эх бабулько. я туда перестал заглядывать вообще- и как то жить веселее стало. хай бесятся, мне тут вчера показывали примеры похожие из жизни ватки, но оно ж всем не докажешь.
отож. ну, хоть ты скажи. (((
НАЗК обіцяє, що запуск е-декларування не зірветься через дії Держспецзв’язку
Глава Національного агентства з питань запобігання корупції Наталія Корчак стверджує, що не варто говорити про зрив запуску системи електронного декларування з 15 серпня через відмову Державної служби спеціального зв’язку та захисту інформації у видачі атестату відповідності системи декларування вимогам захисту персональної інформації.
Корчак сказала, що НАЗК завтра планує провести засідання і запросити туди представників Держспецзв’язку, представників Програми розвитку ООН, яка профінансувала та сприяла запуску системи електронного декларування, а також представників ТОВ «Міранда», яка виступає розробником програмного забезпечення.
«Слід розуміти, що те, що ми не отримали сертифікат чи атестат відповідності, це не означає, що його не можна отримати і експертиза не буде далі продовжуватись. Тому, ми завтра зберемося, і по-перше, ми ще не маємо на руках документів, які засвідчують в чому існує невідповідність, що потрібно удосконалити. Завтра ми будемо вести мову з розробниками даного програмного продукту, відповідно у нас є час виправити певні недоліки», – сказала Корчак.
«Відмова у видачі даного атестату – це не означає, що системи не буде. Система є. Вона не є у повному функціоналі, і існує з певними недоліками. І тому в контексті тої ситуації, яка зараз в Україні взагалі відбувається... умови конфліктної ситуації з Росією, то зрозуміло, що ми повинні подбати про захист тих персональних даних, які будуть міститися в системі», – наголосила Корчак.
⚠ Тільки зареєстровані користувачі бачать весь контент та не бачать рекламу.
============================================================
ОБСЄ: досягти перемир'я на Донбасі можна тільки шляхом розведення сторін
Єдиний спосіб досягти стійкого перемир'я на Донбасі - це розведення сил сторін конфлікту. Про це заявив в п'ятницю на брифінгу перший заступник голови Спеціальної моніторингової місії (СММ) ОБСЄ в Україні Александр Хуг, передає УНН із посиланням на РІА "Новости".
А.Хуг зазначив, що у всіх районах, де спостерігаються "зіткнення, зазнають ушкоджень об'єкти цивільної інфраструктури".
"Є тільки один спосіб досягти стійкого перемир'я - це відведення позицій на території, які не дозволять вступати в прямі зіткнення", - підкреслив він.
А.Хуг також заявив, що односторонні кроки з розведення сил на Донбасі можуть виявитися контрпродуктивними, додавши, що СММ ОБСЄ сприятиме діалогу між сторонами в цьому питанні.
"Рухи в односторонньому порядку не приведуть до бажаного результату. Більш того, вони будуть контрпродуктивними. Тому необхідний діалог, і місія буде продовжувати підтримувати це, але саме сторони повинні зробити конкретні дії", - додав заступник голови СММ ОБСЄ.
⚠ Тільки зареєстровані користувачі бачать весь контент та не бачать рекламу.