Воины - афганцы vs Воины - АТОшники.

  • Автор теми a999
  • Дата створення

Кто круче, Воины - афганцы или Воины - АТОшники?


  • Кількість людей, що взяли участь в опитувані
    68
В афгане рядовой состав служил фактически бесплатно,сейчас служат за деньги.
Но в целом дальнейшая судьба ветеранов всех войн приблизительно одинакова и незавидна.(реальных ,а не тех кто пару месяцев был на сафари)
 
Було! Обіцяли підвищену зарплатню, порівнянно зі звичайною службою, статус УБД, якщо будуть нагороди чи поранення, льготи на рівні з ветеранами ВОВ, включаючи лікування, а так навчання у любому ВНЗ, включаючи МГІМО і інші московські, без вступних іспитів, позачерговість у надбанні житла. Ну і звісно шана та повага, відкриті уроки в школах. Все те ж саме обіцяють сьогодні іхтамнєтам тільки грошей більше платять.

В мене дід інвалід Великої Вітчизняної, тобто другої світової. Не дуже розжився з пільг:) Один раз на рік мав право безкоштовно з'здити в санаторій. Пайок отримував рідко, бо жив у селі (давали сгущонку і ще якусь фігню, ковбаси як міським не давали - не заслужив). Якби була можливість позачергового житла, то точно скористалися б. Право на позачергову машину - так було, але там також була СВОЯ черга.
Не думаю, що у афганців було більше пільг.

Стосовно навчання не знаю. Не думаю, що це було таким вже великим стимулом, так само як і можливість виступати перед учнями в школі.
В усякому разі ще один мій знайомий повернувся з Афгану з хронічним гепатитом, йому той внз і на фіг не був нужен. Помер від цирозу печінки років 10-15 назад.
Після армії взагалі всім були пільги. Мамин хресник покалічився в учебці (інсульт від перегріву, служив у Середній Армії) - 1 група інвалідності, вступив в наш юридичний по пільгам.

ПИСИ Це я про людей з села, звідки родом мої батьки. Афган - послали 5 чоловік, двоє загиблих, один скалічений. Через АТО пройшли 11 душ - дев'ять вже повернулося, двоє й досі воюють. Цікавий висновок виходить: краще воювати ПРОТИ рашки, ніж в інтересах рашки...

Цікаво, а є якісь дані, скільки в Афгані загинуло, з тих, хто там служив, скільки було поранено. Саме по Україні
 
Вареные яйца круче чем всмятку!
 
я не уловил, поясните пжлста,
с чего такой высновок?

Дуже багато загиблих і покалічених було в Афгані, як для одного села. Щоправда там і війна йшла довше. Хотілося б знати статистику втрат наших там. І чому взагалі з України стільки народу брали? І це ж не єдина була гаряча точка. Моя сестра 1961 року народження, так її одногодок в інші "точки" посилали.
 
Не думаю, що у афганців було більше пільг.

Стосовно навчання не знаю. Не думаю, що це було таким вже великим стимулом, так само як і можливість виступати перед учнями в школі.

Що тут сказати, влада рад вміла обіцяти, особливо коли канала вже. В мене є знайомий, з яким стрибали з парашютом до армії так він після Афгану в Харкові лише відпустку провів і до МГІМО вчитися поїхав. Отримав московську прописку, зробив кар'єру в москві, як раз завдяки службі в Афгані та легкому пораненню. Зараз чиновник-українофоб, хоч прізвище закінчується на -ко, сам з Харкова, а батьків до себе лише років з 5 тому перевіз. Людина досі живе в совку.

Тут взагалі справа така, хто не сидів, склавши руки, а користувався всіма можливостями, той якось пробивався. От лише не всім то було до снаги.

Цікаво, а є якісь дані, скільки в Афгані загинуло, з тих, хто там служив, скільки було поранено. Саме по Україні

Офіційно через горнило радянсько-афганської війни пройшло більше 160 000 українців. З них 2 378 загинули.
 
Странная тема и не менее странный опросник.
 
