Травит - это плохо. Прижимом устранить не получается?
Никак.
Скорее всего оба варианта.
А нет не оба варианта. Все таки моего косяка нет в работе. Независимые эксперды на дегустации показали,что продукт предидущего перегона (когда я писал о том, что хвосты пошли на 65% крепости) гораздо лучше, того который сделан сегодня. А все почему? Да потому, что ты правильно заметил, на высоких температурах ничего не стекает в куб, а херячит в отбор, а понижение температуры приводит либо к очень медленной скорости (порядка 10 мл. минуту), либо
к остановке выхода вообще. В итоге получаем качество не отличающееся от обычного копеечного самогонного аппарата из алюминия и меди.
Можешь инструкцию скопировать сюда, если не сложно? Интересно просто, что они чудят
БРАЖНА КОЛОНА
ПІДГОТОВКА АПАРАТУ
1) Наповнюємо водою випарник не менше, чим на половину
2) Пачку лимонної кислоти (або 3-4 столових ложки соди з гіркою) засипаємо в випарник
3) Ставимо на нагрів, доводимо до кипіння і кип'ятимо воду протягом 20-30 хвилин
4) Почекати доки охолоне апарат
5) Промити під проточною водою з використанням засобів для миття посуду
Вода при цьому до охолоджувача підключається за бажанням.
6) Перевіряємо термометри на похибку. У каструлю (чайник) з водою, нагрітою до кипіння на газовій (електричній) плиті опустити термометр.
Температура має бути 100 градусів. Все, що /- - це похибка.
ПЕРЕГОНКА БРАГИ НА СПИРТ СИРЕЦЬ
1) Заливаємо брагу до 80-85% об'єму випарника
2) Притискуємо фланець баранчиками без зусиль!
3) Набрати воду в охолоджувач (знизу вхід води, згори вихід);
4) На максимальній потужності нагріву, не звертаючи уваги на термометр ведемо перегонку. Воду включаємо, коли почнуться перші краплі (подання води - тонкою цівкою)
5) Голови, тіло і хвости збираємо в одну ємність, не розділяючи на фракції.
6) Кінець перегонки - спиртуозность продукту на виході з апарату менше 20 (15) градусів.
ПЕРЕГОНКА БРАГИ НА САМОГОН (з браги на готовий продукт)
1) Заливаємо брагу до 80-85% об'єму випарника
2) Вставити РПН Панченкова в царгу (труба, яка починається від кришки апарату). Для БК Отаман Малий на 1 пиж (рулон) - 30 см, для БК Отаман Великий - 50 см, для Отаман Мудрий - 1 м. Максимально можна встановити 3 пижі в царгу.
3) Притискуємо фланець баранчиками без зусиль!
4) Набрати воду в охолоджувач і дефлегматор (підключення, згідно бажаного методу перегонки)
5) Нагріваємо брагу до 77-78 градусів.
Прибираємо потужність нагріву до 700-800 ВТ. (для базової комплектації на газову плиту і апаратів з ТЕН ом на 2 кВт на 2/3 від максимального повороту ручки, для апаратів з ТЕН ом на 3 кВт і виносним регулятором виставити 25 по нижньому індикатору або 55 вольт по верхньому)
7) Почекати, поки прогріється колона (5-7 хвилин). Воду включаємо, коли почнуться перші краплі (подання води - максимально тонкою цівкою).
8) Відбираємо голови. Дивимося на верхній термометр (проходження пари в діапазоні 65-78 градусів С). Показники термометра регулюємо поданням води на дефлегматор та охолоджувач.
9) Після відбору голів, можна прискорити процес перегонки, додавши нагрів (не більше 1 кВт для отримання якісного напою).
10) Збираємо тіло продукту. Робочі температури верхнього термометра 78-83 градуси, термометра у баку до 92 градусів. Стежимо за міцністю напою, який виходить з бака. Все, що нижче 40 градусів - хвости. Все, що збираємо після 92 градусів у баку, може дати запах продукту.
11) Збираємо хвости. Кінець перегонки - спиртуозність продукту на виході з апарату менше 20 (15) градусів.
ПЕРЕГОНКА СПИРТУ СИРЦЮ (зі спирту сирцю на готовий продукт)
1) Заливаємо спирт сирець, розбавлений до 18-20 градусів (не більше 30 градусів, якщо велика к-ть сирцю), до 90% об'єму випарника
2) Вставити РПН Панченкова в царгу (труба, яка починається від кришки апарату). Для БК Отаман Малий на 1 пиж (рулон) - 30 см, для БК Отаман Великий - 50 см, для Отаман Мудрий - 1 м. Максимально можна встановити 3 пижі в царгу.
3) Притискуємо фланець баранчиками без зусиль!
4) Набрати воду в охолоджувач і дефлегматор (підключення, згідно бажаного методу перегонки)
5) Нагріваємо спирт сирець, до 74-78 градусів.
6) Прибираємо потужність нагріву до 700-800 ВТ. (для базової комплектації на газову плиту і апаратів з ТЕН ом на 2 кВт на 2/3 від максимального повороту ручки, для апаратів з ТЕН ом на 3 кВт і виносним регулятором виставити 25 по нижньому індикатору або 55 вольт по верхньому)
Почекати, поки прогріється колона (2-5 хвилин). Воду включаємо, коли почнуться перші краплі (подання води - максимально тонкою цівкою).
8) Відбираємо голови. Дивимося на верхній термометр (проходження пари в діапазоні 65-78 градусів С). Показники термометра регулюємо поданням води на дефлегматор та охолоджувач
9) Після відбору голів, можна прискорити процес перегонки, додавши нагрів (не більше 1 кВт для отримання якісного напою).
10) Збираємо тіло продукту. Робочі температури верхнього термометра 78-83 градуси, термометра у баку до 92 градусів. Все, що збираємо після 92 градусів у баку, може дати запах продукту.