Natalka Mishchenko
«Украине конец, если этот ваш артист победит. У нас везде об этом говорят. Собирайтесь, а то вам потом визу не дадут», — то був дзвінок з Чехії. Сьогодні вдруге з часів Майдану мені запропонували виїхати з країни.
Люди, нам нема що втрачати? Що ми робимо? Ми не розуміємо, що нас охопила масова пошесть, яка має просту назву — «лохотрон»? Нам здається, що перед нами крутять цукеркою? Але ж ні! Це не цукерка, це лише обгортка, всередині нічого нема!
Хіба це виборчі перегони? А де ж кандидати? Має бути два, а нема двох! Є лише один, який провів титанічну роботу, але припустився десь помилок, — з одного боку, і маска з кіна — з іншого. Але це не кандидат в Президенти, це навіть не клоун, це кіт в мішку. Це наш кінець!
Ми тішимося, що обираємо свій кінець? Уявімо, що буде далі. Ні, я не прошу повірити, я прошу лише уявити собі, де ми прокинемося на наступний день після землетрусу. Ми впевнені, що все буде добре?
Люди, не буде! Вже нічого не буде! Оте добре поступово, непомітно зникатиме щодня з нашого життя. Й одного ранку ми прокинемося й усвідомимо, що все зруйновано, нас знищено, країну прос@рано! Нами, чуєте, нами проср@ано! Ми ніколи більше не виліземо з ями! Нам ніхто вже не допоможе!
Зате ми так тішилися і плескали в долоні, коли дивилися казку про золоту рибку, правда? І так раділи ролику про бої без правил на стадіоні, еге ж?
Знаєте, про що я думаю, дивлячись на весь цей дикий цирк? Порошенко насправді ніколи не стане таким, як Зеленський, ніколи не гратиметься в шоу — забагато в його свідомості високих матерій. Так само як і Зеленський ніколи не стане таким, як Порошенко — дипломатом світового рівня і справжнім Верховним Головнокомандувачем, бо замало в ньому тих самих високих матерій.
І на останок: увляю собі, як адреналін штирить земозок: «Вот это прикол! А ведь лохи проглотили! И поверили же! Ну шо, ребята, я за руль? Пофиг, шо без прав и водить не умею! Погнали! Юху-ху!».
Дивись, Вовчик, не навернись.