Статус:
Online
Реєстрація: 06.03.2023
Повідом.: 4708
Реєстрація: 06.03.2023
Повідом.: 4708
А мы ерундой занимаемся!!
"Вчені з Федеральної вищої технічної школи Цюриха винайшли новий метод відновлення золота високої чистоти з застарілої електроніки, який приносить 50 доларів США на кожен витрачений долар. Про це
У новому
"Найбільше мені подобається те, що ми використовуємо побічний продукт харчової промисловості для отримання золота з електронних відходів, — сказав Раффаеле Меццанга, автор дослідження. — Ви не можете отримати щось більш стабільне, ніж це!"
Побічним продуктом харчової промисловості, який має на увазі Меццанга, є сироватка, водяниста частина молока, яка відокремлюється від сиру під час виготовлення. Дослідники перетворили ці молочні відходи на матрицю білкових амілоїдних фібрил, які вони використовували як адсорбент для вибіркового видалення золота з електронних відходів.
У кислих умовах та високих температурах сироваткові білки були денатуровані — це руйнування структури білка і перетворення його на більш пухку, більш різноманітну структуру. В результаті сировина агрегувалася в гелі. Гель висушували та формували в губку.
Дослідники витягли металеві частини з 20 старих комп’ютерних материнських плат та розчинили їх у кислотній ванні, щоб іонізувати метали — розділити їх на позитивні та негативні іони. Коли білкову губку помістили в розчин іонів металу, іони золота прилипли до неї. Інші метали – наприклад, мідь та залізо – також поглиналися губкою, золото поглиналося набагато ефективніше."
"Вчені з Федеральної вищої технічної школи Цюриха винайшли новий метод відновлення золота високої чистоти з застарілої електроніки, який приносить 50 доларів США на кожен витрачений долар. Про це
Тільки зареєстровані користувачі бачать весь контент у цьому розділі
сайт New Atlas.У новому
Тільки зареєстровані користувачі бачать весь контент у цьому розділі
швейцарські вчені докладно описали стабільний та економічно ефективний метод вилучення золота з електронних відходів."Найбільше мені подобається те, що ми використовуємо побічний продукт харчової промисловості для отримання золота з електронних відходів, — сказав Раффаеле Меццанга, автор дослідження. — Ви не можете отримати щось більш стабільне, ніж це!"
Побічним продуктом харчової промисловості, який має на увазі Меццанга, є сироватка, водяниста частина молока, яка відокремлюється від сиру під час виготовлення. Дослідники перетворили ці молочні відходи на матрицю білкових амілоїдних фібрил, які вони використовували як адсорбент для вибіркового видалення золота з електронних відходів.
У кислих умовах та високих температурах сироваткові білки були денатуровані — це руйнування структури білка і перетворення його на більш пухку, більш різноманітну структуру. В результаті сировина агрегувалася в гелі. Гель висушували та формували в губку.
Дослідники витягли металеві частини з 20 старих комп’ютерних материнських плат та розчинили їх у кислотній ванні, щоб іонізувати метали — розділити їх на позитивні та негативні іони. Коли білкову губку помістили в розчин іонів металу, іони золота прилипли до неї. Інші метали – наприклад, мідь та залізо – також поглиналися губкою, золото поглиналося набагато ефективніше."
Тільки зареєстровані користувачі бачать весь контент у цьому розділі
Останнє редагування: