Змінюй хід війни! Допомагай ЗСУ!

ДТП на Сумской (18+)

• Автор теми Автор теми s3ns3i
  • Дата створення Дата створення

Кого Вы считаете виновным в данном ДТП?

• Кількість людей, що взяли участь в опитувані
    1882
на відміну . Роздільно.

спідометрУ

вчіть українську, будь ласка. Потім - пишіть... Російсько-український суржик - не є "співучою".

чи це у Вас якийсь "діалект" ?
Де приклади суржика в правописі українського прислівника :)?
Відмінки українські за хвилину без гугля напиши і їх кількість?
Приклади наведи суржика, а не чіпляння до незручного опонента?

Де приклади суржика
суржикУ

русские окончания в словах при склонении, вместо украинских - это и есть суржик, как одно из проявлений.

p.s.
Вы киевлянин? Украинский - тот язык, на котором у Вас в семье разговаривали, в Вашем возрасте 0 -10 лет? Или сами решили "изучить"? Какая оценка была в школе по украинскому?

вчіть українську, будь ласка. Потім - пишіть... Російсько-український суржик - не є "співучою".
А це як розуміти в Україні, взагалі-то? Або російською, або не суржиком? А ти ураганний експерт із полтавського діалекта? Ну-ну ..:)

Допис від fraddy
Порушення є при вже 65 км/год. Плюс 5 км/год - похибка (чого?) спідометра

alex444

спідометрУ
Родовий відмінок похибка (чого?)спідометра
Давальний відмінок даю(кому/чому?) спідометру
Не зупиняйся :)?

нет, общение с теми, кто её из машины вынимал (общение - на след. день после ДТП)

Шапошников Алексей? Он ничего не говорил в суде об этом.
Зато несколько полицейских, которые общались с ней через несколько минут после дтп, конкретно указывали на отсутствие каких-либо признаков. (в новостях того-же дня, и про освидетельствование на месте упоминали)

Допис від fraddy
Де приклади (чого?)суржика

alex444
суржикУ

русские окончания в словах при склонении, вместо украинских - это и есть суржик, как одно из проявлений.

p.s.
Вы киевлянин? Украинский - тот язык, на котором у Вас в семье разговаривали, в Вашем возрасте 0 -10 лет? Или сами решили "изучить"? Какая оценка была в школе по украинскому?
Родовий відмінок. Перевірочне слово - нема чого? суржика
Чотири було мова і література.
А тобі - два за відмінки, котрих ти не знаєш :).

Родовий відмінок. Перевірочне слово - нема чого? суржика
Чотири було мова і література.

с иллюстрациями...

f2ceed.webp

а "суржика" в родительном - это на том же псевдоукраинском, на котором в Харьковской и Белгородской областях "разговаривають" (слово дал именно так, как оно на суржике ими выговаривается)

Харе тему оффтопом засирать

администрация сама инициировала разборки с "псевдоукраинцами", так что - пардон.

Пусть пишет на русском, или украинском, а не на "хз каком" - у меня претензии исчезнут.

а "суржика" в родительном - это на том же псевдоукраинском, на котором в Харьковской и Белгородской областях "разговаривають" (слово дал именно так, как оно на суржике ими выговаривается)
Родовий відмінок однини має закінчення і - а, і -у. Можна довести тобі, що так і так буде вірно. Але ти не визнаєш помилок.
администрация сама инициировала разборки с "псевдоукраинцами", так что - пардон.

Пусть пишет на русском, или украинском, а не на "хз каком" - у меня претензии исчезнут.
Можеш сформулювати претензії із фактами "хз каком"? Прикладів ще немає. Тобі, що вати *****ської мало?

Можна довести тобі, що так і так буде вірно. Але ти не визнаєш помилок.
мені у середній школі викладали "українську літературну", але не "діалекти ляшські, російські" та інші. Я розумію украіїнську літературну (до речі, той же Вокарчук пише на ляшському діалекті).

Все, завершили дебати з мови. Твоя "рідна" , якою ти "думаешь" - російська, будь ласка - пиши нею. Ніхто тобі в очі не буде тикати... я також пишу російською, хоча двомовний... але рідна, яку я чув вдома, немовлям - таки російська.

Твоя "рідна" , якою ти "думаешь" - російська, будь ласка - пиши нею. Ніхто тобі в очі не буде тикати... я також пишу російською, хоча двомовний... але рідна, яку я чув вдома, немовлям - таки російська.
Як це пиши російською в Україні?!! Ти в своєму розумі? Буду писати на українській.(крапка!)

перше слово - на якій мові? :)

калька с "на каком языке".
"перше слово - якою мовою?"

Не понимаю я вашего спора. В Украине любые попытки перейти на украинскую речь нужно поддерживать. Вот когда не будет споров какой язык в Украине роднее, так сразу за чистоту можно начинать бороться.

ок, прийнято.
Я теж суржиком ... :(

. Вот когда не будет споров какой язык в Украине роднее, так сразу за чистоту можно начинать бороться.
дивись мій підпис :(.

Усе. Мова - оффтоп з цієї миті.

Не понимаю я вашего спора. В Украине любые попытки перейти на украинскую речь нужно поддерживать. Вот когда не будет споров какой язык в Украине роднее, так сразу за чистоту можно начинать бороться.
Коли опонентам не подобається зміст написаного і контраргументів немає зовсім ніяких, починають чіплятись до форми повідомлення. Тупо і підступно.

Коли опонентам не подобається зміст написаного і контраргументів немає
"Якщо" замість "коли" (калька з російскої), "та й " - замість "і"..

повторюю - все, скінчили оффтоп.

• Це лайк!
Реакції: _SOm
Коли опонентам не подобається зміст написаного і контраргументів немає зовсім ніяких, починають чіплятись до форми повідомлення. Тупо і підступно.

Ух ты! В Вас проснулась вторая личность и занялась самокритикой?

А... Понял... это высказывание касается всех, кроме Вас... Вам что-то писать "тупо і підступно", даже если это и реакция на Ваши "чіпляння" и выпендреж в стиле "не розумію"... Кстати, Вы для понимания воспользовались моим советом и переводите в гугл-переводчике? Или Вы банальное брехло и таки понимаете русский?

Сколько сообщений со смыслом Вы закопали своим "тупим та підступним" методом из-за отсутствия контраргументов?

Назад
Зверху Знизу