Змінюй хід війни! Допомагай ЗСУ!

27.08.14 вторжение войск РФ

• Автор теми Автор теми CAXAP
  • Дата створення Дата створення
У Маріуполі Донецької області в різних районах міста з'явилися намети партії "Опозиційний блок". Біля них жінки в жилетках з написом "Опозиційний блок" і "За! Мир і розвиток" роздають листівки та збирають підписи під вимогою, в якій міститься низка норм.

Про це повідомляє 0629.

Відтак, серед пунктів, за які жителям Маріуполя пропонується поставити підпис, є пункти "Припинити війну і повернути мир в Україні", "Забезпечити право розмовляти і слухати рідною мовою", "Припинити фальсифікацію історії", "Забезпечити гідне життя і роботу", "Зупинити репресії і наступ нацизму".
⚠ Тільки зареєстровані користувачі бачать весь контент та не бачать рекламу.

БРИТАНСКАЯ КОМПАНИЯ ЗАПУСКАЕТ ОРОСИТЕЛЬНЫЙ КОМПЛЕКС НА ХЕРСОНЩИНЕ
Хотят видеть свекольные поля в степи вокруг своего завода

Затримання знімальної групи ZIK // Брифінг СБУ

Mykhailo Gutman
4 год
Дивлюсь на скандал у ПАРЕ і не можу зрозуміти росіян. Заради декількох рядків у повідомленні тасс спалити таку кількість агентів. Чи головне для них -- вчасно і якісно "доложить царю"?

Так. предупреждаю. сейчас всю Геращенко за весь день нести сюда буду
Предлагаю запастись чаем и бутерами

Iryna Gerashchenko
10 год. ·
В січні 2013 я народила малюка , не їздила на сесію ПАРЄ , але була вельми здивована голосуванням по резолюціі по політв'язням в Азербайджані, яку зала відхилила. Не голосували і деякі украінські депутати, що було дуже дивно- адже в українських тюрмах сиділи тоді Ю. Луценко і Ю. Тимошенко і ми відчайдушно боролися за іх звільнення, в тому числі важко збираючи голоси на резолюцію по Украіні в ПАРЄ. Тепер цей лаврчик зненацькоі "сліпоти " ПАРЄ відкривається потроху: депутати європейських країн закривали очі на порушення прав людини в країнах СНД через корупцію. Почитайте цей матеріал, і тоді можливо менше буде запитань і волань у стрічці, чому вони там так радіють , що Асамблея вперше публічно висловила недовіру Аграмонту. А в нас попереду важкий день, слухання, на яких питання задаватимуть і лідеру лібералів Шуклі, другу росіян, що також катався з ними в Сирію, і який є доповідачем по Украіні.....

Асамблея політичної корупції: як в ПАРЄ знайшли азербайджанські хабарі та російські інтереси

Iryna Gerashchenko
9 год. ·
Я, звичайно, здогадувалася, що в нас повно "експертів" з французької політики( стільки ж, скільки й з американських виборів, турецького референдуму, безвізового режиму, електоральної кампанії в Нідерландах, Будапештскоі угоди , женевського формату і тд). Краіна міжнародних експертів): правда, з міжнародною журналістикою( за рідким виключенням) - справжня біда. Ось читаю в своїй стрічці глибокомислені роздуми щодо майбутньої французької зовнішньої політики і одне прохання - люди, астанавітесь!
Новий президент Франціі матиме купу внутрішніх проблем і перша з них- це формування власної команди. Першим викликом стануть парламентські вибори , і оце буде цікаво і драматично, бо за перемогу боротимуться партіі, чиї кандидати програли президентські вибори, партіі, які хочуть і будуть впливати на політику через Асамблею, Сенат і Уряд, і з якими президенту прийдеться співпрацювати. І , ключове,Франція завжди , історично, мала особливо тісні взаємини з Росією.
Ми маємо подякувати президенту Олланду, який зайняв чітку , однозначну, проєвропейську позицію, спочатку відмовившись після анексії Криму передати РФ " Містралі" , потім активно залучившись нормандського формату заради врегулювання конфлікту в Украіні. Ми ще не до кінця оцінили цю його роль і позицію, яка однозначно серйозно вплинула на єдність ЄС в питанні санкцій. І далася ця позиція Олланду і Франціі нелегко. Щодо фаворита президентської кампанії, то він профранцузький, а не проукраїнський чи антиросійський, як це строчать численні " експерти". Його почерк у зовнішній політиці ще тільки формуватиметься. Сподіваємося і віримо, що Франція і надалі відіграватиме важливу роль і в нормандському форматі, і в усіх ключових питаннях європейської безпеки і захисту прав людини.

Сухой" выкупил 41% SuperJet International за €1. Чистый убыток ГСС вырос в 2016 на 36%, до 31,8 млрд руб

hfe7aj.webp

Iryna Gerashchenko додала 3 нові світлини.
6 год ·
Розпочалися слухання щодо поїздки Аграмонта і його двох колег по ПАРЄ до Сирії. Він сказав, що у п'ятницю , за наслідками слухань, виступить із заявою відносно свого статусу. Голово юридичного комітету , бельгійський депутат Детекс говорить, що відвідав Сирію, бо його краіна страждає від міграційної кризи. Також говорить, що був там як сенатор, а не **** ПАРЄ. Третій друг росіян, голова групи лібералів Шукла, який є ще й доповідачем по Украіні( не приховуючи дружби з російською делегацією), просить його пробачити. " Я наївна людина і не треба ставити під удар нашу багаторічну дружбу"- звертається він до Асамблеї. Да, за рівнем цинізму деякі європейські політики можуть дати фору українським....

