Змінюй хід війни! Допомагай ЗСУ!

Автомат vs механика

• Автор теми Автор теми novako
  • Дата створення Дата створення
для оффроуда - лучше механика
Спеціально купував корча під оффроад саме на автоматі. Він перемикає передачі без втрати крутного момента як мінімум. Не бачу жодного плюса в механічній коробці на оффроуді.

Як на мене, механіка топ лише для усіляких хот хетчей, фанових тачек та автоспорта.

Спеціально купував корча під оффроад саме на автоматі. Він перемикає передачі без втрати крутного момента як мінімум. Не бачу жодного плюса в механічній коробці на оффроуді.
Просто спрашую. На автоматє раскачку можно здєлать, єслі в говнах застрял? Ілі тока лєбєдіцца?

Просто спрашую. На автоматє раскачку можно здєлать, єслі в говнах застрял? Ілі тока лєбєдіцца?
Можна. Але якщо ти застряг на підготовленому авто з офроадною гумою, блоками та ліфтом, то розкачка тобі вже не допоможе ні на механіці, ні на автоматі.

Їздив на спортейджі 1.6 з автоматом. Він завжди десь біля 3-4к. Потужності, схоже, не вистачає.
у мну обороты на всех автоматах когда просто едет по городу где то 1,5к, по трассе это уже другой вопрос, при 180км/ч может и 4к держаться

на вариаторе я застревал в ледяной яме один раз прошлой зимой, но так как резина новая шипованная, то просто включил блокировку полного привода и сразу выехал

у мну обороты на всех автоматах когда просто едет по городу где то 1,5к, по трассе это уже другой вопрос, при 180км/ч может и 4к держаться
Це в тебе дизель якийсь 3л?
Бензинка літра два на 6й передачі на 55-60км/ч десь їде 1.5-1.6к обертів. І це пиздонутий режим, на якому їздити неможна.

Це в тебе дизель якийсь 3л?
Бензинка літра два на 6й передачі на 55-60км/ч десь їде 1.5-1.6к обертів. І це пиздонутий режим, на якому їздити неможна.
бензин везде, что значит неможна, оно же само так делает, типа производитель заложил, блин обращу внимание сегодня

бензин везде, что значит неможна, оно же само так делает, типа производитель заложил, блин обращу внимание сегодня
Тому що мотор має працювати у всьому діапазоні обертів, щоб все з ним було норм.

Тому що мотор має працювати у всьому діапазоні обертів, щоб все з ним було норм.
я не имею ввиду что он постоянно на таких оборотах работает, обороты разные бывают, а вот при постоянной скорости движения в городе обороты где то 1,5. На механике я подбирал передачу что бы было 2.0-2,5. иначе движку тяжело было

Як на мене автомат, не слід брати тільки в декількох випадках: або на авто яке хочеш немає надійного автомату, або важко знайти авто з автоматом в гарному стані)

З язика зняв )))
Можна, але в 95% не довго :D
На автоматі такого краще не робити (на своєму авто) ну і прям треба дуже-дуже тонко відчувати момент перемикання (враховуючи час затримки перемикання конкретної коробки)...
Коротше, навіть якщо ти ас, то на третьому-четвертому качку всеодно проєбешся :D:D:D

На автоматі такого краще не робити (на своєму авто) ну і прям треба дуже-дуже тонко відчувати момент перемикання
чому? і мова про який саме автомат? на реношному едц (дводисковий робот) з розкачкою проблем нема. на тойотівських гідроавтоматах теж. кожної зими буквально були ситуації неодноразово що потрібно було качати туди сюді і жодних проблем..

Їздив на спортейджі 1.6 з автоматом. Він завжди десь біля 3-4к. Потужності, схоже, не вистачає.
Так и думал, что это мотор слабый для него. Спортейдж же байда немаленькая. Почему они туда мотор от рио тулили, непонятно.

чому? і мова про який саме автомат? на реношному едц (дводисковий робот) з розкачкою проблем нема. на тойотівських гідроавтоматах теж. кожної зими буквально були ситуації неодноразово що потрібно було качати туди сюді і жодних проблем..
Я просто уявив собі цей процес. Тиснеш гальмо-вмикаєш задню-тиснеш газ. Тиснеш гальмо-вмикаєш передню-тиснеш газ. При тому, шо коробка "думає".
Сам не пробував, але то мабуть секс якийсь. На механіці все швидше і зрозуміліше. Ще й ручніка можна підключити. :)

Я просто уявив собі цей процес. Тиснеш гальмо-вмикаєш задню-тиснеш газ. Тиснеш гальмо-вмикаєш передню-тиснеш газ. При тому, шо коробка "думає".
Сам не пробував, але то мабуть секс якийсь. На механіці все швидше і зрозуміліше. Ще й ручніка можна підключити. :)
Я подумал это ты про механику написал, но похоже ты про автомат.

Тогда вопрос -- а на механике ты какие-то другие действия для раскачки делаешь? Может более простой алгоритм? :збентежений:

вот это спорный вопрос.
я на приоре коробку менял на 90ткм(зуб отламался на шестерне главной передачи), и чувствую что на 160 ткм когда я продал машину ей там не долго осталось, так же несколько раз менял сцепу.
всё потому, что Приора собрана из предметов, похожих на запчасти, а материал в агрегатах был похожим на металл.
Правда, сейчас и современный инопром ставит двигатели для лобзика на средний класс и кроссоверы.
Среди автоматов мокрая DSG рулит без вариантов.

Среди автоматов мокрая DSG рулит без вариантов.
Не согласен, потому что там сцепа присутствует. А значит что по любасу будет присутствовать момент не полного примыкания. У гидрика и вариатора таких проблем нет. Я ездил однажды на двух-сцепной коробке на дастере, да все четенько плавненоко, но шото мне здается ломучее оно должно быть.

Не согласен, потому что там сцепа присутствует. А значит что по любасу будет присутствовать момент не полного примыкания. У гидрика и вариатора таких проблем нет. Я ездил однажды на двух-сцепной коробке на дастере, да все четенько плавненоко, но шото мне здается ломучее оно должно быть.
Оно ж такое и было. Но вот пишут, что пофиксили и теперь по пол ляма без поломок ходят)

я мабуть якось неправильно в раскачку вмію на механіці та автоматі, але гальма та ручник якось ніколи не використовував. і норм, при всій "задумливості" автомата все якось вчасно перемикається на зворотньому русі

Назад
Зверху Знизу