27.08.14 вторжение войск РФ

Угорщина не зніме своїх претензій до України - Зеркаль

Заступник міністра закордонних справ України з питань європейської інтеграції Олена Зеркаль вважає, що Угорщина не буде знімати ряд своїх претензій до України.
Про це вона заявила в ефірі Радіо НВ.

"Угорщина не буде знімати свої претензії. Наскільки я розумію, вони будуть піднімати свої претензії, і я не очікую, що вони припинять провокувати і весь час використовувати всі можливі важелі для продовження спекуляцій", - зазначила заступник міністра.

Також Зеркаль повідомила, що незважаючи на це, зараз у відносинах угорської громади і Міністерства освіти і науки України є взаєморозуміння.

Як повідомлялося, в ніч на 4 лютого невідомі кинули пляшку із запальною сумішшю у вікно будівлі Закарпатської спілки угорців в Ужгороді. В результаті було пошкоджено перше зовнішнє вікно і обгоріла рама.

Інцидент стався за два дні до офіційного візиту до Закарпаття верховного комісара ОБСЄ у справах національних меншин Ламберто Заньєра. Після цього Міністерство закордонних справ Угорщини закликало ввести наглядову місію ОБСЄ на території Закарпаття.

Пізніше посол Угорщини Ерно Кешкень заявив про можливість видавати жителям Закарпатської області угорські паспорти і створити угорську автономію.

Заступник міністра закордонних справ України з питань європейської інтеграції Олена Зеркаль заявила, що він перевищив свої повноваження.

Також у Будапешті продовжують наполягати на "утисках" прав національних меншин в Україні через освітню реформу.

У свою чергу, Київ вважає, що Угорщина маніпулює в своїх заявах з вимогою відкласти закон України про освіту до 2023 року.

Тільки зареєстровані користувачі бачать весь контент у цьому розділі
 
У Миколаєві правоохоронці охороняють будівлю обласної держадміністрації і облради, щоб не допустити провокацій.

Про це повідомляє відділ комунікації поліції Миколаївської області.

"До правоохоронців від однієї з громадських організацій міста надійшла інформація про те, що сьогодні, 29 березня, під час проведення пікету під стінами Миколаївської обласної державної адміністрації планується провокація у вигляді бійки між учасниками акції для того, щоб спровокувати правоохоронні органи та звинуватити їх у перешкоджанні проведенню мирної акції. Поліція Миколаївської області закликає всіх громадян, які планують брати участь у масових заходах, дотримуватись порядку, не порушувати закон, не брати участь у провокаціях та раціонально використовувати своє право на мирні зібрання", - йдеться у повідомленні.

Місцеві ЗМІ інформують, що адміністративна будівля оточена силовиками. До будівлі, у якій сьогодні проходить сесія Миколаївської обласної ради, стягується дедалі більше активістів. Дехто з них ховає обличчя. На підході до будівлі їх обшукують.

Напередодні "Національний корпус" анонсував на сьогодні акцію, на якій протестувальники вимагатимуть від депутатів облради голосувати за відставку голови обласної держадміністрації Олексія Савченка, якого вони звинувачують у доведенні до самогубства ветерана АТО, в.о.директора місцевого аеропорту Владислава Волошина.

Як повідомляв Укрінформ, поліція вже допитала Савченка і одного з його заступників у цій справі: очільник ОДА повідомив, що мав з Волошиним тільки робочі стосунки, які полягали в наданні йому допомоги в отриманні технічних дозволів для сертифікації аеропорту. Жодних загроз, жодного примусу до підписання будь-яких документів, за його словами, не було.

Тільки зареєстровані користувачі бачать весь контент у цьому розділі


8jgfbd.jpg

bg4hec.jpg
 
Річна програма Україна-НАТО передбачає посилення захисту викривачів корупції

Річна національна програма під егідою Комісії Україна-НАТО на 2018 рік в частині "запобігання та протидія корупції" передбачає, зокрема, впровадження в НАБУ системи внутрішнього контролю та системи управління ризиками.

