Змінюй хід війни! Допомагай ЗСУ!

27.08.14 вторжение войск РФ

• Автор теми Автор теми CAXAP
  • Дата створення Дата створення
Я что-то пропустил? В августе 2014г не кислый лагерь у НГ. Посмотрите на указатели на деревьях. "На Вашингтон" и куча ошибок. НГ так бы не написала, да и не встречал я таких замашек у ВСУ. Лагерь, по ходу, не НГ.
был наш блок-пост, потом орки первой волной выбили наших и сами стали лагерем... наши отошли чуть назад и стали на новый блок-пост... потом орки дали отмашку типа "все зашибись, укропы смылились, давай запускай колонну"... колонна зашла на расслабоне и её очень красиво расщелкали в ноль! :yahoo: причем накрыли в тот момент, когда она подошла к лагерю сепаров и остановилась... ударили именно тогда, когда остановилась первая "коробочка", но никто еще не дернулся спешиваться :) ну и покрошили всех на фарш :клас:

о, пока писал, уже и текст от Безлера выложили, так сказать взгляд с той стороны :)

Dihterman M Esther
1 хв. ·
На пятницу запланирована встреча президента США с советниками по внешней политике, уже известно что будут рассмотрены как военные так и другие варианты разрешения ситуации в Сирии
Американские чиновники считают маловероятным, то что Обама отдаст приказ авиации бомбить Сирийские правительственные цели, они подчеркивают, он не может принять никаких решений на запланированном заседании Совета Национальной Безопасности.
Один из альтернативных вариантов, вооружить повстанцев более современным оружием, но не ПЗРК.
В субботу (на следующий день) запланирована встреча в Лозанне (Швеция) министров иностранный дел США и ****. Возможно к ним присоединятся коллеги из Турции, Катара, Саудовской Аравии и Ирана.
Reuters

ага, именно прям так и лежал "Журнал" посреди стола и ждал прихода сепаров... :D этот "Журнал" наверно как несгораемые визитки Яроша :іржач: все помнят, как сепары в 2014 типа сожгли на марше из засады 3 машины "Правого сектора"? машины сгорели дотла, но визитки Яроша внутри "нашли" целехонькими :D

ага, именно прям так и лежал "Журнал" посреди стола и ждал прихода сепаров...

Ну а по лагерю не видно что он в дикой спешке был оставлен? Я не знаю, лежал ли там журнал, или его где-то нашли и положили на стол посмотреть что в нем, но какое иное логичное объяснение вы этому видите?

А вот как эта ***** в сепарских источниках изображена:
⚠ Тільки зареєстровані користувачі бачать весь контент та не бачать рекламу.

Только что освободился и почитал спокойно. Не, пацаны, что не говори, но это круто.

- Я ехал с ним в кабине, - играет желваками Валерий «Веселый». - В стекло влетели две пули, потом взорвался боекомплект в кузове (!). Выскочили, заняли оборону.

*****.

Я наверное что-то пропустил. А почему мы сегодня обсуждаем событие лета 14-го года? (Не наезд.. просто интересна причина)

Російському адвокату Марку Фейгіну, що захищає інтереси українського журналіста Романа Сущенка, заборонили виїзд з Росії.
Про це сам Фейгін написав на своїй сторінці у Facebook, прикріпивши копію відповідного сповіщення від російської ФСБ.

Только что освободился и почитал спокойно. Не, пацаны, что не говори, но это круто.

Цитата:
- Я ехал с ним в кабине, - играет желваками Валерий «Веселый». - В стекло влетели две пули, потом взорвался боекомплект в кузове (!). Выскочили, заняли оборону.
*****.

Ну дык русские киборги! А как иначе в такой ситуации можно потерять 13, а покрошить 100, если ты как на ладони, а тебя, возможно и с двух сторон дороги поливают свинцом и чем потяжелее? И этих 13 не убили, у них просто электронику закоротило.

Я наверное что-то пропустил. А почему мы сегодня обсуждаем событие лета 14-го года? (Не наезд.. просто интересна причина)

Новое видео тех событий появилось.

Іван Виговський
13 хв. ·
- "США жестко разговаривают з Порошенко," - Найєм
- "Американцы немного удивлены манерами общения с ними новой киевской администрации. Мол, Петр Алексеевич, не ползает перед американцами," - Лєщенко
А я усігда вам казав, шо ці хлопи курять різну траву, а ви не вірили. Ось вам...

