Змінюй хід війни! Допомагай ЗСУ!

Дзеркалля (мова спілкування в темі - українська).

• Автор теми Автор теми Іронія
  • Дата створення Дата створення
Большая энциклопедия прикрывает лучше, чем маленькая? :d

Естественно... должа же быть какя-то интрига... :збентежений: опять же красный цвет... подчеркивает пламенное настроение...

Загадка должна быть не только у женщины :) так думаю...

Це якого, який вміє так їхати щоб його не могли обїхати?
Є фахові люди, які краще нас з вами розуміються в цих справах. Це судді. Я ім довіряю. Вони і вирішили, хто був винний, а хто ні. :(

Я бы запретил шоколадки ночью рекламировать... по телевизору...

Заразы...

— Девушка, вы ждали принца на белом коне?
- Да, ждала.
- Ну вот, я пришёл.
- Круто, а где принц?
Точно! :іржач::кінь2:

Большая энциклопедия прикрывает лучше, чем маленькая? :d
Тонкий намёк был.. :зуби: А я сразу и не заметила, только после тебя ;)

:клас: Думаю, этим вопросом ты очень Иру порадовал ;)

Доброго ранку всім!
Сьогодні в Харкові Сонце за хмарами та за дощем.
Але приховано з'явиться на небі о 7.18 і буде з нами аж до 16.16.

0b9d91b780c99876a9e45c.webp
"тёплого"! :D Ну да, если тепло одеться.. лучше в одеяло.. И не высовываться из дома, тогда да :угу:

• Це лайк!
Реакції: E.N
Доріжка у сосновому лісі під час вчорашньої прогулянки (12-13 км) від з.п. Малинівка.

Вкладення

• IMG_3452.webp
    IMG_3452.webp
    365.3 КБ · Перегляди: 54
  • IMG_3455.webp
    IMG_3455.webp
    334.6 КБ · Перегляди: 52
Нова українська книжка
Рецензія

«Ніжний до сліз і колючий до крові» роман Д. Кешелі «Родаки»
Автор: Ирина Власенко

Як уникнути у художньому тексті плакатної антирадянщини і написати про те, що боліло і досі болить кожному українцю? Написати так, щоб це органічно увійшло у свідомість читача і стало сходинкою для його внутрішнього розвитку? Як перетворити жагучу сатиру на глибоку і ліричну пісню серця? Мені здається, Дмитро Кешеля у книзі «Родаки» знайшов відповіді на ці питання.

Ненав’язливо і м’яко він вводить читача в ліричний світ спогадів свого героя, наповнюючи його образами і картинками, створеними його витонченою уявою. Змушує сміятися і плакати, пропускаючи через серце характери і долі людей і стати свідком і емоційним учасником «ніжного до сліз і колючого до крові» пересічного непересічного життя своїх героїв.

Автор визначив жанр твору як роман-колаж. Так воно і є, це яскраві картинки дитячих спогадів, розташовані, здається, у химерному безладді, яке може виникнути у мозку дорослої дитини, яка раптом схоче згадати далекі роки. Але така форма викладу дозволила автору створити строкате і тепле полотно життя, філософські з’єднавши у вічному печворку смішне і сумне, зовнішнє і внутрішнє, чорне і біле, реальне і фантастичне.

Спочатку може здатися, що це просто дуже смішна книга, з перших сторінок починаєш реготати і радіти, що нарешті маєш таку книгу, яка дійсно може насмішити і розслабити. Не часто таке зустрінеш в сучасній літературі, бо всі намагання авторів розсмішити читача, зазвичай, виявляються натягнутими й штучними. А тут просто вибух! Все органічно і до місця!

Однак подальше читання дещо знижує гумористичний шал, натомість занурює в неймовірно ліричний і зворушливий плин подій. І тоді стає зрозуміло, що сміх автора - лише облямівка для глибокої і трагічної оповідки про історію героїв, які змушені були існувати в умовах "колгозного" ладу, з портретами Леніна і Сталіна на стінах і в головах. І є в тому авторському погляді широка гама відчуттів: від глибоко суму до жартівливої насмішки і сарказму.

А в цілому це неймовірна іронічно-лірична історія про бешкетного хлопчика Митька і його родаків: мудрого і доброго діда Соломона, його буркотливу і заповзятливу дружину бабу Фіскарошку, розумника діда Наполійона, дивну художницю мамку і злодійкуватого нянька, який вічно щось краде у "колгозі", щоб прокормити свою родину. Ми знайомимося з безліччю симпатичних родичів і сусідів, а також тварин, кожний зі своїм смачнючим прізвиськом, на кшталт Гітлерки, Пуцлика, Гебельса, ворожки Клари Цеткін, нанашки Кутузовки, директора школи Сусанина, учителя пана Фийси, учительки пані Динамітки, кози Танкістки і ...

... і далі, за посиланням
⚠ Тільки зареєстровані користувачі бачать весь контент та не бачать рекламу.

Назад
Зверху Знизу