Змінюй хід війни! Допомагай ЗСУ!

Жизнь во Львове

🟡 17:30 Відбій тривоги в Харківський район.Зверніть увагу, тривога ще триває у:- Харківський район#Харківський_район
  • 🟡 17:30 Відбій тривоги в Харківський район.Зверніть увагу, тривога ще триває у:- Харківський район#Харківський_район
Kapitolina сказав(ла):
Очень поразила нетерпимость жителей этого региона к жителям восточной Украины и русскоговорящим. На фразу "Нам же не мешает общаться, то, что мы говорим на разных языках", человек замолчал и сказал "не скажи..."
всегда удивляюсь где вы находите таких собеседников.
у меня никаких таких проблем никогда не было на Западной украине

• 🟡 17:30 Відбій тривоги в Харківський район.Зверніть увагу, тривога ще триває у:- Харківський район#Харківський_район
самая большая проблема Львова это отсутствие воды. подземная речка там практически пересохла, поэтому вода бывает 2 часа утром и 2 часа вечером. :(

2 года назад отдыхала в социальном санатории (контингент - женщины 20-35 лет). Была в шоке - директор школы получал 311 грн., и вообще з/п 400 грн. считалась хорошей. Но вы не представляете, они не жаловались, у них у всех интересная и полноценная жизнь.

Capricorn сказав(ла):
Капри, у меня куча клиентов на ЗУ, все нормальные люди, я не посчу сюда разговоры с ними, а тут случай интересный, вот и обсуждаем.

Kapitolina сказав(ла):
2 года назад отдыхала в социальном санатории (контингент - женщины 20-35 лет). Была в шоке - директор школы получал 311 грн., и вообще з/п 400 грн. считалась хорошей. Но вы не представляете, они не жаловались, у них у всех интересная и полноценная жизнь.

Обзац !!! КАК можно прожить на 1500 руб в месяц ?
Я столько за день трачу !!!

Мимопроходящий сказав(ла):
Так ты - олигарх! :-)

Shaen сказав(ла):
Средняя зарплата в Москые 1200 долл. 1200/30 = 40 долл = 1200 рублей. Значит у Мимопроходящего зарплата чуть-чуть выше средней.

Танкред сказав(ла):
Средняя зарплата в Москые 1200 долл. 1200/30 = 40 долл = 1200 рублей. Значит у Мимопроходящего зарплата чуть-чуть выше средней.
Да я приколол, желаю всем большой ЗП и возможности при этом свободно пиз-ть на форумах.

Capricorn сказав(ла):
ваши собеседника вам просто этого не говорят

Многие люди просто не задумываются, что нужно ценить и чего надо бояться

Останнє редагування:
Танкред сказав(ла):
Зачем меня сдал ?

Kapitolina сказав(ла):
Многие люди просто не задумываются, что нужно ценить и чего надо бояться

потому так и живут ...

Kapitolina сказав(ла):
ваши собеседника вам просто этого не говорят
:-)
без комментариев.
спорить с вами я не собираюсь. естественно все самые правильные собеседники достаются вам :)

Ты не поверишь, но на Украине при огромной инфляции(как у нас пишут), на 300 гривен можно прожить! Совершенно другая статья расходов... Проезд в метро дешевый(раза в 3-и чем в москве), такси дешевое, питаться в общепите дешево, e/t/c

Елси норм зарплата в Киеве 500-600$, то в Москве 1500$

Сравнивать доход не целесообразно!

Kapitolina сказав(ла):
Так и в Харькове учитель получает не тысячи.
Зато с такой з/п обучение на таком "высоком" уровне, да и постоянные поборы с лихвой перекрывают небольшой официальный доход.

