Кто уже подал документы на субсидии?

Оформил ли ты субсидию?

  • Да

    Голосів: 308 23.5%
  • Нет

    Голосів: 571 43.6%
  • Нет, но собираюсь

    Голосів: 430 32.8%

  • Кількість людей, що взяли участь в опитувані
    1309
Номера должны быть в договорах, которые заставляли заключать по разным ведомствам(вода, газ, тепло)

у меня тоже нет никаких договоров, хотя должны быть... чего только стоит "публичный договор" который провернул гепа в нарушение законодательства (договора по ЖКХ должны быть заключены индивидуально).

0800 с мобильного ж вроде бесплатно? а музыку придется слушать хоть с мобильного звони, хоть со стационарного.

с мобильника на 0-800 всегда было платно! И там не музыка, а предупреждения, что разговор будет записан и обработан, что можно обращаться как с жалобами так и с вопросами.
 
странно, а у меня всегда бесплатно... все гос. горячие линии, банк, техподдержка.

С городского бесплатно, а когда звонишь с мобильника, то предупреждают, что звонок с мобильного номера платный. Может еще от оператора и организации, куда звонишь, зависит...

Тут вот еще такое вычитал:
"Важливо! Субсидія надається у межах соціальної норми житла та соціальних нормативів споживання житлово-комунальних послуг, які встановлені постановою Кабінету Міністрів України від 06.08.2014 №409.

Соціальні норми житла для розрахунку субсидії - 13,65 кв. метра загальної (опалювальної) площі на одну особу та додатково 35,22 кв. метра на домогосподарство."

13,65 кв.м., как я понимаю, это общей площади, с учетом коридора, туалета, техпомещения и балкона? Потому как опалювальна и загальна ну очень разные понятия. И непонятно +35,22 в любом случае?
 
извиняюсь за офтоп, но

а когда звонишь с мобильника, то предупреждают, ч
1- никогда такого не слышала, а звоню часто (с мобильного)
2 - спецом полезла в тарификацию
мтс - бесплатно
Тільки зареєстровані користувачі бачать весь контент у цьому розділі

в киевстаре тоже самое, правда оффссылку не нашла, но судя по состоянию моего счета - бесплатно.
что это за номера такие вы находите, что на 0800 платные звонки?
с 0700 и 0900 не путаете?
 
извиняюсь за офтоп, но


1- никогда такого не слышала, а звоню часто (с мобильного)
2 - спецом полезла в тарификацию
мтс - бесплатно
Тільки зареєстровані користувачі бачать весь контент у цьому розділі

в киевстаре тоже самое, правда оффссылку не нашла, но судя по состоянию моего счета - бесплатно.
что это за номера такие вы находите, что на 0800 платные звонки?
с 0700 и 0900 не путаете?

Не знаю, что там с МТС, но не все номера на 0-800 при звонке с мобильного бесплатны. Лично попался на такой звонок. К примеру, звонил год назад на номер горячей линии приватбанка на 0-800 (который на всех пластиковых картах написан), бесплатный он со стационарных телефонов, а с мобильного снимал около 3,5грн за минуту. После этого не звоню с мобильника на 0-800 вообще.
 
в любом
+ по 13.65 на каждого живущего

Ок, спасибо.

А можно разъяснить как это понимать?

Если Ваше жилье больше нормы, то субсидии идут с другим коэффициентом. Например, для трьох осіб 76,17 кв.м., все что больше, превышает норму.
 
Хорошо, а если, например, 4 человека живут на 20 м. кв, что тогда?
 
у меня тоже нет никаких договоров, хотя должны быть... чего только стоит "публичный договор" который провернул гепа в нарушение законодательства (договора по ЖКХ должны быть заключены индивидуально).
1.Помимо квитанции ЕРЦ, каждая служба присылает свои квитанции. В них указаны номера счета.
2.Звонок на горячую линию бесплатный с любого телефона.
3.Услуги, потребленные сверх социальных норм, оплачиваются в полном объеме.
 
