Знаєш, я колись все чітко розклав одному гайцю. Було це тоді, коли ввели військовий стан, здається, і під цю мульку понад дорогою почали стояти різні оповідачі, казкарі та інші бандуристи.
Так от, я одному такому й розповів (!), що він може від мене вимагати, чого не може, назвав норми закону, а також кваліфікував його дії в разі його небажання дотримуватися цих норм закону. Коли його аргументи виявилися не аргументи, він звернувся до людяності: мовляв, шож ви так ставитеся до поліції, ми ж вас протект & серв, а ви нам ото так "віддячуєте"... На це я відповів: "знаєш, якби ти замість тішити своє почуття власної важливості тут на блок-посту зі мною, взяв і зупинив отого *****а, шо їде назустріч на ланосі з ****окитайським лед-світлом, від якого у мене через 2 години сутінок вже очі вилазять, і я ледве бачу, хто там по узбіччю йде... Так от, якби ти тому мудаку сказав би хоч слово, я б відчував твій протект і серв. А якби ти підійшов до нього і тихо сказав "Чув, уйобисько, я ввечері зніму форму, вдягну піджак, і жезлом порозбиваю весь цей феєрверк на твоїй машині - шоб інші люди були живі-здорові" - я б особисто потис тобі руку, заявив би респект і уважуху, і страховку показав, і отк, і проявив би підтримку і розуміння.
А оскільки ти сказав "Я не маю права, а ви їбіться, як хочете", то й ви їбіться-проваліться.
Без особливої поваги, водій з дохєра яким стажем.
Сподіваюсь, я зрозуміло виклав свою думку))