С каким разводом? Когда заказываете доставку - читайте контракт или обговаривайте условия с поставщиком.
Таможенная очистка груза посылки, и не важно попадает она под безпошлиннрый ввоз или нет, всегда осуществляется брокером.
Если ваш отправитель оплатил таможеную очистку - никто разводить вас не будет, в противном случае ее оплачиваете вы сами.
Неоднократно пользовался DHL для доставки товаров из европейских магазинов - в течении нескольких дней товар из Франции\Великобритании\Германии был в Харькове.
Це у випадку магазина, коли є нормальний інвойс та доєбатись навіть теоретично неможливо. Приватні ж посилки митники всі до одної доглядають й ти потрапляєш на розмитнення. Звичайно ж зрозуміло, що робиться це митниками навмисно в змові з місцевим дхл. Я звичайною поштою багато чого відправляю та отримую від фізичних осіб, всіляке залізяччя, електронні блоки, доглядають не частіше 10%. Виключення - нідерланди, звідти всі

.
При чому ті бляді взявши гроші не хочуть працювати. Тобто відправили мені дхл( упс, федекс - всі однаково розводять в нас), дзвонить брокер, каже, що треба розмитнювати, дай грошей. Погоджуюсь, він в мене вимагає такий пакет доків, що ппц. Аналізів на глісти лише вистачає. А я не можу йому ту ж купівлю довести бо мені подарували це. І офіційний папірець про те, що це не можу надати, бо контора, що цей, наприклад, електронний блок виробляла, вже не існує, а посилання на нього ж в інеті не катять. Все це катить насправді, вони тупо не хочуть працювати.
Результат - відмова від посилки, її повертають відправнику, пройобаний час та гроші. Потім посилка нормально приїзджає звичайною поштою. Й навіть якщо вона буде доглянута митниками та навіть взагалі не матиме опису того, що там, то брокер укрпошти все повирішує, а я просто отримаю перепаковану посилку з актом її догляду, в якому брокер з митником якось визначать самі що там всередині.
Ця історія з українськими партнерами дхл, упс, федекс є абсолютно типовою та масовою. Можеш загуглити, таких проблем безкінечна кількість в народу.
ТС хоч і мудак та вже задрочив своїми реф посиланнями усюди, але по сабжу він правий.