До _______ районного суду м. Києва
04212, м. Київ, вул.__________
Заявник: К.Ю.П.
04212, м. Київ, вул. _________
тел. ________
у справі за позовом
до Ф.О.В.
04212, м. Київ, вул. _____________
тел. _________
про визнання недійсним договору купівлі – продажу квартири
ЗАЯВА
про забезпечення позову та забезпечення доказів
Я звернувся до Оболонського районного суду м. Києва з позовом, в якому вимагав визнати недійсним договір купівлі – продажу квартири № ___ в будинку № __ по вул. ______ в м. Києві, укладений Ф.О.В. та моєю недієздатною матір’ю, К.Р.О. 22 квітня 2009 року.
У мене є підстави стверджувати, що Ф.О.В. має намір подарувати спірну квартиру своєму синові, Ф.О.Л.
З метою забезпечення позову вважаю необхідним накладення арешту на спірну квартиру.
Крім цього, у К.Р.О. немає її примірника договору купівлі – продажу квартири, а також рішення _________ районного суду м. Києва про визнання її недієздатною, а у мене виникають складнощі з отриманням цих документів.
Відповідно до ст. 151 Цивільного процесуального кодексу України, суд за заявою осіб, які беруть участь у справі, може вжити заходи забезпечення позову. Забезпечення позову допускається на будь-якій стадії розгляду справи, якщо невжиття заходів забезпечення може утруднити чи зробити неможливим виконання рішення суду.
Відповідно до ст. 133 Цивільного процесуального кодексу України, особи, які беруть участь у справі і вважають, що подання потрібних доказів є неможливим або у них є складнощі в поданні цих доказів, мають право заявити клопотання про забезпечення цих доказів.
На підставі викладеного, керуючись ст.ст. 131, 133-135, 151-153 ЦПК України, -
Прошу:
1. Задовольнити заяву і прийняти заходи забезпечення позову, наклавши арешт на квартиру № __ в будинку № __ по вул. _____ в м. Києві
2. Витребувати у приватного нотаріуса Київського міського нотаріального округу Ш.Г.С. копію договору купівлі – продажу квартири № __ в будинку № ___ по вул. _______ в м. Києві, укладеного між К.Р.О. та Ф.О.В. 22 квітня 2009 року
3. Витребувати з __________ районного суду м. Києва копію рішення про визнання К.Р.О. недієздатною від 27.11.2008 року
27 серпня 2009 року _____________ Ю.П. К