Та хто тут цим заморочується...
Був у мене добрий знайомий, листувалися, дядько в віці біля 60, на ХарковСіті колись познайомилися, Микола. З шахтарського містечка Донецької області. Свята людина був. У нього в приватному секторі 3 кішки жили - усіх стерилізував. Ще він з дитинства україномовний, що для донецьких незвично. Уперто розмовляв українською усе життя, незважаючи на те, що на шахтах усі навкруги мовили рос.
Ось згадала і стала перечитувати його листи - як він розумно писав

І був дуже милий. До речі, в свої 58-60 років мав дружину 38 років, це не перша, звичайно.
"Між іншим, я від багатьох дівчат чув, що саме "нудний" - найбільший гріх. Повір мені, моє бачення світу таке, що найбільші гріхи чоловіка - безвідповідальність та жадібність у відношенні до коханої. Все інше - пусте.
Але те саме відповідальне відношення до своєї дівчини частіше за все сприймається як "нудність".
Між іншим, теж не малий гріх у відношеннях - невміння вибачатися.
>> Вони в мене стерильні...
Так, все, що ветеринари рекомендують, я роблю. Й вони (кішки) в мене прищеплені. Й все таке...
**
Так, я до нього звертаюсь "пан Ушер", деколи "пан Алекс". Він до мене "шановний Микола". Щось не так?
**
Так, я це почув. Та й це зрозуміло: він все ще не може пробачити мені свою провину.

. Стараюся не звертати уваги, бо таке лікується лише часом та терпінням.
Дорослі люди вимагають вибачень не заради того, щоб винний виправився.

Цього вже не станеться. А заради того, щоб в подальшому не дозволяв собі образ на адресу того, перед ким він виниться."