Отличная ссылка -
Тільки зареєстровані користувачі бачать весь контент у цьому розділі


Правда, к заполнению Декларации есть вопросы, в частности, "Вид доходу" - это № классификации или ХЗ? И "Джерело доходу" - название организации и код? :confused:

Зато Заява расписана конкретно :)

И, похоже, что только с мая действуют нововведения по поводу нетрудоустроенных симулянтов
_______________

Інструкція про порядок заповнення заяви та декларації для призначення субсидії

Програма житлових субсидій забезпечила адресну державну підтримку найменш забезпечених сімей і громадян за умов поступового підвищення частки покриття населенням собівартості житлово-комунальних послуг.

Субсидія є безповоротною адресною допомогою. При її призначенні громадяни не беруть на себе зобов'язання щодо її повернення. Це принципово відрізняє субсидію від позик, кредитів та інших видів договірних зобов'язань, коли особа мусить повертати отримані на певних умовах кошти. Отримання субсидії не пов'язане і не тягне за собою зміни форми власності житла.

В Умовах підвищення тарифів на житлово-комунальні послуги Урядом прийнято постанову №106 від 28.02.2015, якою передбачено реформування програми надання населенню субсидій для відшкодування витрат на оплату житлово-комунальних послуг, придбання твердого палива та скрапленого газу.

З 01.05.2015 року призначення субсидії відбуватиметься на підставі лише двох документів - заяви та декларації при цьому скасовується необхідність надання довідок про доходи, у тому числі й працюючих осіб.

Заява про призначення житлової субсидії

Заяву заповнює особа,
на яку відкрито особовий рахунок по сплаті житлово-комунальних послуг за місцем реєстрації. Особи, які орендують житло, додають до Заяви договір найму (оренди) житла.

При цьому, крім Заяви та Декларації, заборонено вимагати від громадян інші документи, довідки тощо.

У Заяві необхідно підкреслити, на які види послуг призначати субсидію («на оплату житлово-комунальних послуг» та/або «на придбання твердого палива та скрапленого газу»). Якщо домогосподарство користується твердим паливом, скрапленим газом та комунальними послугами, необхідно підкреслити все.

У Заяві про призначення житлової субсидії також необхідно:

1) у графі «Номер особового рахунку» – вказати номер особового рахунку, який міститься у договорі про надання послуг, платіжному документі (квитанції, розрахунковій книжці) на оплату відповідної послуги;

2) у графі «Найменування організації, що надає послуги» – вказати назву організації, що міститься у договорі про надання послуг, платіжному документі (квитанції, розрахунковій книжці) на оплату відповідної послуги;

3) у графі «Примітки» зазначається наявність або відсутність засобів обліку, а саме «є лічильник»/«немає лічильника».

Додаток 1 до постанови Кабінету Міністрів України від 28 лютого 2015 р. № 106 ЗАЯВА про призначення житлової субсидії /завантажити/

ЗРАЗОК ЗАПОВНЕННЯ ЗАЯВИ /завантажити/

Примітка. Ця заява заповнюється особою, на яку відкрито особовий рахунок із сплати житлово-комунальних послуг (особою, яка фактично сплачує вартість одержуваних послуг).

Декларація про доходи і витрати осіб, які звернулися за призначення житлової субсидії

У розділі І вказуються відомості про всіх осіб, зареєстрованих у житловому приміщенні (або фактично проживаючих – для осіб, які орендують житло і вказані у договорі оренди, або для індивідуальних забудовників, будинки яких не прийняті в експлуатацію), яким нараховується плата за житлово-комунальні послуги.

У розділі ІІ заповнюються відомості про всі види доходів (заробітна плата, пенсія, допомога (крім її частини, виплата якої здійснюється одноразово, зокрема, при народженні дитини), стипендія, грошове забезпечення, аліменти, виплати відповідно до умов цивільно-правового договору, доходи від підприємницької діяльності, здачі майна в оренду, від продажу майна та немайнових прав, сільськогосподарської продукції, дивіденди, проценти від розміщення депозитів тощо) осіб, зареєстрованих у житловому приміщенні (або фактично проживаючих, зазначених у договорі оренди), за попередній календарний рік (12 місяців 2014 року) без урахування податку з доходів фізичних осіб із зазначенням установи, організації, підприємства, де отримується дохід.

У розділі ІІІ вказується інформація про одноразову купівлю майна або оплату послуг протягом 12 місяців перед зверненням за призначенням субсидії на суму, яка на час купівлі (оплати) перевищує 50 тисяч гривень.