Пісня кота Базиліо та лиси Аліси або як робиться "зрада"
Давно збирався про це написати. Потім відкладав. Потім взагалі махнув рукою: кому це буде цікаво? Розумні люди, які навчені думати – ті давно в курсі, а решта… Решті навіть на пальцях не доведеш. Проте останній випадок все таки змусив взятися за перо. Коли що не так, вибачайте. Отже, як робиться «зрада».

Існує дві категорії, скажімо так – людей, які працюють на «зраді».
Найвища категорія – це вже відомі, «розкручені» блогери та «журналісти», ті, хто вже «капіталізував» свою відомість у великі гонорари. Ці – найнебезпечніші. Бо, «капіталізувавши», вони починають шукати кому би продатися якомога дорожче. В українських умовах це будуть майже стовідсотково російські спецслужби, яким Кремль грошей на інформаційну війну не шкодує, або українські чиновники, політики, бізнесмени нечисті на руку; хто накрав мільярди і тепер може «відстібнути» кілька доларів журналістам, аби ті їх захищали й просували далі їхні інтереси.
Ось і виходить, що чим чесніша лидина, політик, влада, партія тим менше у них ресурсів для найму «інформаційних кілерів», і навпаки.
Елітні «журналісти на виклик» вже навіть іноді не утруднюють себе пошуками компромату на тих, кого їм «замовили» їхні господарі. Тут вже ім’я грає свою роль – плебс кидається на повідомлення «розкрученого», мов дурний окунь на саморобну блешню: ну, не може ж така людина брехати!
Ну, давайте подивимося.
Ось вам повідомлення, що на Липецькій фабриці, що належить корпорації «Рошен» випустили шоколадки з вітанням до 23 лютого. Пригадуєте, таке? Якщо ні – нагадаю і навіть фото надам.

Пригадуєте? Пригадуєте.
А про те, що Липецька фабрика випускає шоколад з портретом Путіна? Ну там, де він в образі Альонушки?
Теж пригадуєте? Один з моїх друзів, дуже розумна, дуже інформована людина теж перепостила «Альонушку». На зауваження, що це – брехня, відповіла: я отримав цю інформацію від людини, якій абсолютно довіряю.

Так Альонушка пішла гуляти просторами соціальних мереж. А фішка знаєте в чому? Фішка в тому, що Липецька фабрика взагалі не виробляє шоколаду. Ніякого. Лише карамель та желейки.
Але бувають замовні штучки на тему зради на рівні вищого пілотажу. Тут навіть і у брехні людину звинуватити важко, бо напряму вона начебто не обманює, просто… Просто фрази і головне, заголовок статті побудовано так, що реципієнт сприймає публікацію саме так, як потрібно замовнику.
Хтось пригадає цілу хвилю обурення тим, як уряд розбазарює гроші платників податків, через публікацію повідомлення під заголовком «Антикорупційне бюро закупило зимові шкарпетки для свого спецназу по 373 гривні за пару».
Заголовок начебто не несе брехні й негативу. Дійсно НАБУ закупило такі шкарпетки і за таку ціну. Факт? Факт. Але у свідомості пересічного українця, котрий звик носити шкарпетки за 15 гривень цей заголовок переформатовується у інший: «В Антикорупційному бюро засіла корупція – знахабнілі чиновники закуповують шкарпетки аж по…»
Ну і на виході – праведний гнів пересічних українців «злочинами влади».
Просто «журналіст», який писав цю статтю «забув» уточнити, що шкарпетки спецназу – це дещо інше від того, що випускає Житомирська панчішна фабрика й так само «забув» написати скільки коштують спеціалізовані шкарпетки від, скажімо, фірми Silver, навіть якщо їх купувати гуртовими партіями у виробника.
Хочете пригадати хто з «розкручених» заробив на цьому віртуозному фейку? Погугліть. Але повірте – вони усі з компанії «борців з корупцією», які купують собі квартири і машини вартістю у зарплату викладацького колективу сільської школи за все життя.
Ці елітарні «журналісти» отримують елітарні гонорари. За особливо важливу «чорнуху», або особливо вдалий фейк, який гарно розійшовся країною і суттєво вдарив по іміджу певних осіб або організацій, платять щедро. Деякі статті можуть коштувати і 20, і 50 і навіть 80 тисяч доларів. Піховшек (пригадуєте такого?) за гонорари на каналі «1+1» після 2005 року купив собі нічогенький заміський палац – куди там скандальній квартирі Лещенка. Навіть і на черевики із страусячої шкіри, точнісінько як у Януковича, залишилося

