Прес-центр штабу АТО додає 4 нові світлини.
4 год. ·
Бойовики порушують «хлібне перемир’я» поблизу Богданівки на Маріупольському напрямку
На Приморському напрямку російсько-терористичні війська, порушуючи «хлібне перемир’я» продовжують обстрілювати позиції українських захисників неподалік Богданівки.
Як повідомив заступник командира роти однієї з механізованих бригад Олександр, наші військовослужбовці підрозділу повністю контролюють ситуацію. Останнім часом незаконні збройні формування активізували збройні провокації практично вздовж усієї лінії розмежування поблизу їхніх позицій.
– За останніх кілька днів з території, яка тимчасово підконтрольна незаконним збройним формуванням, бойовики ведуть вогонь зі стрілецької зброї та кулеметів. На щастя, позиції наших опорників цими днями не обстрілювалися зі зброї крупних калібрів, яка заборонена Мінськими домовленостями. Однак, постійно надокучає стрільба, які проросійські найманці ведуть із гранатометів і стрілецької зброї. У більшості випадків обстріли починаються вночі після 22.00. Також помічаємо поодинокі «шастання» диверсійних груп по зеленці, – розповів заступник командира роти однієї з механізованих бригад Олександр.
За його словами, такими діями окупанти намагаються дізнатися розташування позицій, лінію укріплень, можливості і наявну техніку та озброєння.
– Ми їм цього зробити не даємо, ворога не підпускаємо. Бойова техніка справно працює, ми її перевіряємо та тримаємо зажди напоготові. Воїни на цьому напрямку дотримуються «хлібного перемир’я», першими вогонь у відповідь не відкриваємо. Лише у разі загрози життю і здоров’я військовослужбовців, – додав офіцер.
Назар Волошин, мобільна прес-група ОТУ «Маріуполь»
Прес-центр штабу АТО
4 год. ·
Українська сторона СЦКК: танки НЗФ ОРДО обстріляли житлові квартали Красногорівки.
Українська сторона СЦКК повідомляє про продовження обстрілів з боку НЗФ ОРДО населених пунктів поблизу лінії розмежування сторін, незважаючи на проголошене 24-го червня перемир’я на період збору врожаю.
Так, 20-го липня, близько 5.00 під час обстрілу, імовірно, з танкових гармат позицій сил АТО в районі Красногорівки, під вогонь бойовиків потрапили житлові квартали населеного пункту.
Один з боєприпасів влучив у квартиру в п’ятиповерховому будинку по вулиці Сонячний та спричинив пожежу. Лише дивом, ніхто з мешканців будинку не постраждав.
В Красногорівці працює спостережна група української сторони СЦКК. Остаточні наслідки обстрілу з’ясовуються.
Українська сторона засуджує дії НЗФ ОРДО щодо обстрілів населених пунктів, що ставить під загрозу життя та здоров’я цивільного населення. Такі дії керівництва ОРДО свідчать про зацікавленість у подальшому загостренні конфлікту, демонструють небажання дотримуватися режиму припинення вогню та свідоме невиконання Мінських домовленостей
Бойовики хотіли прорватися під Красногорівкою: 4 бійця АТО загинули, 2 поранено
Як мінімум четверо українських військових загинули, двоє отримали поранення внаслідок ворожого обстрілу Красногорівки в четвер.
Про це на брифінгу 20 липня повідомив речник Міністерства оборони з питань АТО Андрій Лисенко, передає “Українська правда“.
“Після четвертої години ранку російсько-окупаційні війська відкрили потужний вогонь з мінометів, артилерії калібром 122 міліметри, танків та установок “Град-П” в районі Красногорівки”, – розповів полковник.
“За попередньою інформацією, українські війська внаслідок цього обстрілу зазнали важких втрат: 4 військовослужбовців загинули, 2 було поранено”, – додав він.
Речник АТО також зазначив, що інформація ще уточнюється.
“Є інформація також, що були спроби бойовиків перейти в наступ. Але щільним вогнем ми їх зупинили”, – сказав Лисенко.
Крім цього минулої доби 1 боєць загинув внаслідок ворожого обстрілу в Мар’їнці.
⚠ Тільки зареєстровані користувачі бачать весь контент та не бачать рекламу.