Статус: Офлайн
Повідом.: 1019
Повідом.: 1019
Цікаво...Допис від fraddy
На перехрестя заборонено виїзджати, якщо на ньому утворився затор. Що там зліва чи десь на вокзалі - не стосується даного пункту заборони для, власне - перехрестя, що знаходиться перед очами чемних водів.
Larin
Насправді в ПДР немає "на ньому утворився затор", натомість записано:
"16.4 Забороняється виїжджати на будь-яке перехрестя, у тому числі при сигналі світлофора, що дозволяє рух, якщо утворився затор, який змусить водія зупинитися на перехресті, що створить перешкоду для руху інших транспортних засобів і пішоходів."
Тобто, головне, що затор не дозволить залишити перехрестя

Моє твердження прямо із пам"яті "На перехрестя заборонено виїзджати, якщо на ньому утворився затор." =(дорівнює) твоєму із гугля "Забороняється виїжджати на будь-яке перехрестя, у тому числі при сигналі світлофора, що дозволяє рух, якщо утворився затор..."
Вирази тупо тотожні

А наступе після ", який..." не що інше, як пояснення для блонд і тупаків, чому так вимагається зробити на перехресті із затором!
".., який змусить водія зупинитися на перехресті, що створить перешкоду для руху інших транспортних засобів і пішоходів."
Тут якась шизофренія. Крайній лівий ряд я б заздалегіть зайняв для повороту наліво. А той пан, якого ти недолуго підтримуєш, свої налаштування для повороту наліво, чомусь, не зробив.Допис від fraddy
Я, на відміну від тебе, вже на перехресті займу лівий ряд, поворотник, зазвичай, в мене ввімкнений заздалегідь теж. По іншому зауважень немає? Ок .
Larini
Зміна ряду на перехресті? Тобто з Вашої точки зору поворот ліворуч можна починати з правого ряду, аби тільки повортник блимав? Як я люблю таких водіїв!
ПДР України:
" 10.4 Перед поворотом праворуч та ліворуч, у тому числі в напрямку головної дороги, або розворотом водій повинен завчасно зайняти відповідне крайнє положення на проїзній частині, призначеній для руху в цьому напрямку, крім випадків, коли здійснюється поворот у разі в’їзду на перехрестя, де організовано круговий рух, напрямок руху визначено дорожніми знаками чи дорожньою розміткою або рух можливий лише в одному напрямку, установленому конфігурацією проїзної частини, дорожніми знаками чи розміткою."
Перестроїтись на даному перехресті дозволено, якщо не забороняє розмітка(суцільної лінії в даному випадку немає). Але виїхати із перехрестя маєш у належній згоді із знаками 5.16 та 5.18.Larini
Зміна ряду на перехресті?
Ой, лихо... краще не кажи...Як я люблю таких водіїв!