За голоси щодо закону про спецконфіскацію йдуть переговори, - нардеп
За запевненням авторів законопроекту, прийняття документа дозволить направити в бюджет близько 50 млрд грн, частину з яких мають намір направити на фінансування оборонного замовлення.
За голоси щодо законопректу про спецконфіскацію йдуть переговори. Про це в ефірі телеканалу «112 Україна» повідомив народний депутат від партії «Народний фронт» Георгій Логвинський.
«Я знаю, що такі переговори йдуть, я знаю, що багато депутатів робили брифінги, обговорювали це питання, я вважаю, що це конструктивний шлях. Мені відомо, що «Самопоміч» говорила, що у них більше претензій до цього законопроекту немає, я знаю, що «БПП» весь час декларують, що підтримають цей закон, і вони дійсно проголосують», - заявив нардеп.
Нагадаємо, 15 червня Рада не змогла включити законопроект про спецконфіскацію №4811до порядку денного сесії. За рішення не проголосувала необхідна кількість депутатів.
⚠ Тільки зареєстровані користувачі бачать весь контент та не бачать рекламу.
⚠ Тільки зареєстровані користувачі бачать весь контент та не бачать рекламу.
ГПУ оголосила про проведення службової перевірки в справі Кулика
У Луценка запевнили, що в Україні не буде недоторканних, і всі прокурори мають бути прозорими перед НАБУ та суспільством.
Генеральна прокуратура України проводить службову перевірку у справі прокурора сил АТО Костянтина Кулика, якого підозрюють у незаконному збагаченні. Про це йдеться в повідомленні прес-служби ГПУ.
"Що стосується Кулика, то щодо нього, за листом Спеціалізованої антикорупційної прокуратури України, Генеральною прокуратурою проводиться службова перевірка. Крім того, не зважаючи на його участь у важливих кримінальних провадженнях у «справі Курченка», буде забезпечена явка Кулика до Національного антикорупційного бюро України для проведення необхідних слідчих дій. В Україні не буде недоторканних, і всі прокурори мають бути прозорими перед НАБУ та суспільством", - йдеться у повідомленні.
Тим часом, у САП заявили, що відновлення Кулика на посаді прокурора АТО не зупиняє слідство проти посадовця.
Як відомо, 13 липня Апеляційний суд Києва поновив Кулика, який підозрюється у незаконному збагаченні, на посаді.
Нагадаємо, Антикорупційне бюро від грудня 2015 року проводить досудове розслідування за фактом незаконного збагачення військового прокурора сил АТО Костянтина Кулика. Попередня правова кваліфікація кримінальних правопорушень – ч.2 ст.368-2 КК України. Провадження відкрили за фактом придбання Куликом дорогої нерухомості під час його роботи у військовій прокуратурі.
29 червня Кулику офіційно повідомили про підозру, суд обрав запобіжний захід у вигляді особистого зобов'язання, його відсторонили від посади.
Також Солом'янський райсуд м. Києва заарештував два автомобілі, три квартири і кілька банківських рахунків Кулика.