Але піховшики, лещенки, найєми, гнапи не беруться з повітря. Вони такими СТАЮТЬ. Часто – після кількох років наполегливої й відносно мало оплачуваної праці «пересічного журналіста», або блогера. Це – перший етап становлення, прагнення відомості, постійної присутності в інформаційному полі, впізнаваності, а відтак – підвищеного попиту з боку потенційних замовників статей, нарисів, телепередач, фільмів, сюжетів тощо.
Ці «журналісти-початківці» спеціально вишукують «смажене», а коли його не вистачає – просто вигадують. Бо пересічний читач ймовірніше відкриє публікацію з назвою «Яценюк вкрав мільярд», ніж «Уряд зекономив мільярд». Так, це – «жовтизна», але в принципі, до певного моменту вона прийнятна, постільки, поскільки «журналіст» не вибирає кого «мочити», тобто, образно кажучи, він заробляє і на комуністах, і на буржуїнах.
Проте і тут українські реалії роблять поправку. Якщо в Європі такі «жовті» журналісти дійсно більш-менш об’єктивні, то у нас найкращі шанси має той, хто «критикує владу». За часів Януковича це було небезпечно, але якщо людина не боялася – могла стати «зіркою» з пристойними гонорарами. Зараз «критикувати владу» стало безпечно, а відтак у цю царину кинулися якщо не сотні, то десятки тих, хто називає себе блогерами та журналістами.
Відбулося певне «затоварювання» ринку послуг, напевне і гонорари впали, але бажаючих все одно вистачає. Саме такі неофіти й спраглі до грошей нові інформаційні «хижачки» зараз заполонили соціальні мережі. Найвигідніша справа – «журналістські розслідування».
Робляться вони доволі примітивно. Часто – дуже примітивно. Але й для примітиву вистачає своєї аудиторії. На жаль, більшість наших громадян – далеко не Спінози і Валентайни. Тому для них і таке згодиться.
От, сьогодні щойно натрапив на одного такого. Прізвище не називатиму, хоча міг би – забагато честі. Але те, як він проводить своє «розслідування», є дуже яскравою ілюстрацією всього, що було сказано вище.
Метода така. Бере цей ділок повідомлення з «Прозорро» про купівлю 350 наметів армійських по ціні 36 тис. грн/шт. Потім лізе в Інтернет і знаходить там «такую, тока с перламутровимі пуговицамі», тобто намети з числа списаного військового майна, які пролежали на складах по 30-40 років і вже давно порепалися; без частини комплектуючих (це називається «з конверсійними ознаками»), зате за 26 тис. грн.
Вуаля! «Зрада» готова. Ділок не написав, що взяв ціну старого намету, який годиться хіба що для виїзду на вихідну риболовлю. Читач автоматично вважає, що в Інтернеті – таке саме «новьйо», просто генерали вкрали зайві 10 тисяч. Тут прослідковується така само метода, що і у випадку з «антикорупційними шкарпетками.
Звісно, між цими двома крайніми групами творців брехні, що нею нині переповнено інформаційне поле, існують і проміжні. На телеканалах «Інтер», «112», «24», «NewsOne» тощо працюють не примітиви, але далеко (в більшості) не елітарні «журналісти». Проте й прийоми тут інші. Часто навіть і заперечити нема чого. Це за великим рахунком і не брехня. Якщо подивитися – чиста кришталева правда.
Можна, наприклад, щодня показувати похорони солдат, загиблих на фронті. Що тут такого? Навпаки: увагу приділили. Прислали знімальну групу. Часто таке відрядження на пару десятків тисяч гривень тягне. Але героя треба вшанувати – ми за грошима не постоїмо. А насправді завдання одне: створювати у глядачів враження страшних втрат: кожен день похорон – як туди сина відправляти і куди головнокомандувач дивиться? Правда, на дорогах за день гине вшестеро більше, але то вже окремий сюжет, який по телевізору не покажуть. Не скажуть і про те, що солдат той загинув ще місяць-рік-два тому й лише щойно дістався рідної домівки…
А можна кожен день розповідати про гнилі сухпайки. Правда це? Правда. Тільки іншої правди – про гарні і якісні пайки не показувати. І виправдання є: ми ж з негативом боремося. З недоліками. Як полюбляв мій колишній шеф, коли починалося підведення результатів роботи за півріччя: ми про гарне і так знаємо, не треба тут про це розповідати, ти давай що у тебе поганого…
Можна неголеного солдата у бруднющому камуфляжі на задній план спіймати – аби у підсвідомості глядача відклалося яке неподобство коїться в армії. Журналіст же не пояснюватиме, що цей солдат щойно виліз з-під БМП, яку ремонтував. Можна вибрати найбільш облізлий танк. Можна одного і того самого опраненого зняти з різних ракурсів, аби склалося вржаення, що їх багато...
А на виході у програмі новин по телевізору виходить сам негатив: похорони, хабарництво, убивства, пожежі. Там син кинув матір хвору напризволяще. Там брат убив сестру. Там спіймали поліцейського на хабарі. Там ліс ріжуть, бурштин копають, наркотиками торгують. І обов’язково попросити допомоги врятувати хвору дитину. Благородно? Благородно. Якщо не замислюватися, скільки у ці секунди жіночок перед телевізором зітхають: до чого країну довели, дитинку і ту нема чим лікувати…
Одним словом, навіюються негативні настрої. А там, де подібні настрої, там святе переконання: порядку в країні немає. Зовсім. А хто в нас за порядок у країні відповідає? Отож бо.
А ну, усі на перевибори!