Текст документа опублікований на сайті Президента України.
Тільки зареєстровані користувачі бачать весь контент у цьому розділі


"Впровадити в Національному антикорупційному бюро України систему внутрішнього контролю та систему управління ризиками відповідно до стратегічних цілей, які грунтуються на принципах Програми BІ (Програми НАТО з розбудови цілісності, прозорості, підзвітності, запровадження доброчесності та зниження корупційних ризиків у роботі оборонних і безпекових інституцій — ред.)", - йдеться в РНП-2018.

Серед інших пріоритетних завдань на поточний рік - розробити та забезпечити виконання плану заходів з реалізації нової Антикорупційної стратегії України на 2018-2020 роки. Також передбачено імплементацію рекомендацій НАТО за результатами проведеної у 2017 році самооцінки складових сектору безпеки і оборони України на предмет виявлення корупційних ризиків.

Крім того, РНП передбачає удосконалення механізму державного захисту осіб, які надають допомогу в запобіганні і протидії корупції (викривачів), а також визначення механізму захисту осіб, які розкривають інформацію про загрозу або шкоду суспільним інтересам.

"Пріоритетом діяльності у сфері запобігання та протидії корупції у 2018 році є практичне втілення норм прийнятих антикорупційних законів", - йдеться у документі.

Як повідомлялося, Президент України Петро Порошенко 28 березня підписав Указ "Про затвердження Річної національної програми під егідою Комісії Україна - НАТО на 2018 рік".

Річна національна програма (РНП-2018) є системним стратегічним документом, що визначає пріоритетні завдання на 2018 рік та середньострокові цілі, які планується досягти до 2020 року. Також документ визначає відповідні практичні заходи в рамках реалізації політики євроатлантичної інтеграції України, реформування сектору безпеки і оборони країни відповідно до стандартів і рекомендацій Альянсу.


Тільки зареєстровані користувачі бачать весь контент у цьому розділі
 
БЛЯТЬ,під Орлом вкрали 25км дороги,це кат-цапія.:рл::іржач::іржач::іржач:
 
"Нафтогаз" у суді вимагає стягнути 5,2 млрд гривень з "Укртрансгазу"

"Укртрансгаз" заборгував НАК за постачання газу для технологічних потреб ГТС

Національна акціонерна компанія "Нафтогаз України" подала позов на ПАТ "Укртрансгаз" з вимогою стягнути майже 5,2 млрд гривень боргу за контрактом постачання природного газу для технологічних потреб газотранспортної системи. Відповідний позов розгляне Господарський суд Києва 3 квітня, передає enkorr з посиланням на ухвалу суду.

Повідомляється, що мова йде про постачання близько 1,6 млрд кубометрів газу для технологічних потреб ГТС і послуг балансування системи в січні-квітні 2017 року. Сума даного контракту спочатку становила 13,4 млрд гривень, але остаточна сума могла змінитися в залежності від цін "Нафтогазу" і обсягів поставки. Відзначається, що в квітні минулого року Кабмін при узгодженні передачі майнових прав НАК за цим договором у забезпечення кредиту "Укрексімбанку" оцінив їх в 11,2 млрд гривень. Договір передбачав оплату газу за фактом поставки до 25 числа наступного місяця.

Виходячи з позовної заяви НАК, чистий борг за газ за цим контрактом склав більше 2 млрд гривень, пеня склала 1,7 млрд гривень, відсотки за несвоєчасну оплату - 1,2 млрд інфляційних і ще 228 млн гривень (3% річних).

Тільки зареєстровані користувачі бачать весь контент у цьому розділі
 
Порошенко призначив до складу Ради нацбезпеки главу НБУ

Президент України Петро Порошенко ввів до складу Ради національної безпеки і оборони (РНБО) главу Національного банку Якова Смолія.