Додаток 2 до постанови Кабінету Міністрів України від 28 лютого 2015 р. № 106 ДЕКЛАРАЦІЯ про доходи і витрати осіб, які звернулися за призначення житлової субсидії /завантажити/

ЗРАЗОК ЗАПОВНЕННЯ ДЕКЛАРАЦІЇ /завантажити/

Примітка. Ця декларація заповнюється особою, на яку відкрито особовий рахунок із сплати житлово-комунальних послуг (особою, яка фактично сплачує вартість одержуваних послуг).

Субсидії будуть призначатися на підставі задекларованих заявником даних.

При цьому перевірка достовірності цих даних здійснюватиметься органами соціального захисту вже після призначення субсидії, шляхом здійснення запитів до відповідних органів, установ та організацій.

З травня 2015 року скасовуються всі обмеження щодо майнового стану осіб, які звертаються за призначенням субсидій крім здійснення одноразової дорого вартісної покупки (на суму понад 50 тис. гривень):

- наявність у власності двох житлових приміщень;

- наявність у власності двох автомобілів;

- наявність у складі домогосподарства осіб працездатного віку, які не працюють, не навчаються і не перебувають на обліку як безробітні;

- здача в найм житлового приміщення;

- здійснення покупки товарів, робіт та послуг (у тому числі оплата медичних послуг та навчання) на суму понад 10 прожиткових мінімумів;

Починаючи з травня місяця 2015 року субсидії будуть призначатися на 12 місяців, а не опалювальнийта неопалювальний період як це було раніше. При цьому встановлюється автоматичний принцип надання субсидії на новий період(скасовується необхідність повторного звернення до органу соціального захисту населення для призначення субсидії на новий період у разі відсутності змін).

Субсидія призначається одному із членів домогосподарства, який зареєстрований у житловому приміщенні і на якого відкрито особовий рахунок на оплату житлово-комунальних послуг.

Право на отримання житлових субсидій мають домогосподарства, у яких витрати на оплату житлово-комунальних послуг, виходячи із соціальної норми житла та соціальних нормативів користування послугами, перевищують розмір визначеного обов’язкового платежу.

При заповненні заяви всі члени домогосподарства дають згоду на обробку персональних даних про сім’ю, доходи, витрати, що необхідні для призначення житлової субсидії.

У разі зміни обставин, які можуть вплинути на отримання житлової субсидії (зміни у складі зареєстрованих у житловому приміщенні (будинку) осіб, зміни у переліку отримуваних житлово-комунальних послуг, умов їх надання, виконавців житлово-комунальних послуг, про купівлю товарів або оплату послуг) заявник зобов’язується у місячний термін повідомити орган соціального захисту населення.

Якщо подано неповні чи недостовірні відомості про доходи та витрати зареєстрованих у житловому приміщенні/будинку осіб може бути відмовлено в призначенні субсидії або припинено її надання. У такому разі заявник зобов’язаний повернути надміру перераховану (виплачену) суму субсидії у подвійному розмірі.

З питання призначення житлової субсидії необхідно звернутися до Управління соціального захисту населення Вознесенської міської ради. Документи для призначення субсидії можуть бути надіслані до Управління соціального захисту населення поштою.
 
Не паникуй, всем хватит!)))
Субсидию можно получить из расчета 13 кв.м на человека, остальное оплачивай по полной программе.
может уже и писали, но раз в стартпосте нет этого, то лишним не будет:
Тільки зареєстровані користувачі бачать весь контент у цьому розділі

1. Установити громадянам, які відповідно до законодавства мають субсидію на оплату житлово-комунальних послуг, соціальну норму житла для:

1) оплати користування житлом/утримання житла - 13,65 кв. метра загальної площі на одну особу та додатково 35,22 кв. метра на домогосподарство;

Тільки зареєстровані користувачі бачать весь контент у цьому розділі

5. Субсидія не призначається, якщо:

