому будемо "з лопатами" перти будь що.

А як справити враження - це питання не маніпуляцій зовсім, а того, як ти себе покажеш. Українські воїни і герої показали себе, і тому навіть Кулебі є на що спертися без отого його апломбу їбаного і дешевого.

Про маніпуляцію - це той інструмент, що має бути або працюючим, або його не використовувати, бо вийшло як в тому анекдоті, де офіциант намагався маніпулювати з рахунком, а коли це виявили, то "значит, не прокатило". Але ж що можна офіціанту (невелика ціна за неспрацьовану маніпуляцію), то не можна високопосадовцю (велика ціна за помилку), думаю, ви погодитеся з цим.

Тому увесь цей пафос з рота Кулеби - ну таке собі лайно собаче, навіть не маніпуляція, а якесь недоречне вихваляння, що насправді принижує нашу націю - типу ми якісь бомжі, що наїлися мухоморів, а тому будемо "з лопатами" перти будь що.

А як справити враження - це питання не маніпуляцій зовсім, а того, як ти себе покажеш. Українські воїни і герої показали себе, і тому навіть Кулебі є на що спертися без отого його апломбу їбаного і дешевого.
Ну, я принаймні з'ясувала що саме людям не сподобалося :)

Про те, що ми без їх зброї загинемо, сказано вже сотні разів.
Вважаю, західні союзники правду кажуть, що принаймні будуть давати таку кількість, щоб не дати Україні загинути як державі. Ця вірогідність, думаю, навіть не розглядається "дорогим Мрзд.", - щоб дійшло до "вийти з голими руками".

Та оте ж, що ви написали. Під "людьми" вас мала на увазі :-) Якщо й інші, хто обурювався, такої ж думки.
Зрозумів. До речі, я зовсім не виключаю, що є люди, які подумали про "просто лопати", але їх небагато, тому як похибку, можна не враховувати)

Вважаю, західні союзники правду кажуть, що принаймні будуть давати таку кількість, щоб не дати Україні загинути як державі. Ця вірогідність, думаю, навіть не розглядається "дорогим Мрзд.", - щоб дійшло до "вийти з голими руками".
Якщо б ****а нас захопила, то це б було величезним ляпасом заходу. Крім того вони надто багато вже на нас витратили.

Ще дивлюся. Івар повернувся у Категат.
Але ж він "Вікінг!!" - з отим непередаваємим наголосом і рухом голови (ти його ще побачиш) :) Хіба ж він може там затриматися?! :ги:

Живописна анотація про "Вальхаллу":

Швеція, Данія, Норвегія в епоху раннього середньовіччя. Старовини сивої сторінки - серіалом одкровення про воїнів, походи, битви, смерті, тризни, бенкети. Особи давньої давнини із забуття одинадцяти століть. Мореходи, що кидали виклик морським безодням. Воїни не знають почуття страху. Відчайдушні голови, вухарі-молодці. У гніві, в радості, у скорботах з помстою в заручинах...

Вікінги! Варто лише вимовили їхнє ім'я, і відразу: божевільні вепрі, зовсім дикі, шалені, безстрашні, нечесані, розпатлані роками вічних вояжів-походів оживають перекошеними... пиками. :-) Ну так, пиками, а як інакше? Вольниця шалених чоловіків пересипана жінками-войовницями з рогами чортів на шоломах, з непокритими головами, білява, золотокудра, чорнява, бородата, шрамами товпа, густо помічена на тілах пре прямо на вас, на нас. Дороги не розбираючи, потрясаючи зброєю бойових сокир, мечами лякаючи, обручами щитів розмашисто прискорюючи біг, вони всією масою врубаються, вклиняються і розсічуть, і обернуть на страх, жах, будь-якого противника. І поза сумнівом, іскромсають, розтопчуть Силища - невгамовна. Дух військовий, позамежний. Поодинці фактури зачаровують око.

Серіал цьогорічний сповнений усім цим. Повільно, почасти тягуче починається він, - це викликає якусь подібність досади, навіть гніву - в які-то віки вирішили зняти епічну картину і відразу зіпсували зайвою голлівудською патетикою. Це про вікінгів взагалі? Це бойовик у дусі Керка Дугласа від 1958 року випуску чи що? Хіба так годиться говорити про цю піратську зграю головорізів? Хіба так викристалізувати образи цих дикунів? Лажа? Невже вона сама?

Так, кіно 'зачесане'. Так, кіно 'вмите'. Так, духом подрібніло. Так, жорсткості можна було б додати. Поза сумнівами - огріх безліч. Проте вже після першої години, варто лише налаштувати себе - збентеження відставлене, інтрига - захоплює, актори переконливі, сюжет гріє душу. А що там припасено у Вас далі? Ну, розказуйте ж, розказуйте! Не тягніть... :попкорн: (с) tester

Доброго ранку, тихого добра! :кава:

OIG6578.jpg
:клас:

А я сьогодні ностальгувала за дитинством :) Зима, канікули, каток, багато снігу.. Покаталися хвилин 15 - і в каптерку, там топили. З мамою ходили кататися до моїх 17 років. Потім просто перестали заливати взимку каток. Перед НГ ходили на "Лускунчика". А у вас які спогади про зиму в дитинстві?

e5a259b2795428a9f6d482472f60e791.webp

А все почалося з того, що я побачила фотосесію в стилі ретро. По ній ми з Вікулею розійшлися в думках :) Мені сподобалося, а вона каже - показуха :-) Ну гаразд, нехай показуха, головне, вона мені навіяла приємні спогади :)

сніг і ми повернулися у дитинство.webp

Пам'ятаєте, ми колись розмовляли про подарунки, що їх дехто забирає назад після того, як стосунки завершилися? :-)

Screenshot_20240125-163742.webp

До речі, може ви і самі на цей канал підписані? А то несу вам...

Назад
Зверху Знизу