Блок живлення

• Автор теми Автор теми Skyuoker
  • Дата створення Дата створення
Статус: Офлайн
Повідом.: 141
Блок живлення

Слава Україні!

Слухайте, тут така штука, шукаю причину через що ПК не запускається. Перепаяв здуті кондери на мамі, потім ще 2 кондера замінив на БЖ. А все одно зараза - не запускається. Діод на мамі горить, а не запускається нічого. Замкнув два проводи (зелений і землю) на БЖ, запустив його, далі на мамі Power замкнув, діод загорівся, все запустилося. Але дисплей - чорний. Заміряв увімкнений БЖ, наче все норм:
всі помаранчеві дроти дали 3,35 вольт
всі червоні дроти дали 5,25 вольт
і один жовтий (старий БЖ, 20 піновий) дав 11,69 вольт, тобто менше 12 вольт.
В чому може бути запара? Дванадцятивольтовий провід обов'язково має давати не менше 12 вольт?? Я вже незнаю шо і думати..

п.с. Напругу міряв на стогривневому китаї.

Спробуй дати трошки більше 12 (12,2 може)
але в принципі мало б працювати, шукай ще причину...
а краще викинь цей непотріб і візьми нову мамку

Спробуй дати трошки більше 12 (12,2 може)
але в принципі мало б працювати, шукай ще причину...
а краще викинь цей непотріб і візьми нову мамку
Та як же БЖ заставиш давати більше, коли не знаєш де причина. Наче нічого горілого немає, кондери замінив..

Та то я заради азарту старий хлам паяю. Хочу своїми руками воскресити десятирічне залізо.

ur4lvn, я ж привітався лише, чого Ви так? Не допоможете?

То як думаєте, це нормально, що дванадцятивольтовий провід дає лише 11,69 вольт?

а мне больше Слава Кпсс нра.он симпатишнее)))

Да ну?
А если Zieg Heil?:(

А ассоциации у вас, по вашему, до уровня паранойи не зашкаливают, как сами думаете?

Глядя на такую припездонию в ветке, пожалуй, придётся и себе украинский на клавиатуру подключить...

То як думаєте, це нормально, що дванадцятивольтовий провід дає лише 11,69 вольт?

Нi, десь пiдхавуе по 12В. Хоча повинно було б робити. Десь ще косяк.
Вот нашел требования спецификации ATX
ATX 2.01 ATX 2.03
+5V 5% = 0.25V 5% = 0.25V
-5V 5% = 0.25V 10% = 0.5V
+12V 5% = 0.6V 5% = 0.6V
-12V 5% = 0.6V 10% = 1.2V
+3.3V 4% = 0.132V 4% = 0.132V
+5VSB 5% = 0.25V 5% = 0.25V
+/-0,6В повинно ковтати й не пиздiти.

Какой слава, шо у вас тут за ориентация? :іржач:

Героям радяньськоi армii слава!

А если попробовать подключить к БП другое железо? Заработает, значит БП можно исключить из списка подозреваемых и смело выкидывать материнку искать проблему в материнке.

не знаком с ним))) не могу судить
И не удивительно- он в футбол играл с 1953 по 1971 г.г. Фраза:" Кто такой Слава Метревели- знаю, кто такой Слава КПСС-не знаю?" из анекдота тех времен.
https://ru.wikipedia.org/wiki/Метревели,_Слава_Калистратович
ТС, чем эксперименты закончились?

Останнє редагування:
Учора ще раз все перевірив у БЖ, виявився робочий все таки. Проблема у мамі. Прискіпливо її оглянув, вибірково перевірив транзистори і інші конденсатори - все норм. Хоч викидай її. :(. Або краще на стіну повішу. Мій перший комп :(. У мене до нього особливі почуття. Це як перше кохання. Якщо зайві фінанси колись знайдуться - обов'язково у ремонт до профі віднесу.

Учора ще раз все перевірив у БЖ, виявився робочий все таки. Проблема у мамі. Прискіпливо її оглянув, вибірково перевірив транзистори і інші конденсатори - все норм. Хоч викидай її. :(. Або краще на стіну повішу. Мій перший комп :(. У мене до нього особливі почуття. Це як перше кохання. Якщо зайві фінанси колись знайдуться - обов'язково у ремонт до профі віднесу.

Проверь температуру клокера, генерит ли клокер, тактовую частоту(на кварце должны быть импульсы)он обычно находиться в верхем правом углу возле кварца.
У меня не запускался комп из за кварца.
еще мультик (multi i\o) может глючить.

Reset, доречі, якщо встановиш собі українську розкладку, рекомендую патч -
⚠ Тільки зареєстровані користувачі бачать весь контент та не бачать рекламу.

Він встановлює український апостроф на місці знаку "~" (тільки при укр. розкладці). Доречі, якщо натиснути правийAlt+U, то ця комбінація вставляє укр. літеру "ґ ", а якщо правийAlt+U+Shift то вийде велика "Ґ " (тільки при укр. розкладці).

Назад
Зверху Знизу