=========================
Так, давайте апайте. Ща обижусь и пойду спать.
Бабулька поддержит. )))
Та ладно, щас нормально. Иногда я тут простыни на 2 страницы пощу, и хоть кто-то бы отозвался
Дмитро Гнап
Сьогодні познайомився з новою патрульною поліцією. Знайомство виявилося не дуже приємним. По-перше, буду відвертим, я порушив правила дорожнього руху. Не те, щоб злісно чи створивши аварійно-небезпечну ситуацію. Ну, але порушив, значить порушив. Їхав по проспекту Гагаріна в крайній правій смузі. Знак напрямку руху по смугах показав мені, що ця смуга для руху прямо, натомість я почав знеї повертати ліворуч. Увімкнувши лівий поворт, почав перешлатовуватись. Водій зі лівої смуги мене ввічливо пропустив, я перелаштувався, подякував йому аварійкою і за поворотом побачив патрульну машину поліції.
Полісмени стояли на тому ж місці, де роками звикли стояти даїшники. Нова поліція вихоплювала з потоку таких же хитрих водіїв, як я, паркувала їх в правій смузі, оформлювала штрафи, повністю паралізувавши одну смугу для руху, забивши її машинами.
Показавши одне одному документи, коротка розмова з полісменами переросла в перепалку. "Перепрошую, ви ж патрульна поліція?" - "Так" - "А чому ви не патрулююте місто?" - "А ви що не порушили правила?" - "Можливо і порушив, але аварійно небезпечної ситуації я не створив, можна обмежитись і усним попередженням. Ви ж почали одразу писати постанову. А взагалі, ви замість того, щоб стояти тут в засаді за поворотом, могли б краще написати рапорт в "Киїавтодор", щоб вони покращили розмітку та знаки." "Що толку писати, якщо водії все одно будуть порушувати?" - каже інспектор Сергій Бурмака (держномер патрульної машини - 1304)
"Ви що, порушили і тепер намагаєтесь когось зробити винним?" - приєднується до інспектора його колега дівчина-поліцейський - "Хто вам винен?? Треба правил дотримуватися!!!" - різко і безцеремонно додає вона. "Перепрошую, пані офіцер, ви переловили вже всіх найбільших злочинців в районі? Ви вже закрили всі підпільні ігрові зали? Он там через триста метрів якраз працює один. Всі *******ьні обмінники ви теж закрили? Чому ви тут взагалі стоїте на місці, замість того, щоб патрулювати?" (Зашквареный далпаеп) - "Нас.... е-е-е-е... викликав е-е-е-е-е- громадянин, який сказав, що е-е-е-е тут водії повертають не з той полоси...." - "І ви приїхали?" - "Так, а ви платіть штраф, якщо порушили" - "Ок, а можна я вас сфотографую чи запишу на відео" - "Хто вам дозволяє??? Я вам забороняю! Припиніть зйомку!" - "Слухайте, вас знімати не заборонено, ви офіцер при виконанні, а діяльність поліції є публічною і гласною." Я включив камеру на телефоні, вона почала закриватися папкою. На мене накотила така ностальгія по рокам спілкуванням з ДАІ. Коротке відео викладаю нижче. Як виявилося, пані лейтенанта звати Майя Бреславська.
Шановні Khatia Dekanoidze та Олександр Фацевич. Давайте домовимося так: я чесно сплачу штраф в 255 грн. І неухильно дотримуватимусь ПДД. А ви докладете зусиль, щоб нова патрульна поліція залишалася справді патрульною, і справді поліцією. А не "позорними мусорами", які чекають в засаді "на ****" і потім ходять ображені на мітинги, за те що їх позбавили державного утримання.