1. Патріотів не так вже й багато, адже бути патріотом - собі на шкоду. Більше крикунів =)
2. Радійте, що не за Тягнибока =))) (кста, за Юща і Юльки, місто почало відроджуватись ;))
3. 200-300грн., то, очевидно, на півставки. Як для школи - нормально... В мене така ж зарплатня при зайнятості 2-3 години в день (по спецальності, неофіційно))... Я закінчив 4-й курс, навчаюсь далі. Всі мої знайомі з повною чи частковою зайнятістю мають не менше 400...
4. Той, хто вважає, що у Львові важко бути підприємцем, нехай спробує ним стати у себе вдома. Львівський бізнес в основному є малим і середнім (навідміну від харківського, де частка середнього і великого - значно більша), що вже спростовує твердження. Мафія і бандити (в класичному значенні) повиходили із тіні, і займаються великим бізнесом...
5. Це ви про биків і бичок із Рясне і Лівандофкі (це мікрорайони типу вашої Салтовки)??? Туди їм і дорога!!! =)
6. Ваша колєжанка мажорка? В меню звісно ж є кава по 20 і більше грн., але то елітна кава... 4-8 гривень - середня ціна по центру.
7. Греко-католицизм (уніатство) - це теж саме православ*я, частково видозмінене в сторону католицизму для уникнення утисків з боку католиків...
Відсоток жінок на заробітках по Львову менший ніж 20%...
8. Правда, але не щодо "заставить"...
Живучи в Харкові я постійно спілкувався українською (лише раз російською, в умовах, коли моя безпека залежала саме від МОВИ і т.д.). Мені було дуже важко не переходити на російську в оточенні усього російськомовного. Дуже часто вилітали російські фрази і слова. Себто у випадку із другою державною мовою, російська мова буде усюди (враховуючи щей підтримку Росією культурної експансії), і утримувати чистоту української буде дедалі важче, аж до жахливої макаронізації чи повної росифікації... Крім того, друк документації двома мовами техгологічно дорожчий =)... До речі, для чого схід хоче другу державну мову?

Вочевидь, дівчина, з якою ви спілкувалися не цікавиться ні політичним, ні громадсько-культурним життям Львова і України загалом... Робити висновки із наданої нею інформації і коментарів, це те ж саме, що вірити написаному в про Львів в Комсомолці...

Дуже недоречні аналогії із Закарпаттям. Там політичні погляди і ментальність значно відрізняються від львівських.

Про нетерпимість. Східняк, кримчанин чи росіянин, перебуваючи у Львові, не відчує практично жодного дискомфорту (окрім запитань і зауважень із цікавості) спілкуючись російською. Ба, навіть в більшості випадків, йому відповідатимуть російською і ставитимуться до нього краще ніж до грошовитого німця. Дуже прикро, що цього не
скажеш про східні регіони у випадку із українською мовою... ... ...

Про воду. Капрікорн, Ваша інформація про воду частково застаріла, а частково неправдива (Або ж моя... =/ ) На моїй вулиці, до прикладу (вулиця в середмісті, довжина - бл. 1,5км.), вже 5 років подача води цілодобова. В деяких районах (в центрі, через застарілість трубопроводів) подають по графіку, при тому, кількість годин подачі
води збільшується. Про підземну річку - то взагалі байки. Воду ми качаємо не звідти, а з водосховищ які знаходяться за десятки кілометрів від міста (не знаю точно, де). Полтва (назва тої річки) протікає під центром в якості каналізації. Річка належить до басейну Дністра і впадає в згодом в Чорне море =(... На жаль, в місця, де вона виходить на поверхню, екскурсії не водять =)

Ох, написав я багато. Зачепило за живе. Істиний лвів*янин готовий розповідати про Рідне місто без кінця-краю...

=)

Останнє редагування:
а про жизнь в Бабруйске, Тирасполе и городе Хахласрачуйске, Киевской обл. темы создадут? Мне знакомые шлюхи такое вчера рассказали..ммм, вам будет интересно

joc13 сказав(ла):
Вочевидь, дівчина, з якою ви спілкувалися не цікавиться ні політичним, ні громадсько-культурним життям Львова і України загалом...

Очень подробный отчет, спасибо, я примерно так и думал. Политикой она интересуется, ее группа одной из первых вышла на майдан. Она еще сказала, что ЗУ-диалект сильно отличается от ВУ-языка, а Вы написали на классическом литературном языке, что даже Змей понял без проблем - отличный шаг к взаимопониманию! :-)

joc13 сказав(ла):
6. Ваша колєжанка мажорка? В меню звісно ж є кава по 20 і більше грн., але то елітна кава... 4-8 гривень - середня ціна по центру.

Нет, она с гор (60 км от Львова), сказала, что бойко, а еще есть гуцулы и лемки. Как правильно сказать "лемки" в единственном числе?

Назад
Зверху Знизу