Лісні гриби
Для тих, хто не любить рибу, щедра природа пропонує альтернативний варіант - лісові гриби, які є прекрасним джерелом вітаміну Д. Цікаво, що вони як люди, здатні синтезувати мікронутрієнт під впливом сонячних променів, але на відміну від нас, гриби виробляють менш ефективний вітамін D2. Деякі види лісових грибів містять його до 2300 МО на 100 грамів, що є майже в три рази більше денної норми. Комерційні гриби, що вирощуються в темряві, містять дуже мало цього нутрієнту, однак при обробці УФ-випромінюванням можуть забезпечити до 450 МО вітаміну D2 на 100 грамів.
Цілісні яйця
Яйця - відмінне джерело вітаміну Д3. В одному яєчному жовтку його міститься 37 МО або 5% денної норми. При цьому кількість безпосередньо залежить від перебування на сонці курки та вмісту вітаміну в курячому кормі. За аналогом до грибів, домашні курки, що гуляють на волі, дають яйця з вмістом вітаміну Д в 3-4 рази вище, ніж ті, які вирощуються в тісних і закритих приміщеннях.