Да. Samsung R&D - был на стекляшке, после 2014 - переехал со всеми сотрудниками в Киев.у нас были такие компании как самсунг?
Вся новина почалась з мутного висеру кацапів, який не факт, що правда.Там стабільність залишала бажати кращого навіть з тим, що оптика незрівнянно краща за те, що можна поставити на ФПВ, а умови значно простіші.
Щодо жере дохуя - так, жере, але в порівнянні з двиглом це все одно копійки.
7. Собственно само программное обеспечение, которое будет обеспечивать выполнение задачи.Ну вони працюють, ці хлопці в Києві.
Потрібно, як мінімум:
1. Одноплатники типу NVidia Jetson, здатні цей машинний зір забезпечити.
2. Інтеграція з польотними системами ФПВ
3. База зображень і відео з ФПВ для тренування мережі. Велика.
4. Інфраструктура (локальна чи хмарна) для тренування.
5. Тестові польоти.
6. Спеціалісти, які це все вміють поєднати.
Частина з цього - непросто і недешево, а чогось взагалі у відкритому доступі нема.
І "ссьілок" тим більше не буде, бо прилетить одразу.
Цена вопроса 150 баксов (одноплатник) и минимум дополнительного веса, и потребления. Вес это тупо сама плата, и больше ничего. А потреблять она будет только после активации функции, т.е. в самом конце полета.Вся новина почалась з мутного висеру кацапів, який не факт, що правда.
Там мова про, саме, трекінг. Нащо це нужно - бо дрон, знижаючись до землі - виходить із зони покриття.
Тому, я і не думаю, що це взагалі правда, бо немає сенсу це робити на тому класі дронів.
Так, менше, ніж двигло, але - ти і так слабому і перевантаженому 9" дрону, який ледь пере на собі вибухівку - знижуєш радіус, скажімо... на 20%.
Зазвичай, така задача вирішується тупо ретранслятором, який підіймається хоч на повітряній кулі, хоч на іншому дроні, і висить замість вежі.
Начинка - пара ретрансляторів з перехрещеними каналами. Або один ретранслятор.
Все.
Робити з дрона за $500 дрон за... скільки? зі, в середньому, гіршою дальністю? Ну таке... краще комплекти ретрансів збирати і виставляти на висотах, чи в повітрі.
АААААА!!!!!!!111Цена вопроса 150 баксов (одноплатник) и минимум дополнительного веса, и потребления. Вес это тупо сама плата, и больше ничего. А потреблять она будет только после активации функции, т.е. в самом конце полета.
Asus Tinker Board - Вес: 0.055кг (55 грамм)АААААА!!!!!!!111
адін
Спасібо, орнул.
Далі без мене.
P.S. Вага плати - 30%+ усього дрону?
Ніколи немає проблем ні з чим, у того... хто не збирається це робити.
Это свичблейд производства США, там таки да есть захват цели, но удовольствие недешевое.Так уже давно есть. Возле бнр так под чужим ребом, до потери сигнала, с захватом цели два панцыря взорвали.
Салтовский русофоб где то репостнул неделю назад.
Це польский Warmate.Это свичблейд производства США, там таки да есть захват цели, но удовольствие недешевое.
Зачем? Видео будет браться с курсовой камеры, и обрабатываться одноплатником, и готовая картинка отправляться на передатчик. В этом и фокус, кроме одноплатника не нужно НИЧЕГО. Вы берете готовый камикадзе, ставите плату, и получаете готовое изделие. Висишь за пол километра от цели, ткнул пальцем на екран, и выключаешь пульт. Дальше все произойдет без тебя. Ну я так примерно это представляюТам ще треба оцифровувати відео з камери або ліпити другу камеру для розпізнавання.зображень.
E=m*aVAsus Tinker Board - Вес: 0.055кг (55 грамм)
Вы серьезно думаете, что для дрона с батареей 4S2P например (500-600 грамм) + полезная нагрузка грамм 300 (какой нибудь условный ВОГ17) это серьезно повлияет на дальность?
