Давно не перечитывал.
В 2019 когда нынешние перекрасившиеся сейчас в "националисты" агитировали здесь за олигарха порошка, я топил на хф за Кошулинского(ето ж легко проверить), который кстати называл порошка негодяем.
В 2014 голосовал за Яроша.
До этого традиционно за "Свободу", посему начал интересоваться лидерами нод много лет назад поэтому для меня ето тема не сегодняшнего дня.
Но считать националистами и наследниками их "Нацкорпус" аваковский или то во что превратилась "Свобода" пардон уволь.
Сейчас я не вижу ни лидеров, ни воли, ни авторитета.
Даже близких по масштабам к Коновальцу, Мельнику , Чорновилу , Бандере.
Доверял Ярошу, но Ярош оказался слабаком и сбежал из политики на фронт.
Вроде пожалуйста развивайтесь и множитесь, а результат кризис и разброд.
навряд чи т.зв. "порохоботи" (в тому числі і я) стануть називати себе націоналістами. Скоріше державниками. Десь право-центриський спектр.
тезисно:
-сучасні українські націоналісти такі націоналісти

В буремному 2014-му спеціально на камеру свободівці разом з Бенюком пиздили ватного редактора; Сашко Білий знову ж таки на камеру бикував з автоматом в прокуратурі. Кацапи потім залюбки крутили ці роліки зі своїми коментарями нічого не розуміючому Заходу про "українських фашистів, захопивших владу".
-В'ячеслав Чорновіл якось сказав, що український націоналістичний рух був просякнутий агентурою КДБ. Пізніше вже Тарас Чорновіл підтвердив його слова: " Чорновіл зазначив, що в тих списках була половина активістів "Руху". "Частина з них сіла на цю голку. На чому їх зловили, комусь запропонували кар'єру зберегти, а когось це і від тюрми, можливо, врятувало. Багато з них пізніше відмовились від цього, обрали інший шлях, стали чесними. А інші – продовжили і сіли на голку вже російської ФСБ, до якої перейшли українські архіви", – підкреслив політик.
"Те, що в "рухівській" номенклатурі оберталося дуже багато непорядного елемента, самозакоханого, просто жахливого, пошкодило не так Чорноволу, як усій Україні. Це нас зупинило тоді, у 1999 році", – додав він.
Більше читайте тут:
⚠ Тільки зареєстровані користувачі бачать весь контент та не бачать рекламу.
"
-власне і сам В'ячеслав Максимович не священна корова української історії. За спогадами Богдана Гаврилишина Кравчук запросив Чорновола керувати разом: "Потім Кравчук, який про*йшов особисту складну трансформацію з комуністичного ідеолога в патріота України, запросив Чорновола до себе і сказав: “Слухайте, ідіть у владу, будемо разом. Яких потрібно віце-прем’єрів і міністрів — запропонуєте і будемо працювати разом”. Але Чорновіл відмовився, і було змарновано нагоду привести у владу людей iз новим баченням. А вся комуністична номенклатура, уся бюрократія лишилася. Я добре знаю про ті події, бо був рад*ником Кравчука в той час."
-в українських націоналістів шанси на владу лише локальні. Це було і є на сьогодні основною помилкою (а може і свідомою дією) підтримка найогиднішого з українських олігархів-Коломойського і його ручного блазня.