P.S. В мене сьогодні чомусь увесь день у голові крутиться пісенька лиси Аліси та кота Базиліо:

Покуда есть на свете *****и,
Обманом жить нам, стало быть, с руки.
Какое небо голубое,
Мы не сторонники разбоя:
На *****а не нужен нож,
Ему с три короба наврёшь -
И делай с ним, что хошь!

В якості безкоштовного вечірнього додатку пропоную ще раз її послухати, під відео (за посиланням) і подумати над тим що ви чуєте і що одночасно з цим ви бачите:

Щиро зичу вам щастя, ваш
ПАВЛО ПРАВИЙ

Я что-то пропустил? В августе 2014г не кислый лагерь у НГ. Посмотрите на указатели на деревьях. "На Вашингтон" и куча ошибок. НГ так бы не написала, да и не встречал я таких замашек у ВСУ. Лагерь, по ходу, не НГ.

Снимает сепар. Скорее всего местный из соседнего села, ибо в сланцах и с собачкой. Когда он обнаружил запасы хавчика, искренне удивлен - у нас тут гуманитарная катастрофа, а они жируют. Там же в лагере он смотрит куртку с шевроном МВД Украины. Левый шеврон и у милиции и у ВВ был одинаковый.

Запасы хавчика, палатки, спальники и все остальное в избытке потому, что к августу 2014-го волонтерское движение уже было в силе.

Указатели на деревьях, это армейский юмор. "На Вашингтон" это не направление наступления, а просто направление. Там рядом указатель "На пожрать".

И, снова-таки, имеются показания непосредственных участников событий. из Николаевского полка НГУ, присутствовавших там.

З.ы. Про 100 убитых укропов. Судя по количеству палаток и столов с пеньками, на блокпосту было всего человек 20-30.

Останнє редагування:
14708308_189046064868738_5607449692241023832_n.jpg

Helgi Sharp

1 Std. ·

Подборочка о том, как путин всех переиграл на этой неделе:
* ПАСЕ впервые признала Россию страной-агрессором;
* Евросоюз и США пообещали Вове новые санкции;
* Олланд отказался от встречи с Путиным;
* Меркель отказалась от встречи с ним же;
* Керри отказался от встречи с Лавровым;
* Швейцария отказала Матвиенко в визе;
* Вьетнам отказал Москве в военных базах;
* Египет отказал Москве в них же.
P.S. Неделя не закончилась, но успех Кремля уже ошеломляет!))

ПАСЕ не впервые признала РФ агрессором. Но чтобы вот так как сейчас таки да, такого не было.

недруги за бугром
‏@Lndcalling
а теперь о погоде

e48aa61f7835.jpg

З.ы. Про 100 убитых укропов.

Ну это же *****чеги. Попав в засаду, противник имеет тактическое преимущество, первый открывает огонь, отрезает "хвост" и "голову" - и при этом теряет в 10 раз больше. Космических масштабов ****ежь *****чиков поражает, но для них это в порядке вещей.