1) у житлових приміщеннях (будинках) зареєстровані працездатні громадяни працездатного віку, які не працювали і не навчалися у загальноосвітніх, професійно-технічних, вищих навчальних закладах I - IV рівня акредитації за денною формою навчання та не були зареєстровані у службі зайнятості населення як такі, що шукають роботу, протягом трьох місяців, що передують місяцю звернення за призначенням субсидії (крім громадян, які доглядають за дітьми до досягнення ними трирічного віку; громадян, які доглядають за дітьми, що потребують догляду протягом часу, визначеного у медичному висновку лікарсько-консультативної комісії, але не більш як до досягнення ними шестирічного віку; громадян, які мають трьох і більше дітей віком до 16 років і доглядають за ними; громадян, які доглядають за інвалідами I групи або дітьми-інвалідами віком до 18 років, або інвалідами I чи II групи внаслідок психічного розладу, або особами, які досягли 80-річного віку; а також фізичних осіб, які надають соціальні послуги);

2) уповноважений власник (співвласник) житла, наймач житла у державному та громадському житловому фонді, член житлово-будівельного кооперативу, власник (співвласник) житлового приміщення, на якого відкрито особовий рахунок, або будь-яка особа, що зареєстрована разом з ним у житловому приміщенні (будинку), здає за договором у найм або в оренду житлове приміщення (будинок);

3) уповноважений власник (співвласник) житла, наймач житла у державному та громадському житловому фонді, член житлово-будівельного кооперативу, власник (співвласник) житлового приміщення, на якого відкрито особовий рахунок, та особи, які зареєстровані разом з ним у житловому приміщенні (будинку), мають у своєму володінні (користуванні) чи володінні (користуванні) дружини (чоловіка, неповнолітніх дітей) у сукупності більше ніж одне житлове приміщення (будинок), загальна площа яких у сумі перевищує встановлену соціальну норму житла, в межах якої надається субсидія.

4) уповноважений власник (співвласник) житла, наймач житла у державному та громадському житловому фонді, член житлово-будівельного кооперативу, власник (співвласник) житлового приміщення, якому відкрито особовий рахунок, та особи, зареєстровані разом з ним у житловому приміщенні (будинку), мають у своєму володінні чи володінні їх дружин (чоловіків, неповнолітніх дітей) два або більше транспортних засобів (механізмів), що підлягають державній реєстрації та обліку в Державтоінспекції. При цьому не враховуються транспортні засоби, одержані чи придбані на пільгових умовах через органи праці та соціального захисту населення, а також транспортні засоби вітчизняного виробництва, які перебувають в експлуатації протягом більш як 10 років з дати випуску, та інші транспортні засоби, що перебувають в експлуатації протягом більш як 15 років з дати випуску.

Наявність (відсутність) у власності або володінні зазначених осіб іншого житлового приміщення (будинку) та транспортних засобів (механізмів) декларується під час подання заяви про призначення субсидії;

5) будь-хто із зареєстрованих у житловому приміщенні (будинку) осіб, яким нараховується плата за житлово-комунальні послуги, протягом 12 місяців перед зверненням за призначенням субсидії здійснив купівлю земельної ділянки, квартири (будинку), автомобіля, транспортного засобу (механізму), будівельних матеріалів, інших товарів довгострокового вжитку тощо або оплатив послуги з навчання, будівництва, ремонту квартири (будинку) або автомобіля, транспортного засобу (механізму), телефонного (в тому числі мобільного) зв'язку тощо, крім житлово-комунальних послуг у межах соціальної норми житла та соціальних нормативів користування житлово-комунальними послугами та медичних послуг, пов'язаних із забезпеченням життєдіяльності, на суму, яка на час звернення перевищує 10-кратну величину прожиткового мінімуму для зазначених осіб. При цьому враховується прожитковий мінімум, установлений та затверджений відповідно до Закону України "Про прожитковий мінімум" для осіб, які належать до основних соціальних і демографічних груп населення;

6) під час вибіркового обстеження матеріально-побутових умов домогосподарства державним соціальним інспектором з'ясовано, що будь-хто із складу зареєстрованих у житловому приміщенні (будинку) осіб, яким нараховується плата за житлово-комунальні послуги, має додаткові джерела для існування, не зазначені у декларації про доходи та майно (здає у найм (оренду) житлове приміщення (будинок) або його частину; працює без оформлення трудових відносин у встановленому порядку; отримує дохід від утримання худоби, птиці, інших тварин, дохід від народних промислів, використання наявної сільськогосподарської техніки, вантажної машини, мікроавтобуса тощо).
 
Назад
Зверху Знизу