Відповідний указ №90 від 28 березня оприлюднений на сайті глави держави.
Тільки зареєстровані користувачі бачать весь контент у цьому розділі


Так, президент вивів зі складу РНБО колишню главу НБУ Валерію Гонтареву і призначив замість неї нині чинного главу - Смолія.

Тільки зареєстровані користувачі бачать весь контент у цьому розділі
 
Тож дякую, що нагадали, може не все так погано буде і з нашою молоддю
Важке питання,поки наш кінематограф нічого доброго для молоді не випустив,а особливо патріотичний блокбастер,хоча б про Конотоп.
 
Прес-центр штабу АТО
1 год ·
Прес-центр штабу АТО повідомляє:

Збройні Сили України готові до встановлення та дотримання режиму припинення вогню на період Великодніх свят з опівночі 30 березня 2018 року

Підрозділи Збройних Сил України у районі проведення АТО на території Донецької та Луганської областей, неухильно дотримуючись Мінських домовленостей, готові забезпечити виконання умов щодо підтримання всеосяжного, сталого і необмеженого припиненню вогню, починаючи з 30 березня 2018 року о 00:01 (за київським часом) по всій лінії розмежування сторін.
Прес-центр штабу АТО нагадує, що усі домовленості стосовно припинення вогню силами АТО дотримувалися неухильно. Водночас, виключно у разі загрози життю та здоров’ю цивільного населення, особового складу підрозділів ЗС України, здійснення інших провокаційних дій бойовиками окупаційної адміністрації Російської Федерації, Збройні Сили України готові негайно реагувати у відповідь.

 
Как сбоку? Странно, как для государства-образователя...
Не пудри людям мозги:
Украина относится к государствам-учредителям СНГ с 10 декабря 1991 года. Одновременно с этим украинские власти не ратифицировали устав СНГ и поэтому юридически Украина не может считаться участницей СНГ.
 
......Стоит отметить, что замена боезапаса на субмаринах РФ проводится минимум один раз в год, а потому, в какой-то момент, определенное количество подводных лодок ВМФ России может оказаться без необходимого количества торпед.
а они и не понадобятся....
 
В Брюсселі відбулося засідання Комісії Україна-НАТО, не заблоковане Угорщиною

Перебуваючи з робочим візитом у Брюсселі, Віце-прем`єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Іванна Климпуш-Цинцадзе взяла участь у засіданні Комісії Україна – НАТО на рівні послів, присвяченому обговоренню питань ходу реформ і безпекової ситуації в Україні та навколо неї.

У вступному слові головуюча на засіданні Заступниця Генерального секретаря НАТО Роуз Гьоттемюллер дала високу оцінку результатам співробітництва між Україною та НАТО, впроваджуваним реформам, а також запевнила у незмінній солідарності та єдності держав-членів НАТО в питанні підтримки суверенітету і відновлення територіальної цілісності України. Ця позиція була широко підтримана членами Альянсу.

Віце-прем’єр-міністр поінформувала учасників засідання про нинішню безпекову ситуацію на Сході України та в Криму у зв’язку зі збройною агресією Російської Федерації. Відтак було зазначено про важливість подальшої політичної та практичної підтримки НАТО України в протистоянні агресії та впровадженні внутрішніх реформ.

Окремо Іванна Климпуш-Цинцадзе зупинилась на основних результатах внутрішніх змін, зокрема в рамках виконання Україною попередньої Річної національної програми під егідою Комісії Україна – НАТО. Йшлося про реформування безпекового сектору, судової системи та забезпечення верховенства права, боротьбу проти корупції, удосконалення податкової системи, продовження децентралізації, покращення системи міжвідомчої координації.