Ну а по лагерю не видно что он в дикой спешке был оставлен? Я не знаю, лежал ли там журнал, или его где-то нашли и положили на стол посмотреть что в нем, но какое иное логичное объяснение вы этому видите?

Есть объяснение этому в описании. После разгрома колонны, россияне послали танки ***** дерзких укропов. Естественно те не стали ждать, снялись и смылись. ВВешники не заточены для войны с танками. Времени собирать шмотки не было.

Выложили интересное видео. Я, к примеру, раньше его не видел.

Ну и что бы помнили. АТО у нас последние два года в узких кругах широко бытует мнение, что украинская армия и силовики только отгребали все это время.

В паспортном столе россиянину, воевавшему на стороне «ДНР» говорят, что надо сдать отпечатки палецев для получения нового паспорта. Проблема в том, что у него оторвало обе руки где-то в ОРДЛО:

Павло Бондаренко
29 хв ·
Вітаю вас, любі мої "полуношники". Сьогодні я злий. Спочатку трапилась істота (людиною не можу її назвати), котора обізвала нас "чоколятними чухраїнцями" і номінувала українців на премію Дарвіна (себе, напевне вважає вважає генієм з додатковою хромосомою), потім ще один хам намалювався вже на блозі. З "Русскава мира". А день завершується партією "Родіна" (колишня "Батьківщина") і її першим номером у виборчих списках.
Надя Савченко раптом спростувала заяву власної прес-служби (блінн, вона вже має власну прес-службу!!!) і оголосила: так, я була на території ДНР, розмовляла розмови з тамтешніми "посонами".
Надя привезла нам сенсацію, від якої я б в іншій ситуації (якби це не розповідав **** вічно брехливої "Родіни") вже б кабанчиком мотнувся в магазин.
Виявляється, тамтешні "посони" уже все усвідомили, перевиховалися, так би мовити, перекувалися; одягли вишиванки й стали на низький старт, б`ючи копитом у землю - зібралися злитися в ******* з матінкою-Україною.
Але...
Але злий Порошенко не хоче розмови розмовляти з "посонами", не хоче приймати синів блудних у лоно. Бо, як кажуть есперди "Родіни" (Та що колишня "Батьківщина") - Порошенко і олігархам війна вигідна, тому вони її не хочуть кінчати, а "посонів" у вишиванках упритул не бачать. І все везуть бронемашини та снаряди на передову - аби стріляти у вишивані груди щирих українців Захарченка, Мотороли, Бєса, Гіві. Так і сказала в ПАРЄ.
А ще вона сказала, що Порошенко винен в тому, що бідні Бєс і Гіві голодують, а тому змушені за 15 тисяч рублів іти ******* українських солдат. Сльози капають на вишиванки, але нема тому ради - кушать очень хоцца. Так і сказала в ПАРЄ.
"Я была на оккупированной территории недавно. Общалась с людьми. И с теми, кто брал меня в плен. Настроения там изменились у 70% людей. И те, кто держал меня в плену, сегодня жалеют, что подняли ****** и хотят вернуться в Украину... Есть многим нечего. Идут служить в отряды за 15 тыс. рублей в месяц".
Довбаний тульський пряник! Я б не лише за пляшкою від таких новин збігав би - я б ще й посилочку зібрав голодаючим "посонам" - нехай кушают, сирітки. А захарченку вислав би фуфирик "перцівки", йому, сердешному, нема на що купити.
Якби...
Якби двома днями раніше прес-служба народної героїні не заперечила офіційно сам факт поїздки героїні. Сходже на те, що Савченко свій вояж афішувати не збиралася і розповідати про нього в ПАРЄ також. І якби хлопці з фронту не схопили Надю на гарячому, оте її братання з голодними "посонами" так і залишилося б таємницею.
Тоді в мене питання до Савченко і до всієї патрії "Родіна" (колишня "Батьківщина") якою була справжня мета таємного вояжу народного депутата Савченко до ворога? Про що вона домовлялася з Захарченком? Хто з ерівнитва партіх санкціонував ту поїздку? Які інструкції давав? Чи отой страшний обстріл позицій наших вояків під Маріуполем, які здійснили "посони", що мріють повернутися у лоно - не є наслідком тих "тьорок"?
І ще одне. Надія Вікторівна увесь час прозповідає, як бойовики розкаялися і хочуть повернутися. Тільки не поясняє, чому вони цього не роблять - здалися б і їм вийшла б амністія, бо якщо вірити Касьянову і Лещенку - президент у нас дуже добрий до бойовиків. Або якщо розкаялися - чому просто не кинути автомата і однієї дощової ночі не розійтися по хатах? Чому не повернутися до Бурятії, Хакасії, Вологди і Тамбовщини?
Цікаво, що, закликаючи Порошенко до прямих переговорів із Захарченком, мовляв, лише так можна добитися миру, надія української нації паралельно огорошує спільноту відкриттям:
" А командир каждого подразделения «ЛНР» и «ДНР» – российский офицер. Это уже фактически – российская армия".
От убийте мене - не розумію логіки панів та пані з партії "Родіна" (колишня "Батьківщина") - та нафіга ж Порошенко розмовляти з Захарченком, якщо там командують російські офіцери і Донбас фактично, як висловилася Надя - окуповано Росією? Це все одно, якби Сталін вів переговори з якимсь поліцаєм.
Логіки "Родіни" (колишня "Батьківщина") мені не зрозуміти ніколи. Хіба що прийняти як аксіому, що там логікою не пахне, а смердить брехнею. Там уся партія, включно з фюрером просмерділа. У 2008 році давати зобов`язання скасувати мораторій на продаж сільськогосподарської землі й у студії Шустрого розповідати, як це буде гарно для країни, а у 2016 кістками лягати за мораторій і розповідати у того ж таки Шустрого, що скасування мораторію - злочин проти країни.
Як це поєднати?
Так можуть лише в партії "Батьківщина". Перепрошую, в партії "Родіна".
Тоді в мене питання до гаранта Конституції України, Головнокомандуючого Збройними силами, президента України Порошенка П.О. та Генерального прокурора Луценко Ю. В.: шановні, а чи не час вже брати цю гоп-компанію за очкур? Чи не час приготувати для неї красиві камери на Аскольдовому провулку, 3б?
За сим я з вами прощаюся на сьогодні, любі мої "порохоботи та "порохопіли", і хай вам насниться солодкий сон про магазин "Рошен.
Щиро ваш,
ПАВЛО ПРАВИЙ (Бондаренко).

-

Юрій Гудименко
8 год. ·
20ХХ год, Гаага. "Громадське" берет интервью у заключённого путина В.В., который жалостливо рассказывает, что получил пожизненный срок всего лишь за подпись на приказе об аннексии Крыма и распоряжении ввести войска на Донбасс.
"Я не стрелял в украинцев, не участвовал в военных действиях, даже на блокпостах не стоял. Нет никакого морального права судить меня и держать в тюрьме в этих нечеловеческих условиях", – передаёт слова заключённого "Громадське", выдавливая скупую журналистскую слезу.

Олександр Сурков
29 хв. ·
А пафосу было, пафосу ...
7 октября замминистра обороны РФ генерал армии Николай Панков озвучил намерения разместить на территории Вьетнама военные базы.
Сегодня министр иностранных дел Вьетнама Ле Хай Бинь категорически отверг подобную возможность. Он заявил, что Вьетнам не позволит размещать на своей территории военные базы.
"З'їсть то він з'їсть. Та хто ж йому стільки дасть" ...

Останнє редагування:
Российская и сирийская авиация нанесла новые удары по Алеппо
3 часа(-ов) назад

Российские и сирийские самолеты нанесли новые воздушные удары по сирийскому городу Алеппо 13 октября. Это произошло всего за несколько дней до переговоров мировых держав, направленных на прекращение огня в разрушенной войной Сирии.

Более 20 воздушных ударов были нанесены по восточной части города, в результате чего погибли семь гражданских лиц, как сообщает базирующаяся в Лондоне Сирийская организация мониторинга прав человека. В ее сообщении также говорится, что еще четыре человека погибли в результате артиллерийского обстрела.

За последние недели после провала заключенного при посредничестве США и России прекращения огня по удерживаемой повстанцами восточной части Алеппо были произведены самые сильные бомбардировки в течение пятилетней войны. Сирийские правительственные войска, поддерживаемые российской авиацией, пытались вырвать контроль над Алеппо.

Воздушные удары произошли за несколько дней до того, как мировые державы встретятся в Швейцарии и Великобритании, чтобы обсудить, как положить конец насилию.

Сирийские наблюдатели сообщили 12 октября, что по меньшей мере 358 гражданских лиц были убиты в восточной части Алеппо с 19 сентября. Организация Объединенных Наций заявила, что более 100 детей убиты в ходе кампании, которая также включала наземное наступление.

630ACD81-42A4-4065-9A3B-A057ED53115A_w987_r1_s.webp

Сирия. 9-летний Хади Мустафа Хаббуш, спасенный из-под обломков домов, разрушенных в результате российских авиаударов

Светлана Самборска
51 хв. ·
Запоребриком кипиш. В бюджет-2017 Минфин предложил заложить бабло на досрочные выборы Президента. Сыпятся предположения, на кого в этот раз заменят путина - на Медведева, на Кириенко, на Шойгу, на Собянина, на [не помню фамилию, бывший охранник путина].
Вангую, что либо никаких досрочных не будет (что вероятнее), либо на досрочных вберут все того же путина. Во втором случае смысл досрочных выборов в том, что весной 2017 путина выберут первом туре 86% голосов; а уже весной 2018 всё будет сложнее. Если в январе 2017 ЕС продлит секторальные санкции (а они продлят, и может даже сразу на год), то в 2018 дыры в экономике прикрыть будет уже невозможно, и избираться путину в таких обстоятельствах будет не так интересно.
А так они перенесли выборы в Думу на 2 месяца вперед, чтоб иметь временной лаг для принятия решения, посмотрели на результаты - результаты лучше, чем даже сами ожидали; и вот теперь очевидно, что весной 2017 результаты на президентских должны быть что надо.
Поэтому могут перенести. Хотя реальных причин для переноса нет - ведь в 2018 можно тупо нарисовать результат. И стесняться даже самых диких и оголтелых фальсификаций смысла нет - хоть с фальсификациями, хоть без, но все равно будут железные основания говорить о нелегитимности Президента из-за выборов в Крыму. Это с признанием Думы еще можно выкручиваться в стиле "Думу признаем, только вот тех четверых избранных в Крыму депутатов не признаем", а с Президентом так не выйдет. Хотя на вариант "Мы не признаем селезенку путина, как незаконно избранную часть президента" я бы посмотрела.

Владислав Иноземцев: Я сказал, что в России складывается мягкий вариант ******ского режима. Имелось в виду, что речь идет в первую очередь об огосударствлении экономики, превращении России в корпорацию, об усилении националистической риторики, о постоянном продвижении идеи народного единства, единства между партией, народом, вождем, постоянного будирования идеи справедливого насилия, даже если оно незаконно, но идет от имени масс, сплочение между государством и определенными финансовыми элитами ради единой цели и так далее.

Я уж не говорю о более мелких вещах, культе маскулинности, идеи единой воли, единства, стабильности и прочего. Мое мнение заключается в том, что то, что мы сегодня видим – это фактически кристаллизация корпоративного государства, которое было в Европе во времена Муссолини в Италии, во времена Франко в Испании.

Я не говорю о *******, в России ****** невозможен, на мой взгляд, потому что государство настолько многонационально, что продвижение какой-то идеи именно русской, она губительна – это понимают все, включая путина и его близкий круг.

Михаил Соколов: То есть здесь нет расовой идеи?

Владислав Иноземцев: Расовой идеи нет и быть не может. Идея в России абсолютно имперская. Империя не есть ******ское государство – это в принципе противоположные вещи.

Империя представляет собой экспансию и доминанту определенной метрополии над колониями, которые должны быть рады тому, что они колонии. Речь не идет об истреблении, расовой чистоте, упаси бог.

Михаил Соколов: Речь идет, получается, о жизненном пространстве?

Владислав Иноземцев: О жизненном пространстве она идет. Это мы видим на примере Крыма, и восточной Украины, и того, что было раньше, начиная от Грузии и Приднестровья.

Вопрос заключается в следующем, что эта система, на мой взгляд, что важно для ее понимания, она не развивается, она не способна к развитию, и она не может себя воспроизводить. Все ******ские режимы существовали, пока существуют их руководители и основатели. Мы не видели никогда наследования ******ского режима. Мы видели наследование авторитарных режимов, тоталитарных режимов, псевдодемократических, но такого рода системы, которые основаны на зацикленности на вождя, она не репродуцируема, и это есть ее великий вызов.

Назад
Зверху Знизу