Змінюй хід війни! Допомагай ЗСУ!

Дзеркалля (мова спілкування в темі - українська).

• Автор теми Автор теми Іронія
  • Дата створення Дата створення
Re: Зазеркалье

Я не помню в каком классе у Ялены мелкий. Из опыта своей помню, что они были "с презентацией по жизни" класса с пятого. Но она сама их освоила.
Мы в четвёртом.
Подумываю отправить его на обучение в айти школу.

Да :(
Так как мой не любит ни рисовать, не пользоваться компьютерными приложениями.
Попрошу старшего помочь...

Вот, пусть покажет, там же интересно - эффекты всякие, окошки открывающиеся. Может и понравится. У нас эти презентации были по всем предметам, включая физ-ру:D В первом семестре ее спросили "Где вы так презентации научились отлично делать?" - "В школе, в школе" (сквозь зубки):D

Кое-какие работы уже получены. Класс! Спасибо за хорошее настроение! Ржунимагу.

взяла на пробу Ромашку Конті. Ну, Рошен, мені здалася смачнішою... Там ще якоїсь фірми з'явилася, то вже наступного разу спробую.

то вже наступного разу спробую.

WSXpeOi.jpeg

Вот и подумала, а может нужно провести вечером 1 апреля, это ведь день йумора в конце концов.
Вот и темы раньше указаны, чтобы и сегодня вечер был.
Предлагаю не торопиться. Мася и Викуля ещё не видели конкурс, а они присоединятся, думаю, т.к. рисуют. Нам ехать или шашечки? День юмора vs. "больше участников", что лучше?

Предлагаю не торопиться. Мася и Викуля ещё не видели конкурс, а они присоединятся, думаю, т.к. рисуют. Нам ехать или шашечки? День юмора vs. "больше участников", что лучше?

Фьям, у меня тоже есть своя загрузка. Я не могу под всех подстраиваться. Пока есть время - предложила поиграть. Выходные выпадут у всех, а на след неделе не факт, что смогу.

Звичайно за рафінад кращий
скажи будь ласка, а як на західній Україні справи з наголосом? Так як в нас - хто в ліс, а хто по дрова поліз, чи більш-меньш усі кажуть однаково?
Я це до того, що чула часто у людей з тих країв наголоси, які не збігаються з наголосом у словнику. І мені цікаво - це вважається за помилку чи місцевий діалект?

Я це до того, що чула часто у людей з тих країв наголоси, які не збігаються з наголосом у словнику. І мені цікаво - це вважається за помилку чи місцевий діалект?

У кого вважається? Якшо хтось приїде і почує перший раз, у нього може вважається.
Словник же не діалекту.

У кого вважається?
у інших людей, які там живуть. Ну, тобто, якщо всі люди кажуть "разОм", то мабуть це діалект, а якщо частина так, а інша частина "рАзом", то хтось із них, напевно, каже неправильно. Ну, це як сказати російсько коридор і калидор. Калидор - це ж не діалет, а безграмотність.
Тобто мене цікавить взагалі погляд на наголоси.

Тобто мене цікавить взагалі погляд на наголоси.

Взагалі по-моєму всім по барабану. Я вот увагу звертаю якщо в когось почую, але це реально до хорошого ніколи не приводить. Людей це виводить з себе.

Людей це виводить з себе.
а ти їм про це кажеш, чи що? Я цікавлюся не для того, а тому що маю проблему з тими наголосами. Сьогодні на роботі ціла дискусія організувалася :D Я сказала, що хочу розмовляти правильно, а колежанка заявила, що в укр.мові неправильного взагалі нема - все правильно :D Ну, вона мала на увазі діалекти. Але нащо мені чужі діалекти, якщо є взірець - літературна мова. Тим паче, що вона здебільшого якраз із східного діалекту пішла. Я дивлюся у словник - звіряю чи правильно кажу (просто зі школи запам'яталися одні наголоси, а зараз на слуху багато інакших), а вона як вчепилася у мене... :іржач:
Отож мені й стало цікаво. Але в нас теж на наголоси уіваги не звертають. Бо майже ніхто не розмовляє. А якщо хтось і намагається, то також не дуже розуміються на цьому.

Назад
Зверху Знизу