Допомагаємо ЗСУ!

Захоплення заручника по черкасько – приватбанковські

🟠 12:55 Загроза ударних БпЛАЗагроза БпЛА типу «Молнія»#м_Харків_та_Харківська_територіальна_громада

Andjei

Привіт!
Статус: Offline
Повідом.: 18
  • 🟠 12:55 Загроза ударних БпЛАЗагроза БпЛА типу «Молнія»#м_Харків_та_Харківська_територіальна_громада

Звертаюсь до тих!!!!
Яким не байдуже те становище, що склалось навколо банків та людей, які взяли в цих банках кредити.
Які брали ці кредити під обіцянки нашої влади про стабільнісь фінансової системи в нашій країні; брали їх під бізнес - щоб працювати вдома, під квартири - щоб було де жити родині.
Що з останніх сил тянуть це кредитне рабство і до тих, хто вже невзмозі платити.
Яким вже увірвався терпець, від нахабних дій банківської системи і бездіяльності державної влади, яка на всі ці дії закриває очі.
Ця проблема стосується кожної людини, кожного міста нашої країни - ця проблема є і у ВАС.
Я ж хочу вам розказати про те, що твориться у нас на Черкащині.

СПАСІННЯ «РЯДОВОГО ОРЛА»

Минув лише коротенький лютневий місяць з того часу , як вулицями Черкас та центральною площею «промандрувала шибениця» ( на щастя – символічна) – шибениця протесту проти банківського свавілля. Я к тоді повідомляли активісти – «Активу Черкащини», на той час вже в Україні зареєстрували 107 осіб, що покінчили життя самогубством через банківське самоуправство, десятки тисяч знаходились на межі…
І от «рядовий «- у розумінні – звичайний - український громадянин – але( проте)- ОРЕЛ ( ну зовуть його так) вийшов самотужки у бій проти… Ой-йой-йой- «Приватбанку»…
А в тім: нормальна людина.
НУ захопили ( У ПРЯМОМУ РОЗУМІННІ- ЯК ЗАРУЧНИКА) хлопця разом із автівкою прямо на подвір*ї Приватбанку біля БТІ ( УВАГА!!! Водії перевізники – будьте пильні – коли Вам замовлять підвезти ,наприклад, холодильник, у будиночок - що поблизу вашого банку - кредитора: це може бути ПАСТКА!). І винахідливі ж ці банкіри!!! Заманили, заловили, заламали,наламали… Не встиг в*їхати на Газельці до будівлі на Університетській поблизу Колектроського центру «Приватбанку» , як звідти вибіг підготовлений коротко-стрижений «персонал» служби банку із повернення проблемних кредитів .
І в автомобіль залазили, і ключики викрадали, і «Орлу» погрожували, пропонували кудись, звичайно ж – покинувши авто, їхати з ними - якісь папери підписувати. Але НАШ ОРЕЛ- на те і є Орел. Хоч ключі із машини і вкрали- заскочив до неї – заперся, і… телефонувати до міліції… «Нащо її про теє знати , що може плаче бідна мати, та побивається як рибонька об лід, він вовк, він пан, йому не слід»…І кинув черговий Соснівського райвідділку слухавку: і як же набридли всі ці громадяни із своїми проханнями про захист їх прав… І не кажіть… В тім. А в чому справа. А в тому , що у часи «до кризового розквіту» тесть із зятем вирішили «розбагатіти»- скинулись на попередню оплату , та взяли «Газельку» у кредит. Банки , до речі, у той період, ну як би Вам сказати…Як що по українські - то «жирували»…Дякуючи, до речі, саме таким от тестям із зятьками. Аж тут: Оп … Криза… Ну криза : вона у всіх криза… І у тестя із «ЗЯТЕМ ОРЛОМ» теж. Сплатили вони понад 60% вартості кредиту,(ДО того ж – дали заробити банку ще половину такої суми) та бізнес ослаб,а на зимку, коли снігопади вдарили, і про перевезення і говорити «зась»…таки зупинились. Тесть з тещою – законопослухгягі громадяни, з настанням кризи були звільненні за скороченням з державного підприємства. Пів – року простояли на обліку у центрі зайнятості, а роботи все нема… Навесну зібрались вже до «колгоспу» - до села- заробити копійку на сільськогосподарських роботах, щоб хоч якось допомогти зятю з донькою таки ж викупити до кінця ту «газельку»…По-людські звернулись до банку: зачекайте пару місяців: піде весняно – літній сезон: відробимо… І що тут почалось: наче ВІЙНА! Бомбардування всілякими погрозами, приходи загонів молодиків до мешкання, погрозливі листи… Жахи… Невже наш Президент вибрав першою поїздкою до Брюселю- центру Європи, із надією, що МИ ТАКИ станемо Європою? З таким «стриженими молодиками» ( аля «під банк»)- НІ!, А з ОРЛАМИ… За Орлів ми будемо боротися!
Так і не вийшов НАШ ОРЕЛ до темної нічоньки із свого кровного АВТО! ( А заблокували його приватбанківські молодики з усіх боків!!!)
Так і не приїхала наша доблістна міліція визволяти нашого таки ОРЛА!
Під ранок таки , «переночувавши» морозну ніч у авто ( без викрадених приватбанківцями ключів авто ніяк не могло зігріти свого господаря), Орел таки попрямував… до Прокуратури, до міліції, направив листи до уповноваженої з прав людини при Верховній раді, у Комітет захисту прав споживачів та інші інстанції… Потрібно таки вірити в правду і боротись за неї…
А що молодики? Таки вдиралися до квартири тестя я ввечері : «Давайте поговоримо! Підпишіть потрібні нам акти!!!». Зранку продовжили телефонний терор і проти тестя, і проти зятя…
Що це, як не організована злочинна група під дахом банку?
Чи мали молодики порушувата конституційні права громадянина про недоторканість свободу пересування та інші?
Маємо надію, що державні органи дадуть гідну оцінку «охоронцям» банку.
Втім, немало прикладів, що Держава закриває очі на подібні злочини.
Та і тут – шлях – туди ж – до Європи: до Брюселю, або до … Стратстбургу! Україна займає ТРЕТЄ місце ( хоч десь ми в призерах) по кількості звернень до Європейского суду з прав людини.
Абсолютна більшість позовів громадян до ДЕРЖАВИ Україна – задовольняється судом.
Нещодавно черкаський адвокат за порушення своїх прав Державою Україна отримав близько пів - мільйона гривень.
Так що , корупція корупцією, а і на корупціонерів управа таки існує.
«БОРІТЕСЯ – І ПЕРЕМОЖЕТЕ» , згадується вислів Великого Т.Г. Шевченка . До речі- саме цим висловом закінчив свою промову під час першого візиту до України президент США Клінтон.
«БОРІМОСЯ – І ПЕРЕМОЖИМО!!!»
Правозахисник ЧПО «АКТИВ ЧