Змінюй хід війни! Допомагай ЗСУ!

27.08.14 вторжение войск РФ

• Автор теми Автор теми CAXAP
  • Дата створення Дата створення
Порошенко: думка партнерів про антикорупційний суд не є остаточною істиною

Президент Петро Порошенко вважає, що Київ має дослухатися до рекомендацій щодо антикорупційного суду лише доти, доки проект відповідатиме законодавству України.

Про це він заявив, відповідаючи на запитання AFP, повідомляє з Мюнхена кореспондент "Європейської правди".

Президент наголосив, що ухвалення цього законопроекту є безальтернативним.

"Я буду робити все можливе, щоби законопроект був прийнятий. Щоб були знайдені правильні формулювання, але щоб цей законопроект відповідав українській Конституції та українському законодавству".

Він підкреслив важливість порад міжнародних партнерів, але наголосив, що Україна не буде безальтернативно дослухатися до них.

"У нас нічия думка не є остаточною... Це підтверджують мої зустрічі і з керівництвом МВФ, і з міжнародними партнерами", - заявив він.

Водночас, сам Порошенко не має наміру ініціювати зміни до проекту. "Сьогодні законопроект є на парламентському, а не на президентському рівні", - пояснив він.

⚠ Тільки зареєстровані користувачі бачать весь контент та не бачать рекламу.

Президент України Петро Порошенко та міністр оборони США Джеймс Меттіс в рамках Мюнхенської конференції з питань безпеки обговорили розміщення миротворчої місії на Донбасі.

7hdjcd.webp

d1hhdg.webp

Через 5–7 лет у нас будут ОТРК, ударные дроны, ПКР и 400 тысяч силовиков с 250 тысячами подготовленного резерва. А с той стороны максимум будет очередная Абхазия или Осетия
ЧЕГО? КАКИЕ 5-7 лет? :(

Президент провів зустріч з Президентом Фінляндії

hdj7bb.webp

Vasily Koryak з Василієм Дансером.
1 год · Facebook for Android ·
Просто два факта за прошедшие сутки:
1. Мущщина во дворе Соломенского суда покрошил топором 10+машин.
Как я понял, нашего мамкиного народного мэсныка уже почти канонизировали.
Алэ есть нюанс)))
Товарисч принялся крушить машины в отместку за отпускание Труханова.
Только немного перепутал Соломенский суд с Шевченковским.
Такой пустяк:)
2. Еще один кадр под утро решил мощно выразить свою гражданскую позицию путем поджигания...магазина.
Да, со сладостями.
Да, того шо вы все подумали.
Но оно ж имбицильное - даже коктейль Молотова грамотно сделать неспособное... Не получилось.
Мало того что само заляпалось - можно было и по запаху найти, в принципе...но задержали по "горячим", пардон за каламбур, следам...
Так еще и подкинуло работы персоналу магазина (однозначно барыги офшорные), комунальщикам-уборщикам (точно олигархи шоколадные, я вам доповідаю) ну и патрульным теперь форму отстирывать после кувыркания по земле с этим мастером капуэро.
Да, кстати, ругательное слово из пяти (прописью - пяти) букв без ошибок оно тоже не осилило написать, да.
...это все что я хотел сказать о среднестатических бунтарях образца две тысячи восемнадцатого.

Нинішні події на Донбасі визначатимуть майбутнє України – Жадан

Відомий український поет, письменник, перекладач, громадський активіст і учасник Євромайдану Сергій Жадан – про війну та її вплив на розвиток України та української культури.

– В Україні зараз відбуваються дуже важливі і серйозні трансформації і зміни. І вони якраз не завершилися. Це відкритий процес, і він продовжиться. І тому ще рано говорити, коли ми зможемо побачити всі результати. Думаю, про це можна було б поговорити через кілька років.

– Чим займається Благодійний фонд Сергія Жадана?

– Ми підтримуємо дитячі, навчальні, культурні установи на сході України, школи, садочки, гуртожитки, бібліотеки, будинки культури.

– Ви часто там буваєте?

– Я на сході народився, це моя батьківщина. Регулярно туди повертаюся. Там багато моїх друзів, знайомих, і, власне кажучи, там сьогодні відбуваються надзвичайно трагічні, драматичні події, які і визначатимуть майбутнє нашої країни.

Там четвертий рік триває війна. Це максимальне наближення до зони ураження. Це постійна присутність смерті в повітрі. Це постійна небезпека, це життя в екстремальних умовах. Це спроба в таких екстремальних умовах далі займатися собою, родиною, близькими людьми, займатися якимись загальними справами. Врешті, ходити на роботу і так далі. Це якісь зрушені акценти людського життя, людського спілкування.

– Коли, на вашу думку, закінчиться війна і чим вона закінчиться?

– Коли закінчиться, не знаю. А скінчиться тим, що Україна повернеться до контролю над державним кордоном, поверне собі окуповані території, і ми будемо далі займатися розвитком своєї країни.

– Війна – тема ваших творів, але про неї і раніше багато писали. Що нового ви могли, на ваш погляд, сказати про війну?

– Мені важко сказати, наскільки написане мною про війну нове і невідоме. Людина, яка насправді цікавиться подіями на Донбасі, давно для себе все побачила, зрозуміла і вирішила. Я пишу про це, бо для мене це важливо. Є речі, які я не можу замовчувати, на які я не можу не реагувати. Я просто пишу про те, що бачу сам. Якщо це комусь важливо і це знаходить якийсь резонанс – то для мене це щось означає.

– Ви говорите, що війна всіх змінює. Як вона змінила вас?

– Війна змінює людей, що мають до мене стосунок, яких я бачив і з якими зустрічався. Чи поміняла мене? Певною мірою так, безперечно. Змінилася інтонація і точка зору на такі важливі речі, як відповідальність, взаємна підтримка, довіра, надія, віра. Такі речі, про які ми мало замислюємося, які ми мало проговорюємо в нормальних, спокійних умовах. Під час війни вони набувають первинного звучання, ваги, і про такі речі ти починаєш думати.

– На окуповану територію ви поїхати не зможете, але читачі ваші там є?

– Є, я з ними контактую.

– Чи можна говорити про культурну революцію в Україні?

– Я б не вживав такого терміну, як культурна революція. Але те, що всі ці події, громадські, політичні катаклізми останніх років, народили нову художню хвилю, це так. Зараз у нас надзвичайно важливі речі відбуваються в суспільстві, і так само в культурі.

– Виходить, що поки не вдалося захистити територію України, але вдалося захистити культуру?

– Я думаю, що з культурою відбувається дуже ретельне переформатування. Перш за все, культурного та інформаційного простору. Фактично протягом останніх чотирьох років Україна переформатується як держава. Ми фактично починаємо з нуля.

У 2014 році ми раптово для себе виявили, що наша незалежність, наша свобода цілком реально може зникнути, що ми її можемо втратити. І суспільство почало саме відновлювати Україну з початку, складати цеглинку до цеглинки. Камінь до каменя вибудовувати свою незалежність знову. Культури це стосується так само, як Збройних сил, або правоохоронних органів, або політичної системи.

– Заборона російських телеканалів, серіалів, видань допомагає в цьому?

– Якщо на якихось телеканалах або в серіалі йдуть відкриті, прямі антиукраїнські меседжі, то очевидно, що заборона таких каналів і програм є цілком логічною в умовах війни. Допомагає? Ну, мабуть, так, адже у нас інформаційна війна – важлива складова гібридної війни.

– Питання про російськомовних письменників в Україні. Їх зараз теж приєднують до української літератури? Чи вирішене це питання і яка ваша позиція?

– Українська література – це не якась секта або гетто, або якась закрита система, щоб когось виштовхувати або приєднувати. В Україні є велика кількість письменників, які пишуть російською. І, по-моєму, вони себе тут чудово почувають.

– Ви писали, що війна в Україні стала випробуванням для письменників. Що Ви маєте на увазі?

