Ф'яметта
Куратор теми
Статус: Офлайн
Повідом.: 70318
Повідом.: 70318
Перегляньте відео нижче, щоб дізнатися, як встановити наш сайт як веб-програму на головному екрані.
Замітка: This feature may not be available in some browsers.
Це планувалося як пиріжок чи як звичайний вірш?На погоду:
зима нарешті біло стане
на дворі снігу намете
тепер чекаю як розтане
та літо спекою доб'є![]()
Майже рима. Можна другий підкоригувати, щоб позбутися милозвучностіЯк пиріжок, та щось пішло не так...![]()
Інша справа. Тільки не узгоджено час. Біло стане і снігом засипле в майбутньому, а чекаю, щоб розтало вже зараз, ніби вже засипало.Десь так:
зима нарешті біло стане
мій двір засипле снігом вмить
тепер чекаю як розтане
та літо спекою доб'є
Це лише справа техніки. В першому варіанті так само не узгоджено.Отож бо і воно. Починаєш виправляти - і все сиплеться!
Мабуть, я таки не "кулінар", а лірик.
Тобто треба зробити так, що сніг вже єЦе лише справа техніки. В першому варіанті так само не узгоджено.
:смайл бубонелка" ...сніг, сніг... була я там сьогодні на тому снігу, холодний, мокрий... ішла як кішка - лапами трясласніг вже є![]()
Чудовий сніг! Можливо останній, бо може статися, що наступного року вже не буде, або буде три сніжинки.:смайл бубонелка" ...сніг, сніг... була я там сьогодні на тому снігу, холодний, мокрий... ішла як кішка - лапами трясла![]()
То так. Діти на гірках сьогодні відтягнулисяЧудовий сніг! Можливо останній, бо може статися, що наступного року вже не буде, або буде три сніжинки.
Звісно, римований вірш переробляти в неримований - це трохи дурняЯ все це розумію сама, але мені завжди було важко у будь-яких рамках. Вільний вірш значно легше пиріжка.
Все починалось з цього:
Зима. Нарешті біло, біло...
На дворі снігу намело.
Тепер чекаю, як розтане
Та літо принесе тепло.
Тому повторюся, починаєш виправляти - і все сиплеться!
Паша, а спробуй скласти пиріжок. З твоїм способом мислення у тебе можуть бути цікаві абсурдні теми, тільки треба втулити їх у 4 рядки і кількість складів.тіки б суржику трохи позбавитись...
Мій перший варіант наведений вище, у повідомленні #258561Ось ваш перший варіант:
зима нарешті біло стало
надворі снігу намело
тепер чекаю як розтане
та літо спекою доб'є
Я тут виправила лише майбутній час на теперішній
Але це ще не найкращий варіант. Біло стало - ло-ло - не дуже гарно, та і, як на мене, другий рядок за змістом повторюю перший, принаймні нічого нового не вносить.
Спробуєте виправити? Чи вже набридло?
Що саме він дегустував?слюсар
у робі, наче сомєльє...
...прискочать поні, кенгуру
![]()