Iryna Gerashchenko
6 год ·
Питання від ЕРР до Аграмонта: як ваш іспанський уряд прореагував на вашу поїздку до Сиріі і чи вважаєте ви за можливість очолювати ПАРЄ і далі. Відповідь Аграмонта: мене уряд тільки попереджав про небезпеку , щодо моєї небезпеки, але я прийняв рішення поїхати. На друге питання не відповів....

Iryna Gerashchenko
6 год ·
Питання від групи соціалістів до всіх візитерів: ви стверджуєте, що вас запросив парламент Сирії ще взимку, так чому ви не поінформували про це Бюро Асамблеї, адже питання делікатне . І вас супроводжували росіяни, які вийшли з Асамблеі. Чи означають ваші діі, що ми більше не можемо вам довіряти?
Аграмонт: я зробив ряд помилок, зокрема, що не поінформував Бюро. Моя перша помилка, що не оцінив реакціі ПАРЄ, друга- що не інформував бюро Асамблеі, третя помилка- що ЗМІ і росіяни маніпулювали поїздкою. Я просив мене за це вибачити.
Двоє інших мовчать, хитро ховаються за спиною Аграмонта, думають, його знесе, а іх пронесе

Iryna Gerashchenko
5 год ·
Питання від консерваторів: якщо вами зманіпулювали, чому ви в той же день не дали прес- реліз і не інформували про вашу поїздку Бюро ПАРЄ в той день, коли поіхали туди і побачили маніпуляції? Враження, що ви почали реагувати тільки після того, як сама Асамблея почала вимагати ваших відповідей.
Аграмонт: в Сирії немає телефону і Інтернету, я не мав зв'язку, я отримав дуже пізно увечері вихід в Інтернет): ( це за гранню- яка цинічна поведінка).....
Я приїхав відслідкувати ситуацію в Алепо ( правда, до Алеппо Аграмонт не доїхав, отже кожне його слово- брехня).
Але він агресивно звинувачує в усьому російські ЗМІ. Прикольно, що він не бачив участі пропагандистських російських ЗМІ в гібрідній війні проти Украіни .
Депутат Детекс також нарікає, що в Сіріі немає Інтернету.... те, що там є диктатор і хімічна зброя ніх не хвилює

Iryna Gerashchenko
5 год ·
Наступне запитання до Аграмонта: всі іспанські газети сьогодні написали, що уряд рекомендував вам не іхати до Сирії не тільки з міркувань безпеки, але й з політичних питань. То хто говорить правду, ви чи все ж урядовці, які дали коментарі газетам?
Відповідь Аграмонта: я зв'язувався з МЗС Іспанії і вони мені е коментували подбати про свою безпеку і не іхати нікуди. Але тільки з міркувань безпеки.
Сенсаційна заява:" Сьогодні з'ясувалося, що певні особи отримали доступ до моєї документації. Особи зайшли в мій кабінет, в мене там були гроші, вони зайшли в кабінет, але не щоб забрати гроші , а за документами. Мене це тривожить. Я поінформував про це поліцію Страсбурга". - заявив Аграмонт

Iryna Gerashchenko додала 2 нові світлини.
5 год ·
Удар під дих від найвірніших путінців в ПАРЄ, лівих, які самі неодноразово їздили на окупований Крим і Донбас, а зараз мовчать як зайчики : він засудив безвідповідальний візит Аграмонта і сказав , що в нього немає довіри ПАРЄ.
Для нас , для украінськоі делегаціі, важливо, щоб ця вся ганебна історія стала уроком для всіх- доя лівих і край не правих в першу чергу

Iryna Gerashchenko
5 год ·
Аграмонт вже не тонко, а товсто натякає на свою відставку у п'ятницю, по закінченню цієі сесії. А ще дуже показово, як його колеги- вояжери, то вони в усьому звинувачують російські ЗМІ!!!! " все почалося з заяви ТАРС , які першими дали реліз про делегацію ПАРЄ, але ж ми їхали як сенатори". - лепечуть вони. Як же мило слухати все це в сесійній залі, де закликали до діалогу з милими росіянами. Попри вбивства украінців! Але он воно як- росіяни маніпулятори, а іх ЗМІ - підлі маніпулятори в квадраті): непогано, що все це звучить в ПАРЄ, ми будемо повертатися до цих одкровень і цитат в наших дебатах):

Iryna Gerashchenko
5 год ·
А тут просто феєричні зізнання продовжуються. Депутат Детекс розповідає, що він побував в Алеппо і його вразила ситуація в місті в гуманітарному плані і він полаявся там з російським!!!генералом!!!!, який там всім керував! Російський генерал, а не сирійський- ще раз уточнив цей друг РФ. Феєричні зізнання!
Шукла: " Сирія- це російський протекторат, ми це побачили." Та невже....

Коммент под постом:
Віталій Портников Там і на чолі російської делегації був генерал
...

Iryna Gerashchenko
5 год ·
Я вважаю і наполягаю на тому, що вже сьогодні украінська делегація в ПАРЄ має зробити офіціну заяву щодо необхідності негайного відкликання пана Шукли з доповідача по Украіні. Він перекреслив принципи нейтральності і незаангажованості, коли відвідав Сирію разом з росіянами, які є в санкційних списках за голосуваннями введенню військ в Украіну і за анексію Криму. Він не є об'єктивним і незаангажованим і зганьбив себе цієі поїздкою на російському військовому літаку. Чітко заявила свою позицію всім членам делегаціі і сподіваюся на підтримку. Ми будемо боротися за Украіну і не дозволимо РФ дистанційно писати звіти про Украіну чужими руками.