– Я маю на увазі, що культура і література – це невід’ємна частина суспільного життя. Це випробування для всієї країни, для всього суспільства, і, зокрема, для культури. Ну, якщо говорити не так загально, а більш конкретно – я маю на увазі, що ми проходимо в Україні тест на дорослішання, на відповідальність, і літератури це теж стосується. Кожен для себе сьогодні робить вибір – помічати війну чи ні, реагувати на неї чи ні, або вдавати, що її немає і що ти не цікавишся політикою і що вона тебе не стосується.

Я вважаю, що війна сьогодні стосується всіх і, в принципі, в окопах може опинитися будь-хто, і снаряд може влучити в будь-яку будівлю. І що це твоя країна, твоє суспільство, і що за тебе ніхто не буде вирішувати твої проблеми. Тобто я маю на увазі такі очевидні речі, але очевидність не для всіх є очевидною.

Ті речі, які відбуваються в Україні, нагадують, що не можна ставитися легковажно до своєї свободи, своєї незалежності, того, що у нас є. Треба самим формувати свій власний простір, культурний і політичний. Тоді не буде такої небезпеки втратити незалежність, свободу, інші важливі речі.

– на сайті Білоруської редакції Радіо Свобода

Сообщение от Компанія SpaceX Ілона Маска перенесла запуск тестових супутників для роздачі інтернету на 18 лютого.

Думаешь, отвлекает специально от марша беструсых?

Четырнадцать сюжетов из жизни «антикоррупционера» Сергея Лещенко

часть 1

часть 2

Как вам новость из Крыма? Переписывались с товарищем (молодая семья), которыя из тех, кто уехала из Крыма, после оккупации. Слово в слово, копия с Вайбера. «Кстати, из последних новостей.
У меня мама работает в КФУ. Профессор, доктор наук. После ее последней поездки к нам в гости на собрании кафедры ей объявили, что выезжать в Украину не в период отпуска категорически запрещено и отслеживается сотрудником ФСБ, закрепленным за вузом. Отаке...»
Натан Исроэль

[sc]

[sc]

[sc]

КРЫМский бандеровец

Судно Nefterudovoz 45 М под украинским флагом доставило из турецкого Самсуна в Керченский пролив около трех тысяч тонн ильменитовой руды и, перегрузив ее на рейде для дальнейшей транспортировки к закрытому порту Керчь, вернулось в Херсон

hcf2gj.webp

RoksolanaToday&Крым

Сирия ждет тебя,малыш
В Черноморском районе проходит «Неделя мужества»

dch2hh.webp

jga5je.webp

b4dcbg.webp

a1fbjf.webp

RoksolanaToday&Крым

Черноморский р-он
7 февраля в селе Красная Поляна прошел траурный митинг в память о Герое России майоре Романе Филипове Это русский сокол,что погиб за пацанов,не успев довести деньги,заработанные на убийстве сирийских детей своим.

b0fdhc.webp

fda4gh.webp

c0bbgj.webp

4hcdeh.webp

Erich Hartmann‏

********ского ****ариума

КРЫМский бандеровец

Крым. В Симферополе оккупанты выгнали крымскотатарскую вату с футболками "путин алдгъа" ("путин вперед"). А в это время десятки репрессируемых представителей их народа сидят в гетто, убиты или похищены. Сказали, что вышло 100 чел. Я насчитал аж около 20-т

ad9ffg.webp

cd4afa.webp

КРЫМский бандеровец

Крым. В Симферополе оккупанты выгнали крымскотатарскую вату с футболками "путин алдгъа" ("путин вперед"). А в это время десятки репрессируемых представителей их народа сидят в гетто, убиты или похищены. Сказали, что вышло 100 чел. Я насчитал аж около 20-т

ad9ffg.webp

cd4afa.webp

Надо ради прикола местным русскочелюстным запустить, что ото слово означает-х..ло :D

Сырная империя: Как семья из Мариуполя открыла собственную сыроварню

Назад
Зверху Знизу