Змінюй хід війни! Допомагай ЗСУ!

Дзеркалля (мова спілкування в темі - українська).

• Автор теми Автор теми Іронія
  • Дата створення Дата створення
А я, крім названих, знаю такі:

Ой, на горі два дубки
Ой, Марічко, чичері
Ой, мій милий вареничків хоче
Ой, чорна я си чорна (з улюблених)
Ой, чий то кінь стоїть
Чом ти не прийшов (улюблена)
Ой, на горі та й женці жнуть (цю вчили на співах:-) )
Ой, лопнув обруч (це з хора)
Ішла дівча лучками
Висить ябко, висить
Хлопці кучеряві, не ходіть до нас
Їхали козаки
Горіла сосна, палала (знаю лише два рядки)
Била мене мати

Може і ще якісь, швидко не згадаю.
О, йой, як же ж я про коня забула! :кінь2:

А ось ще інет нагадав:

Розпрягайте, хлопці, коней (як я їх забула?)
В саду гуляла
Ой мамцю, люблю Гриця
Цвіте терен
Дай, кума
Як служив же я у пана (ця теж з хора)
Ой, на горі калина
Ой, ти дівчино, гарна та пишна
Ой, ходила дівчина бережком (два рядки знаю)
Ой чоботи ви мої (два рядки)
І всі ми знаємо два рядки: сам п'ю, сам гуляю :-) хоча в інеті зараз побачила жіночу версію :)

Я щось думала, що у неї є автор
На поширену думку, її автором є польсько-український поет, один із представників польської української школи, Хома Падура (1801—1871). Частина дослідників вважає, що пісня була написана польським композитором-класиком Мацеєм Каменським (1734-1825). Також існує думка, що мелодію взято з відомої української пісні козака Семена Климовського «Їхав козак за Дунай». У деяких джерелах вона подається як польська або українська народна пісня.
Коротше, істина загубилася десь на протязі 200 років.

• Це лайк!
Реакції: E.N
Ой, Марічко, чичері
Цю пісню часто співали на турбазі в Хусті, де я якось була. Прям якийсь позивний до молодіжних вечірок :-) А ще там була одна молода пара з числа співробітників, вони явно тут познайомилися і них був бурхливий службовий роман. :)

Також існує думка, що мелодію взято з відомої української пісні козака Семена Климовського «Їхав козак за Дунай»
Дійсно, мелодія схожа і дещо сюжет.

Прикол про голосового помічника Алісу :-) Дивіться з 12.45 до 14.40.
А потім 39.30 - 39.55

Доброго ранку, доброї кави:кава:

Пом'ятаємо про вплив планет на життя:увага:

452229721_1703631557108044_353732674406906690_n.webp

Отримала величезне задоволення від перегляду. Не дуже подобається мені цей Попик в тому смислі, що це людина, для якої усі методи хороші, хоча може з росіянцями так і треба :незнаю: але відео у нього цікаві. Оце справжній іпсошник.

А я, крім названих, знаю такі:

Ой, на горі два дубки
Ой, Марічко, чичері
Ой, мій милий вареничків хоче
Ой, чорна я си чорна (з улюблених)
Ой, чий то кінь стоїть
Чом ти не прийшов (улюблена)
Ой, лопнув обруч (це з хора)
Ішла дівча лучками
Висить ябко, висить
Хлопці кучеряві, не ходіть до нас
Їхали козаки
Горіла сосна, палала (знаю лише два рядки)
Била мене мати

Може і ще якісь, швидко не згадаю.
Ну ось, з самого ранку я поринула в пісні, а хотіла ж Чорні Вітрила додивитися :-)

Ніколи не чула пісню "Десь заграла плакуча гітара". Хіба гітара - аутентичний український музичний інструмент? :rolleyes:

Ніколи не чула пісню "Десь заграла плакуча гітара". Хіба гітара - аутентичний український музичний інструмент? :rolleyes:
Слова пісні не схожі на давню українську. Скоріш ближче до совкової. Можливо просто загубився автор.

Іра, а ти добре співаєш? :)

Я так собі. Ну, в ноти намагаюся потрапляти :ги: - але іноді не виходить, хоча знаю, що треба туди-то тягнути, не вистачає голосу :)
А ось мама моя співала дуже добре.. Друге сопрано. Вони з подружкою гарно співали, тягнули весь хор. Диригент завжди дивився - є Семенець? Є, ну гаразд, тоді витягнемо :ги: До речі, перша освіта у мами - керівник самодіяльного народного хору.

Іра, а ти добре співаєш? :)
На жаль, погано. У мене з обох боків співучі родичі, а я не вдалася. Дідусь з боку батька співав мені весь час, не можу сказати наскільки добре, бо я була мала, щоб оцінювати. Він мені і акордеон купив. А з боку мами - то там усі двоюрідні-триюрідні, ну, звісно, хто краще - хто гірше. Але завжди як збиралися в гостях по 10-15 осіб, то співали, і непогано. Ми з мамою обділені в цьому смислі, хоча я співати люблю. Тобто мугикати собі. А братова дружина теж зі співучою родини, і сама гарно співає, і її брати. І мала (моя племінниця) співає багато :)

а я навіть на піаніно навчалася :D
Думаю, що можна добре грати на піаніно, а співати погано :) Через неможливість видобути з свого горла потрібні правильні ноти відобувати їх з піаніно, уж воно-то не схибить :-)

Назад
Зверху Знизу