Iryna Gerashchenko додала 14 нових світлин — у Strasbourg, France.
2 год ·
На жаль, змушена мчати , галопом по Європах назад. Завтра - Мінськ, мене там ненавидять ще більше, аніж не любить сенатор Аграмунт, це надихає , тож обов'язково маю іхати):
Долю Аграмунта і його вояжерів - колег залишаємо в надійних руках украінськоі делегаціі. Схоже, у п'ятницю він оголосить про відставку.
Сподіваюся, вже сьогодні ми від украінськоі делегаціі зробимо заяву з вимогою відставки пана Шукли з доповідача моніторингу по Украіні. Нехай моніторить РФ .
А я перед Мінськом дозволила собі галопну пробіжку милим Страсбургом. Серце Європи, куди вже за два місяці українці зможуть їздити без віз. Це так мило - літні пані на дитячій каруселі, будиночки родом з 15 сторіччя, кондитерські , яким кілька сторіччя і рецептурні тістечок не менше): , й повз спокусливі вітрини яких неможливо спокійно пройти.
Квітень- сезон спаржі, і як на мене, то найкраща весіння іжа): як то кажуть- були б гроші, і тому першочерговим завданням для уряду і парламенту бачу саме відродження економіки. Маємо багато працювати для цього, аби Європа стала не лише відкритою, але і доступною для украінців. Ну, і хочеться більше Європи в Украіні. На вихідних посаджу на своїх 6 сотках більше квітів):

Прес-центр штабу АТО додає 5 нових світлин.
1 год. ·
Позиції біля Талаківки утримують морські піхотинці
Українські військові одного з підрозділів морської піхоти, які виконують бойові завдання на Сході України поблизу Талаківки продовжують впевнено утримувати позиції. За їхніми словами, ситуацію стабільною назвати не можна, адже російсько-окупаційні війська регулярно порушують режим тиші.
– Останнім часом, ворог поводить себе дещо спокійніше і кількість обстрілів з його сторони трохи зменшилися. Та думаю це не надовго. Зараз російсько-терористичні війська обстрілюють наші позиції переважно вночі зі стрілецького озброєння – кулеметів та автоматів, інколи застосовують РПГ або СПГ. Також зі сторони противника працюють і снайпери. Із-за чого трохи раніше у нас були втрати, – розповів командир десантно-штурмового взводу із позивним «Академік». – До цього наші позиції противник постійно обстрілював мінометами калібру 120-мм та 82-мм, а також САУ.
Наші ж військові на провокації не піддаються. Проте зазначають – у разі безпосередньої загрози життю і здоров’ю військовослужбовців, відповідь буде адекватною.
– Маємо наказ суворо дотримуватися Мінських домовленостей та виконуємо його. Вогонь у відповідь із штатного озброєння відкривається лише у крайньому разі, – констатують морські піхотинці.

Прес-центр штабу АТО додає 4 нові світлини.
1 год ·
«Війна і мир очима дітей». У Краматорську нагородили переможців конкурсу
Сьогодні, 25 квітня, у Краматорську, в актовій залі Центру позашкільної роботи нагородили переможців конкурсу «Війна і мир очима дітей».
Конкурс був оголошений спільно з Управлінням цивільно-військового співробітництва Збройних Сил України та редакцією газети «Факти», та за підтримки управління освіти Краматорської міської ради.
Мета конкурсу – привернення уваги суспільства до проблем дітей, які мешкають у районі проведення антитерористичної операції та вимушених переселенців. За його підсумками перемогу здобули: Анастасія Солдатенко - учениця Краматорської загальноосвітньої школи № 25 та вихованці Краматорської школи-інтернату № 10: Ольга Натарова, Валерія Кабелькова, Тимофій Поляков, Артем Мерзляков та Тимофій Рибаков.
Нагороджували переможців офіцери Центру цивільно-військового співробітництва штабу АТО. Серед цінних подарунків, яких були удостоєні конкурсанти - планшет, колонки до комп’ютера, футболки з автографами і атрибутикою збірної України з футболу.
У свою чергу вихованці Центру позашкільної освіти порадували військових концертом.

Прес-центр штабу АТО
2 год. ·
Зведення прес-центру штабу АТО станом на 18.00 25 квітня 2017 року
Підрозділи російсько-окупаційних військ продовжують здійснювати провокаційні обстріли позицій сил АТО.
З початку доби ворог 23 рази відкривав вогонь по опорних пунктах Збройних Сил України.
Найбільшу кількість обстрілів зафіксовано на Приморському напрямку. Так, з мінометів калібру 82-мм, гранатометів різних систем та стрілецької зброї ворог бив по морських піхотинцях в районі Водяного. З гранатометів різних систем вів вогонь по оборонцях Широкиного та Новотроїцького, а з великокаліберних кулеметів – по захисниках Гнутового. По позиціях у районі Талаківки противник застосував стрілецьку зброю. Поблизу Новотроїцького проявляв активність ворожий снайпер.
На Донецькому напрямку, вогнем 82-міліметрових мінометів та протитанкових гранатометів противник накривав позиції сил АТО в районі Авдіївки. Міномети калібру 82-мм ворог застосував по оборонцях шахти «Бутівка». З кулеметів великих калібрів вів вогонь по опорних пунктах поблизу Кам`янки та Новгородського. В районі Авдіївки діяли ворожі снайпери.
На Луганському напрямку, з автоматичних гранатометів підрозділи російсько-окупаційних військ обстріляли опорні пункти поблизу Жовтого, а зі стрілецької зброї – в районі Валуйського.
Один військовослужбовець Збройних Сил України загинув, ще один отримав поранення.