Я грешным делом всегда думал что Информационные Технологии, без Интернета нет ИТ типа, лол.Нет вообще-то...
ИТ переводится как Интернет Технологии.
"Интернет Технологии" мало общего имеют с разработкой военных дронов с наведением.
Какие знания среднестатистического ай-тишника пригодятся?
Вы что, системник привязать собрались? Я же написал вес платы = 55 грамм. Вы одноплатники вообще видели? И что вы там кастрировать собрались? И процент вы посчитали суммарный? Обратно ему ведь лететь не нужно. Но Без вас, так без вас - это больше на троллинг смахивает.E=m*aV
V=L/t
E=1/2*m*V
вирахуйте відношення роботи до ваги. Зрозумієте, що воно пропорційне. 900гр + одноплатник навіть, в 100гр, (якщо каструвати, бо він важкіший) - 100гр спиздить 10% дальності. Що ви виграли, якщо на дальності на 10% ближчій - він і так не впав би зі зв'язку?
Я ж сказав, далі без мене. Мене питати має сенс, чкщо ви хоча б школу закінчили і зможете мене зрозуміти.
Є, навіть, 46 грам.Я же написал вес платы = 55 грамм.
Так вже ідентифікували що Warmate, суть що не наше, свічі наче теж таке вміють.Це польский Warmate.
Кстати, интересная задачка размять мозги. Поковыряюсь как-нибудь. У меня правда из одноплатников только малина 4, он рендер OpenCV скорее всего не вывезет, но поиграться можноЄ, навіть, 46 грам.
SoC – Rockchip RK3588S . CPU: с 4x Cortex-A76 ядра @up to 2.4 GHz, 4x Cortex-A55 ядра @up to 1.8 GHz,
розгортай OpenCV, інтегруй в систему керування дроном (щоб плата отримувала зображення і обробляла його перед тим, як тобі віддати, щоб ти рамку міг на об'єкті клацнуть)
Потім доповіси.
Він запуститься. проста бери й роби. Бо дохуя дуже грамотних які всим розповідають що ті всі повинні робити.Кстати, интересная задачка размять мозги. Поковыряюсь как-нибудь. У меня правда из одноплатников только малина 4, он рендер OpenCV скорее всего не вывезет, но поиграться можно
На самих дешевих китайських птз-камерах за 500-600грн є функція слідкувати за обїекктом, камера повертається за людиною/машиною яка потрапля в кадр.Є, навіть, 46 грам.
SoC – Rockchip RK3588S . CPU: с 4x Cortex-A76 ядра @up to 2.4 GHz, 4x Cortex-A55 ядра @up to 1.8 GHz,
розгортай OpenCV, інтегруй в систему керування дроном (щоб плата отримувала зображення і обробляла його перед тим, як тобі віддати, щоб ти рамку міг на об'єкті клацнуть)
Потім доповіси.
Друкармія як приклад дана. У тому сенсі, що є багато волонтерів із різним ступенем обізнаності. Однак всфі працюють на результат. І не погано. Хтось задачі формує, хтось 3Д моделі розробляє, хтось друкує дослідні зразки, хтось перевіряє, корегує.Ні, це різні речі. Друкармія - може складатись з тисяч володарів принтеру, які в тиждень надрукують по 10 стабіків і цим покриють потреби на весь фронт.
Розробка складного електронного виробу так не робиться. Потрібна стабільна команда проекту, яка 100% часу виділяє на ций проект. Звісно - вона хоче їсти і їй потрібні гарантії, що завтра їх не згребе військомат і вони замість розробок не опиняться в окопі.
Інакше - ні хто не буде й починати. Проста немає сенсу, всеодно не завершиш.
Повторюю - часу треба виділити >=100%. Ідіть нахуй зі своїм Подоляком.Хоче їсти та інше - звичайно. Але ж зараз треба і на перспективу попрацювати. Тож виділити час...