Помню, в июне 88, приезжал "покупатель" в форме-афганке, которая сразу все говорила откуда и зачем, на присягу, собирал команду и если был не комплект, предлагал пацанам писать заявление. Так что, вполне может быть... совковая армия такая непредсказуемая шняга, о которой тяжело вспоминать без содрогания.
В июле такое могло быть. Но никто в июле 1988 года не знал(и не предполагал), что вывод (его окончание) будет всего лишь чуть больше , чем через полгода. Поэтому многие (которые даже туда стремились и готовились) в Афган не попали. А некоторые осенние дембеля 88 ушли на дембель только в начале марта 1989 года (было и такое)... Но вывод (как таковой) начался где-то с осени 1988 года (как я лично понял)... а может даже и чуть раньше. Очень много офицеров и прапорщиков осенью 1988 года прямиком из Афгана "заменились" (были направлены для дальнейшего прохождения службы) в группы войск (на Запад).
 
бо з давніх часів в генах хлопчаків на цій землі бойовий дух!... думаю байка, але так казали тоді і іноді кажуть зараз.
Просто у мене не так багато знайомих. Але навіть серед тих, кого я знаю. Мій рік уже не застав Афганістан, але один з друзів дитинства встиг повоювати в Карабасі. Був поранений (слава Богу, легко). І хто зна чим би там закінчилося, але тут СРСР намітився кирдик і батько поїхав і забрав його з госпіталю. Мій рік впополамі служив - половину строку СРСР, половину вже Україні. Дві присяги було.
СРСР - велика країна, а таке враження, що тягли більше за все звідси.
 
Армянское радио:
- Армяне лучше, чем грузины.
- Чем лучше?
- Чем грузины.
 
атошники за свою родину и на своей земле, а афганцев, силой затолкнули на чужую землю, засрали мозги брльшевистской заразой..и наебали, но ребята воевали, думая, что делают нужное дело..всему свое время, всему своя крутизна.. жаль погибших и их родственников!!
 
СРСР - велика країна, а таке враження, що тягли більше за все звідси.

Так у ХХ сторіччі ми з ними воювали в кожному поколінні: 1918-1922, потім повстання 1931-1933, з годом війна 1939-1945, за нею УПА з 1942 до 1954 року, у 1960-70-х дисиденти та самоспали, почали повертатися з таборів бувші упівці (читав як упівця , який звільнився у 1963 та працював на Запоріжсталі під наглядом кдбістских стукачів, знов заарештували у 1971, переглянувши вирок, який був ухвалений у 1950-х і за які він давно відсидів), а ситуація в економіці після 1980 погіршувалася рік за роком, то ж ми були таким собі вибуховим народом з войовничими навичками в середині совку. Пам'ятаю вислів в 1989-90 рр якогось англійського політика, який казав, що якщо Україна вирішить вийти з совку, то це може втягти Європу в затяжну війну, тому коли Кравчук у 1991 повернув до суверенітету та незалежності, йому натякали, що може цього і не варто було б робити.
 
До речі, в АТО, за 3 роки, загинуло вже стільки ж українських вояків, скільки загинуло за всю афганську війну.
 
Он же все конкретно изложил,к чему такие вопросы? Или читай до конца.
У меня папа в пянже был 66-69 (Афганистан), и захватил конфликт в даманске, друг в щастье был ,мне сложно сказать кто круче, потому что отец ничего вообще не рассказывал, а только зубами скрипел и говорил что я еще маленький такое слушать :D.
просвети меня,плиз,шо такого страшного было в 66-69 в Таджикистане,пусть и на границе с Афганистаном? Терки там без нашего вмешательства начались года на4-5 позже.И как твой папа мог захватить конфликт за Даманский,если он был в хер знает каком расстоянии от Пянджа?Если он был не офицер-(шо вряд ли ,судя по 3-х летнему сроку службы) то перебросить обыкновенного солдата в такую даль вряд ли могли.
 
Не несите Бред! В Афган попадали только после учебки (а это уже НЕ "новобранцы"). Весенники 1988 г. ещё попадали, осенники - уже нет (я лично про такое и не слышал). Но есть у нас один "интернационалист" (телеведущий... бывший главный пиздабол мвд Украины), который утверждает обратное.:ги:

Этот главный призыва осень 86,служил не в мифической спецшколе КГБ ,а в МОШСС (межотрядной школе сержантского состава)-обыкновенная учебка ПВ, вот из его биографии.

В 18 лет попал в школу спецподразделений КГБ СССР, полгода проходил обучение для проведения боевых спецопераций в зонах военных конфликтов. ..
тогда и терминов то таких не было...
 
Что лучше,ТСу написать под ником дол*оеб,или д*бил?
 
Назад
Зверху Знизу