Головне управління розвідки Міністерства оборони України
9 год. ·
Обстановка на тимчасово окупованих територіях
Донецької та Луганської областей станом на 25 квітня та окремі заходи РФ спрямовані на дестабілізацію суспільно-політичної ситуації в Україні
Командування ЗС РФ під прикриттям переміщення техніки та особового складу підрозділів з’єднань і частин 1 (Донецьк) та 2 (Луганськ) АК ЗС РФ, призначених для участі у параді з нагоди “Дня Перемоги”, здійснює приховану передислокацію та посилення передових позицій. При цьому, російським окупаційним командуванням введено заборону на звільнення з військової служби особового складу у окремих з’єднання і частинах 1, 2 АК до 25 травня ц.р.
Водночас, у район н.п.Новоазовськ російськими ЗМІ здійснюється підготовка провокаційних репортажів про “можливий наступ сил АТО” (9 травня ц.р.).
За наявною інформацією, спеціальні служби РФ готують проведення провокаційних заходів антиукраїнської спрямованості на території Одеської області під приводом відзначення річниці вшанування жертв подій в Одесі у 2014 році
(2 травня) та Дня перемоги (9 травня). У ході акцій очікується провокування протестуючими сутичок з патріотично налаштованими активістами і співробітниками правоохоронних органів. Події у проросійських ЗМІ висвітлюватимуться як загострення міжнаціонального конфлікту на Півдні України.
У цілому інформаційна кампанія підконтрольних Кремлю мас-медіа буде спрямована на нав’язування міжнародній спільноті переконань про утиски національних меншин в Україні зі сторони праворадикальних рухів і української влади та нестабільність безпекової ситуації у нашій Державі. Метою цих заходів є спричинення суттєвого негативного впливу на міжнародний імідж України
в контексті проведення конкурсу “Євробачення-2017”.

Служба безпеки України додає 3 нові світлини.
2 год. ·
На Тернопільщині #СБУ перекрила канал поставок наркотиків до колонії
Співробітники Служби безпеки України спільно з працівниками оперативної частини Копичинської виправної колонії перекрили канал поставок до установи наркотиків.
Правоохоронці встановили, що двоє керівників структурних підрозділів колонії погодилися поставляти одному з засуджених ********* та мобільні телефони для перепродажу.
Правоохоронці затримали зловмисників під час передачі засудженому мобільного телефона із зарядним пристроєм, в якому були приховані подрібнені у порошок кілька таблеток психотропного препарату «Субітекс».
Відкрито кримінальне провадження за ч. 2 ст. 307 Кримінального кодексу України.
Триває досудове слідство.

Служба безпеки України додає 6 нових світлин.
3 год. ·
#CБУ виявила дві схованки зі зброєю та боєприпасами у районі проведення АТО
Співробітники Служби безпеки України виявили дві схованки зі зброєю та боєприпасами у районі проведення антитерористичної операції.
Правоохоронці виявили схрон в одній з покинутих будівель у місті Слов’янськ. Оперативники спецслужби вилучили з нього дві гранати РГД-5 та Ф-1 із запалами, гранатометний постріл ВОГ-25, дев’ять реактивних сигнальних патронів та майже чотири тисячі набоїв різного калібру.
Друга схованка була облаштована на території господарського приміщення на околиці села Гнутове, що неподалік Маріуполя. Співробітники СБ України виявили у схроні міну калібром 120 мм, дев’ять гранатометних пострілів ВОГ-17 і ПГ-7М, дві тротилові шашки, три гранати Ф-1, дві димові РДГ-2Б та три метри детонуючого шнура.
Тривають оперативні дії для встановлення організаторів схованок.

4 год. ·
#СБУ вилучила міни російського виробництва у районі проведення АТО
Співробітники Служби безпеки України вилучили міни російського виробництва у районі проведення антитерористичної операції.
Правоохоронці виявили встановлену міну МОН-50 у так званій «сірій зоні» поблизу села Широка Балка на Донеччині. За висновками експертів, боєприпас виготовлено в РФ у 2000 році. Оперативники спецслужби виявили під МОН-50 «мину-ловушку» МЛ-8. Вона виготовляється лише в РФ та перебуває на озброєнні виключно російських військових.
Тривають відповідні процесуальні дії.

Служба безпеки України
4 год. ·
У Кропивницькому #СБУ викрила привласнення бюджетних коштів при виконанні дорожніх робіт
Співробітники СБ України спільно з фіскальною службою викрили у Кропивницькому привласнення бюджетних коштів комерційною структурою при виконанні дорожніх робіт.
Правоохоронці встановили, що ділки протягом 2015-2016 років отримували замовлення від бюджетних установ міста, зокрема на ремонт вулиць обласного центру. Зловмисники вносили до актів виконаних робіт низку начебто зроблених операцій, які насправді не виконувалися. Під час перевірки документації співробітники спецслужби виявили, що керівництво комерційної структури підробило бухгалтерську і податкову звітність. За попередніми оцінками, сума збитків, завданих державному бюджету, перевищує три мільйони гривень.
Відкрито кримінальне провадження за ст. 191 Кримінального кодексу України.
Тривають слідчі дії.