«Ми чітко розуміємо, що можливості, надані Річною національною програмою, не повністю використовувалися протягом багатьох років. Однак ми пишаємося тим, що за останні два роки нам вдалося суттєво змінити та покращити взаємодію, продемонструвавши реальні важливі досягнення», – зазначила Іванна Климпуш-Цинцадзе. Вона окреслила основні положення планованої РНП на 2018 рік.

Під час засідання Комісії також наголошувалося на важливості організації засідання Комісії Україна-НАТО на рівні глав держав та урядів під час Саміту НАТО у Брюсселі у липні 2018 року.

Посли держав-членів НАТО наголосили на своїй незмінній підтримці України. Було зазначено прогрес, досягнутий Україною, та висловлено готовність Альянсу сприяти проведенню подальших реформ.

Практичним механізмом реалізації реформ залишатимуться Річні національні програми, виконання яких щорічно оцінюється НАТО.

«Ми робимо реформи не для Брюсселя чи Вашингтона, Варшави, Вільнюса чи Берліна. Україна це робить для себе, для кожного зі своїх громадян», – сказала Віце-прем`єр-міністр.

Тільки зареєстровані користувачі бачать весь контент у цьому розділі
 
Президент України Петро Порошенко підписав закон, що спрощує процедуру отримання дозволів для початку буріння нафтогазових свердловин, а також виділення земельних ділянок для робіт з видобутку нафти і газу.

Про це свідчать дані відповідного законопроекту №3096-д на сайті українського парламенту.
Тільки зареєстровані користувачі бачать весь контент у цьому розділі


Автори законодавчої ініціативи відзначають, що підприємства, які здійснюють геологорозвідку і роботи по будівництву та експлуатації об'єктів трубопровідного транспорту, нафтових і газових свердловин стикаються зі складністю процедури оформлення всієї необхідної дозвільної документації.

Закон передбачає скорочення дозвільної процедури на 18 місяців, що суттєво прискорить введення родовищ в промислову розробку і спростить землевідведення для буріння нових свердловин.

Крім того, тепер при бурінні і облаштуванні, будівництві, технічному обслуговуванні, ремонті та реконструкції нафтових і газових свердловин зняття і перенесення ґрунтового покриву можна буде проводити без спеціального дозволу Мінагрополітики. Такі роботи можуть вестися на підставі робочого проекту із землеустрою.

Ззакон гарантує безперешкодний доступ добувача до свердловині шляхом закріплення права сервітуту, тобто обмеженого права користування землею, встановленого законом або договором.

Також свердловини позбавляються статусу об'єктів містобудування, реєстрація яких з присвоєнням поштової адреси триває більше одного року.

Даний законопроект Верховна Рада прийняла 1 березня. За проголосували 256 депутатів.

Тільки зареєстровані користувачі бачать весь контент у цьому розділі
 
Ну ти подивися, шо коїться .

В Санкт-Петербурге в здании «Дом ленинградской торговли» произошел пожар,
Как отмечается, возгорание произошло на втором этаже. В здании существовала угроза распространения огня, но пожар удалось ликвидировать.

По данным «Фотанка.ru», из комплекса эвакуировали 60 человек.
Тільки зареєстровані користувачі бачать весь контент у цьому розділі


jh4aha.jpg



В Петербурге нервно после Кемерово
Тільки зареєстровані користувачі бачать весь контент у цьому розділі
 
Мітинг за відставку губернатора Савченка в Миколаєві: будівлю облради охороняють сотні силовиків, "азовці" пройшли всередину, почалися сутички. ФОТОрепортаж+ВІДЕО
Тільки зареєстровані користувачі бачать весь контент у цьому розділі


cadhb6.jpg
 
Солдат ЗС РФ відмовився їхати на Донбас: краще дві ноги, ніж дві медалі Суворова
Тільки зареєстровані користувачі бачать весь контент у цьому розділі


931ac7b4ebac2d237a9fa7fc97962835.jpg
 
Кемерово РФ. 3 года назад.

 
Назад
Зверху Знизу