Змінюй хід війни! Допомагай ЗСУ!

Дзеркалля (мова спілкування в темі - українська).

• Автор теми Автор теми Іронія
  • Дата створення Дата створення
Вопрос куда пойти - к знакомым только. Бо незнакомые не оценият.А вообще вот только недавно думала: мне сейчасне очень нравится, когда приходят, но сама же в детстве ходила. И это так интересно было! В селе, правда, иначе. Там вечером - по улице, по снежку, знакомых много. А тут что - побегать по лестнице, по подъезду. Никакой романтики.

ко мне стучались какие-то девчонки сегодня. В домофон глянула и... не стала открывать. Я - плохая и скучная...)

13 січня українці святкують Маланку

У ніч з 13 на 14 січня українці відзначають старий Новий рік. Старому Новому року передує Щедрий вечір, 13 січня, а 14 січня – Василя. Щедрий вечір збігається з українським народним святом Маланки.

Історія свята Маланки

Це давнє свято. За давніми міфами, окрім сина, бога Місяця, у всеєдиної Лади (матері богів в слов'янській міфології), була ще донька Міланка. Коли князь-Місяць був на полюванні, лютий змій викрав із срібного терема Міланку й запроторив у підземне царство. Звільнив її богатир Безпальчик-Васильчик і одружився на ній. Тому на Щедрий вечір ще святкують Василя.

Як відзначають свято Маланки

На свято Маланки прийнято переодягатися у тварин і фольклорних персонажів. Дівчата у масках або без них усю ніч щедрують та ворожать.
Коли дівчата починали ворожити хлопці крали у них вдома двері або хвіртки. Щоб повернути вкрадене, батько дівчини мусив виставити могорич.

Що приготувати на Маланку

Головною стравою вечора є кутя. На Василя кутю готували щедру і жирну, звідси і назва вечора – Щедрий. Вважається, що щедрий і багатий стіл забезпечить господареві добробут на весь рік.
Також готують традиційне святкову страву – кров'янку. Також випікають спеціальні хліби. На столі обов'язково повинні бути пироги, вареники, страви зі свинини, млинці, ковбаси. За стіл сідають всією родиною. Сваритися в цей день не можна.

У меня дома такие стейки есть :любов:

Вчера делала один - объедение. Сегодня тоже зажарю на гриле :любов:
С косточкой - все как надо.

Есть деньги и желание, а тем более, что праздник и выходной - почему бы и да)

Желание - было, праздник - был, выходной - тоже. Про деньги - не понял. Я без всяких новогодние остатки допиваю. Осталась одна бутылка белого сухого. Наше, украинское. Из Берегово. За 157 гривен у них на сайте покупал. Тоже надо выжрать и можно смело выхолить из полуторамесячного запоя.:D

Желание - было, праздник - был, выходной - тоже. Про деньги - не понял. Я без всяких новогодние остатки допиваю. Осталась одна бутылка белого сухого. Наше, украинское. Из Берегово. За 157 гривен у них на сайте покупал. Тоже надо выжрать и можно смело выхолить из полуторамесячного запоя
белое сухое - кисленькое сильно(
лучше какое-то полусладкое

Сегодня было хорошее утро, каток, а потом бельгийская вафля с тремя видами мороженого. Сейчас пулей дома уберусь и надеюсь ещё на лыжах прокатиться. Всем хорошего дня.

А мои врачи кардиологи ныряют на крещение и не видят в этом ничего ужасного :незнаю: тут и от настроя много зависит.
Врачи-ургенты в большенстве своемм - фаталисты:)
Дело в том, что кому надо. Мне вот не надо. Даже если туда занырнет все кардиологическое отделение и патанатом в придачу:D
Льву надо, по кайфу - вперед подводную съемку осуществлять :D

Назад
Зверху Знизу