Відео
У Миколаєві #СБУ запобігла спробі постачання до РФ газотурбінного обладнання військового призначення Спробі постачання до Російської Федерації комплектуючих до газотурбінних двигунів (ГТД) військового призначення, що використовуються на кораблях ВМФ РФ, запобігла у Миколаєві Служба безпеки України спільно з військовою прокуратурою та за сприяння адміністрації державного підприємства «Зоря»–«Машпроект». Зокрема оперативники спецслужби затримали працівника дежпідприємства та місцевого ділка, які намагалися вивезти з території заводу три агрегати, призначені для контролю температури газу у ГТД (загальна вартість 124 тисячі гривень). Крім того зловмисники намагалися вивезти 86 сопел до форсунок для ГТД, а також штампи і печатки, що мали б легітимізувати перед іноземною стороною викрадені комплектуючі. Крадії діяли на замовлення громадянина РФ, представника комерційної структури, пов’язаної з військово-промисловим комплексом та газотранспортуючими компаніями Росії. Спроба контрабанди обладнання пояснюється тривалою відсутністю у РФ потужностей для самостійного серійного виробництва та ремонту газотурбінної техніки, що до 2014 року забезпечувалася виключно миколаївським підприємством. Під час обшуків за місцем мешкання і роботи фігурантів справи правоохоронці вилучили значну кількість обладнання, комплектуючих, а також креслення та специфікації, що підприємство раніше постачало на замовлення російської сторони. Відкрито кримінальне провадження за ст. 191 Кримінального кодексу України. Затриманим оголошено про підозру, вирішується питання обрання їм запобіжного заходу. Тривають невідкладні слідчі дії.

2 год. ·
На Тернопільщині #СБУ перекрила канал поставок наркотиків до колонії
Співробітники Служби безпеки України спільно з працівниками оперативної частини Копичинської виправної колонії перекрили канал поставок до установи наркотиків.
Правоохоронці встановили, що двоє керівників структурних підрозділів колонії погодилися поставляти одному з засуджених ********* та мобільні телефони для перепродажу.
Правоохоронці затримали зловмисників під час передачі засудженому мобільного телефона із зарядним пристроєм, в якому були приховані подрібнені у порошок кілька таблеток психотропного препарату «Субітекс».
Відкрито кримінальне провадження за ч. 2 ст. 307 Кримінального кодексу України.
Триває досудове слідство.

Служба безпеки України додає 6 нових світлин.
3 год. ·
#CБУ виявила дві схованки зі зброєю та боєприпасами у районі проведення АТО
Співробітники Служби безпеки України виявили дві схованки зі зброєю та боєприпасами у районі проведення антитерористичної операції.
Правоохоронці виявили схрон в одній з покинутих будівель у місті Слов’янськ. Оперативники спецслужби вилучили з нього дві гранати РГД-5 та Ф-1 із запалами, гранатометний постріл ВОГ-25, дев’ять реактивних сигнальних патронів та майже чотири тисячі набоїв різного калібру.
Друга схованка була облаштована на території господарського приміщення на околиці села Гнутове, що неподалік Маріуполя. Співробітники СБ України виявили у схроні міну калібром 120 мм, дев’ять гранатометних пострілів ВОГ-17 і ПГ-7М, дві тротилові шашки, три гранати Ф-1, дві димові РДГ-2Б та три метри детонуючого шнура.
Тривають оперативні дії для встановлення організаторів схованок.

4 год. ·
#СБУ вилучила міни російського виробництва у районі проведення АТО
Співробітники Служби безпеки України вилучили міни російського виробництва у районі проведення антитерористичної операції.
Правоохоронці виявили встановлену міну МОН-50 у так званій «сірій зоні» поблизу села Широка Балка на Донеччині. За висновками експертів, боєприпас виготовлено в РФ у 2000 році. Оперативники спецслужби виявили під МОН-50 «мину-ловушку» МЛ-8. Вона виготовляється лише в РФ та перебуває на озброєнні виключно російських військових.
Тривають відповідні процесуальні дії.

Служба безпеки України
4 год. ·
У Кропивницькому #СБУ викрила привласнення бюджетних коштів при виконанні дорожніх робіт
Співробітники СБ України спільно з фіскальною службою викрили у Кропивницькому привласнення бюджетних коштів комерційною структурою при виконанні дорожніх робіт.
Правоохоронці встановили, що ділки протягом 2015-2016 років отримували замовлення від бюджетних установ міста, зокрема на ремонт вулиць обласного центру. Зловмисники вносили до актів виконаних робіт низку начебто зроблених операцій, які насправді не виконувалися. Під час перевірки документації співробітники спецслужби виявили, що керівництво комерційної структури підробило бухгалтерську і податкову звітність. За попередніми оцінками, сума збитків, завданих державному бюджету, перевищує три мільйони гривень.
Відкрито кримінальне провадження за ст. 191 Кримінального кодексу України.
Тривають слідчі дії.

Служба безпеки України
6 год. ·
На Київщині #СБУ затримала банду вимагачів
Банду рекетирів, які систематично вимагали гроші з представників малого бізнесу, затримала у Борисполі на Київщині Служба безпеки України спільно з прокуратурою.
Погрожуючи підприємцям розправою, зловмисники щомісяця здирали з жертв від чотирьохсот до двох тисяч доларів США залежно від розміру бізнесу.
Правоохоронці затримали трьох вимагачів – колишніх засуджених ‒ під час одержання чергової данини від одного з підприємців.
Відкрито кримінальне провадження за ч. 2 ст. 189 Кримінального кодексу України.
Тривають невідкладні слідчі дії. Вирішується питання щодо оголошення зловмисникам про підозру.

8 год. ·
Угруповання наркоторгівців викрила #СБУ на Кіровоградщині
Групу злочинців, які організували на Кіровоградщині виготовлення та збут особливо небезпечних наркотиків з місячним обігом у 300 тисяч гривень, викрила Служба безпеки України спільно з прокуратурою.
Співробітники СБУ впродовж тривалого часу документували злочинну діяльність п’яти членів угруповання.
Під час обшуку у зловмисників правоохоронці вилучили велику кількість готівки, майже кілограм макової соломки та екстракт опію.
Усім учасникам злочинного угруповання повідомлено про підозру за ч. 2 ст. 307 Кримінального кодексу України.
Невідкладні слідчі дії тривають.

Служба безпеки України додає 2 нові світлини.
10 год. ·
В Івано-Франківську #СБУ затримала на хабарі заввіділенням обласної лікарні
Співробітники Служби безпеки України спільно з Нацполіцією затримали на хабарі завідуючого одного з відділень Івано-Франківської обласної лікарні.
Правоохоронці встановили, що лікар-хірург вищої категорії вимагав чотири з половиною тисячі гривень у місцевої мешканки за надання їй виписки з медичної карти про проведене у відділенні лікування матері. Після операції жінка могла подати документи для отримання інвалідності.
Оперативники спецслужби затримали заввіділенням у службовому кабінеті під час отримання хабара.
Відкрито кримінальне провадження за ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України.
Тривають невідкладні слідчі дії.

Олег Пономарь
5 год. ·
Вы знаете, что примерно год назад я начал писать, что в Украине очень созрела необходимость создания правой (в европейском и американском определении, а не в украинском) консервативно-буржуазной (республиканской, рейгановской, харперовской и тд) партии. Эта партия будет партией здравого смысла, то есть свободной от большевистских и популистских догм. Эта партия будет антиподом шариковских, люмпенских партий, которые преобладают сейчас в Украине.
И вот первым решил нашу идею воплотить Тарута, который объявил о создании республиканской консервативной партии.
На это я должен заметить пару вещей, так как это все таки моя идея.
Партию можно назвать как угодно. Но всё дело в том, что написано в Уставе и Программе, какие принципы и идеалы, идеи она будет отстаивать. Симоненко с таким успехом тоже может создать консервативную партию.
Итак.
1. Самое важное.
В наших реалиях, если в Программе партии не будут указаны вступление в НАТО и ЕС, как единственная и основная цель Украины, - то это уже не буржуазная правая партия.
2. В наших реалиях, если не будет указано, что открытый и свободный рынок земли - единственно возможная опция, то это тоже не будет буржуазная консервативная партия.
3. Ну и по мелочи.
Например, разрешение однополых браков. В США, где у власти республиканцы и в Британии, где у власти консерваторы, такие браки легальны. И во всей Европе, Канаде, Австралии и тд такие браки легальны или скоро будут легальны. Я не говорю, что такая партия в Украине должна это пропагандировать, но свобода подразумевает, что те, кому это нужно и кто это хочет, должны иметь легальную возможность реализовать свои права.
Это только я привел несколько примеров того, что название партии ничего не значит. И, когда пророссийские политики или популисты начнут сейчас массово создавать консервативные (или консервные?) партии, то я хочу, чтобы все всё прекрасно понимали.
А, вообще, мне приятно, что мы уже влияем на политику.
Спасибо за внимание.

Олег Пономарь
3 год. ·
Я очень расстроен. Давно так не был.
Пост про консервативную партию - это пост о том, как нас (вас) пытаются дурить. Дурить, используя ложную маркировку и названия. Используя красивую, современную, модную обертку. Дурить люди, которые являются откровенными врагами Украины.
Почему я расстроен?
Потому что, если кто-то мог предположить (а, судя по комментариям - очень много людей), что я могу агитировать за партию Таруты, - то зачем я вообще пишу эти три года?
Я уже и примеры привел пунктов, которые они никак не смогут впихнуть в свою программу, и прямо говорю "консервные" и тд..
Но нет..
Мартышкин труд.
Извините.

. Берут, потому что дают. И кто из них рыцарь? Не видел за все время в новостях хотя бы однин случай, когда бы посадили дающего.
И всё же вина большая на тех, кто берёт, вернее вымогает. Приходилось, не раз, когда вымогают нагло и напрямую, продвигаться в делах ты не можешь, тебя вынуждают. Или проверки налоговых? Вы, наверное, не сталкивались.

Іван Виговський
2 год ·
Да шож такоє... Міша, шо за фуйня, скликай конхверенцію - це корупція в небачених масштабах...
Одесская таможня побила рекорд за весь период независимой Украины
На протяжении марта текущего года в госбюджет поступило более двух миллиардов гривен таможенных платежей.
Р.С. Знаю, що на митниці не все так добре, як хотілося би, але...
Кстаті, а шо там з антикорупційними хворумами? Куди ділися?

Как сообщил губернатор, за первый квартал 2017 года поступления от таможни составили 4,8 миллиарда гривен. Таким образом, намеченный план превысили на 1,2 миллиарда гривен. По сравнению с первым кварталом 2016 года, этот год принес на 1, 8 миллиарда больше.
"В марте установили рекорд Одесской таможни за весь период независимости Украины. Поступления составили более 2,2 млрд грн. Как мы видим, для эффективного выполнения функций таможни не нужны ни скандалы, ни пиар. Нужна слаженная работа органов власти", – заявил Степанов.
По словам Максима Степанова, 50% превышенного плана от поступлений таможни выделят на ремонт и строительство дорог.
Ранее премьер-министр Владимир Гройсман также отметил работу таможни в Одессе.
"Мы отправили в Одессу 17 работников для наведения порядка на Одесской таможне. Информирую вас, что за 5 дней работы, за 5 дней, друзья, выполненный план по поступлениям от одесской таможни за месяц! За 5 дней уплачено в государственный бюджет как за целый месяц! Представьте масштабы коррупции!" – сказал Гройсман.

Ляшко на допиті лаяв детективів і прокурорів нецензурними словами – САП

Взяточников нужно лечить паническим ужасом

Дмитрий Бачевский
Истребить взяточничество в Украине – это как побороть тяжелейшую зависимость – игровую, алкогольную или наркотическую. Потому что причины ее лежат не только в материальной плоскости, но и в психологической. Поэтому и методы должны быть соответствующие диагнозу.

Когда-то мы возлагали надежду на молодое поколение, мол, они не знали совка и не заражены этой бациллой коррупции. Оказалось, что молодежь у нас способная и даст фору любым взяточникам из прошлой эпохи.

Потом мы надеялись, что после революции придут честные люди – волонтеры и активисты – и наведут порядок. Но, оказалось, что болезнь заразна, и многие честные люди у нас не берут взятки только потому, что не имеют возможности. И с удовольствием начинают брать, как только эта возможность представляется.

При этом, как мы видим, ни высокие зарплаты, ни массовые задержания коллег не могут удержать коррупционеров – взяточничество для них стало своеобразным наркотиком.

Основных причин, почему люди впадают в такую зависимость – две.

Первая – это постоянные живые деньги. Не зарплата раз в месяц, а ежедневный доход, бумажки, которые можно потрогать, понюхать и порадоваться прибавлению.

Если говорить строго научно, взятки влияют на центр удовольствия в головном мозге человека – орбитофронтальную кору, которая расположена в передней части и максимально активируется, когда человек испытывает, к примеру, ****уальное удовольствие, финансовое удовлетворение, наслаждение пищей, другими приятными вещами.

И если среднестатистический человек получает «финансовый оргазм» раз в месяц, то взяточник – постоянно, и для него это – регулярный кайф.

Чем чаще центр удовольствия раздражается – тем больше выброс гормонов, тем сильнее зависимость. Попробовав этот «********» несколько раз, человек присаживается на него и начинает стремительно деградировать. Сначала он стеснительно принимает предложение, затем стыдливо намекает, потом говорит прямо, потом требует. И ему уже все равно, касается ли это жизни детей, защиты стариков, государственных интересов или просто порядочности.

Рассказывать такому человеку, что брать взятки плохо и апеллировать к его самосознанию – все равно, что говорить с наркоманом. «Вы просто не пробовали, какой это кайф».

При этом «болезнь» не разбирает людей по полу, возрасту, политическим или религиозным убеждениям. Человек может быть верующим христианином, искренним патриотом, хорошим семьянином, но брать взятки. Что и происходит сплошь и рядом.

Вторая причина – это азарт. Ведь ты никогда утром точно не знаешь, какой «улов» на рабочем месте тебя ожидает к вечеру. И это томительное ожидание только добавляет своей терпкой прелести в процесс. Азарт растет, захватывает человека. А если при всем этом у него есть хоть мнимая, но «крыша» – то вихрь несет, и шансов остановиться уже нет.

Как заставить коррупционеров изменить своим привычкам и отказаться от взяточничества, если их пристрастие – эмоциональное, психологическое, а, значит – самое сильное?

Любой рефлекс или эмоция, им порожденная, перебивается только более сильным раздражителем. И самый сильный раздражитель в природе – это страх. Но не просто страх, а панический ужас. Когда от одной мысли о том, чтобы взять взятку, волосы становятся дыбом от возможных последствий. Эти последствия должны быть неотвратимыми, необратимыми и не стоить никаких денег в жизни.

Угроза тюрьмы сегодня, как мы видим, такого страха у них не вызывает. Ведь коррупционер всегда тешит себя надеждой, что «крыша» защитит, власть поменяется, найдется «нужный» судья, который выпустит под залог или домашний арест, получится договориться или откупиться, изменятся другие обстоятельства, и самое худшее – ему придется отсидеть пару лет, обеспечив будущее себе, детям и внукам.

Ключевое слово здесь – будущее. Коррупционер должен знать, что будущего не будет ни у него, ни у его детей.

Во-первых, нужно лишить будущего самого коррупционера. Для этого нужно установить нижнюю планку за коррупцию, независимо от суммы, – 15 лет, как за тяжкое преступление против государства. С обязательной мерой пресечения в виде взятия под стражу, без права на внесение залога, условно-досрочное освобождение, помилование и тому подобные послабления.

Во-вторых, нужно показать потенциальному взяточнику, что будущего будет лишена и его семья. Для этого конфискации должно подвергаться не только его имущество, денежные средства и ценные бумаги, но и всех его родственников вплоть до четвертой степени родства и членов их семей в случае, если они не смогут объяснить и документально подтвердить происхождение своих средств и имущества. Такие родственники должны проходить по делу, как соучастники коррупционных схем. Немного «нецивилизованно», конечно, но цивилизованными припарками и примочками нашу проблему не решить.

Кроме того, для лица, обвиняемого в коррупции, помимо конфискации имущества нужно установить неизменный индекс штрафа в пользу государства, скажем, 1:100 000. Так, за взятку в тысячу гривен назначается штраф в сто миллионов гривен, который распределяется равномерно или в разных пропорциях между ним и всеми его родственниками, которые не смогли объяснить происхождение своего имущества.

Таким образом, вся финансовая жизнь его самого и его «талантливых» родичей будет парализована навсегда. Специальный орган должен заниматься поиском укрытого имущества и его конфискацией. Потенциальный коррупционер сто раз подумает, прежде чем взять взятку и подставить весь свой род.

В-третьих – нужно установить суровую ответственность за дачу взятки, независимо от того, под нажимом она давалась или добровольно. Это может быть 10 лет с конфискацией по тому же принципу, который применяется для коррупционеров. Гражданин обязан нести ответственность за коррупцию наравне с взяточником.

Только такой жесткий и беспощадный антикоррупционный ****** сможет вызвать панический страх перед коррупционными действиями и избавить общество от пагубной зависимости.

И напоследок. Все мы привыкли говорить о коррупции в Украине в высших эшелонах власти. Да, она серьезно тормозит развитие страны в целом. Но не менее страшна – коррупция на низовом уровне, на местах, в регионах.

Именно эта коррупция «удельных царьков» вынимает реальные деньги из карманов наших граждан, гнобит мелкий и средний бизнес – основу любой развитой экономики, парализует развитие громад. И поэтому беспощадное очищение нужно проводить не только наверху, но и в регионах, в каждом селе, городке, районе и области.

У Грузії радять Києву не рубати зв’язки з непідконтрольним Донбасом

Вкрай важливо допомагати тим людям, які живуть на окупованих територіях, не ігнорувати їх, не відштовхувати, зазначив грузинський екс-міністр

Одним із негативних досвідів Грузії під час конфліктів в Південній Осетії та Абхазії був розрив економічних зв’язків та енергетична блокада. Про це розповів Паата Закареішвілі, екс-міністр з питань примирення і громадянського рівноправ’я Грузії, під час прес-конференції в прес-центрі «Главкома».

«Між грузино-абхазьким та грузино-осетинським конфліктами є різниця. І в Грузії є різні стратегії щодо цих двох конфліктів. Їх не можна об’єднувати в одне ціле. Сьогодні працює усім відомий Женевський формат, в якому розглядається по факту три конфлікти: грузино-абхазький, грузино-осетинський, грузино-російський. Тому це все так важко йде», - сказав він.

Закареішвілі зазначив, для Грузії найголовнішим завданням показувати, що ці конфлікти є різними, тому і підходи до них повинні бути різними. «Сьогодні Грузія вивчає інтереси сторін конфлікту, що турбує мешканців цих територій. Протягом перших десяти років нас це не хвилювало. І тільки через десять років ми зрозуміли, що росія маніпулює абхазьким та осетинським суспільствами. Тому першими, хто почав вивчати потреби мешканцями на тих територіях, було громадянське суспільство. І влада зрозуміла, що, знаючи інтереси громадян, легше справлятися з викликами, які стоять перед нею», - говорить дипломат.

Закареішвілі досі жалкує, що тоді дозволили Росії створювати порядок денний. «росія не хоче вирішення конфлікту, тому починає свою політику. Як наслідок в суспільстві починаються хвилювання. Були започатковані певні проекти, але вони зупинялися через виверти Росії. Тому не можна допускати, щоб росія формувала такий же порядок денний і в українському конфлікті», - продовжує екс-міністр.

Він зазначив, що для Грузії важлива роль співпраці з міжнародними організаціями.

«Все, про що ми їх просимо, – це розібратися з Росією, а з абхазами та осетинами ми самі розберемося. Нам складно вести переговори з абхазькою та осетинською стороною, коли присутня росія. Бо здається дивним, який смисл спілкуватися з ними, якщо вони керуються Росією. За 25 років конфліктної ситуації чим більше ми проявляємо ініціативу, тим більше у них послаблюється тил. В Абхазії не росіяни, тому ми можемо попрацювати на питанні ментальності. А на Донбасі проживають етнічні росіяни, у них інша ментальність і тут складно працювати. Але треба знайти ключики», - радить Закареішвілі.

На його думку, вкрай важливо допомагати тим людям, які живуть на окупованих територіях, не ігнорувати їх, не відштовхувати. «Грузія одразу не відключила електрику на абхазьку сторону, і досі подаємо. А з іншого боку ми відключили подачу газу до Південної Осетії. Та ще й зробили це взимку, був величезний скандал. росія скористалася цим і подала в Осетію газ. І на жаль, цей поганий момент місцеві мешканці пам’ятають. Тому вони і не йдуть на пропозицію, щоб ми знову подавали їм газ», - шкодує дипломат.

Він радить Україні не рубати всі зв’язки з тією стороною, бо росія підхопить і буде маніпулювати. «Тому один із негативних досвідів Грузії, що ми перестали обслуговувати наших громад. Звісно, вони не залишилися на голому місці, їх почала обслуговувати росія. Суспільство там заспокоїлося, і тепер вони не хочуть дивитися в бік Грузії», - із сумом каже екс-міністр.

по ссылке есть и видео с прссухи

Украине удалось добиться отставки президента ПАСЕ Педро Аграмунта, которую считали невозможной, благодаря тому, что западноевропейские депутаты "вошли в раж" и "почувствовали запах крови".

Об этом сообщает "Европейская правда" со ссылкой на источник.

Как стало известно, ключевой причиной отставки стало неприемлемое сотрудничество испанского депутата с Москвой.

Депутаты сразу нескольких фракций, по сути, нарушая процедуры ПАСЕ, просто заблокировали заседание - один за другим брали слово и призвали Аграмунта уйти.

Схема же отставки будет такой: Аграмунт не будет даже появляться в сессионном зале ни в среду, ни в четверг, ни в пятницу, за исключением одного часа, когда он приведет короля в зал и слушать его с кресла в президиуме ассамблеи.

Далее он проведет короля на родину, а после закрытия сессии - придет на заседание Бюро, чтобы официально объявить об отставке.

В течение еще месяца эта отставки не будет оформлена документально. Письменное заявление о том, что Аграмунт слагает с себя полномочия президента, он принесет с собой на встречу президентского комитета и Бюро ПАСЕ, которая состоится 29 мая в Праге. А уже на следующей Бюро, в конце июня, ассамблея сможет выбрать нового президента.

В этом году Украину посетит делегация Североатлантического альянса во главе с генеральным секретарем НАТО. Об этом было договорено во время визита
вице-премьер-министра по вопросам евроинтеграции Иванны Климпуш-Цинцадзе в штаб-квартиру НАТО в Брюсселе.

Назад
Зверху Знизу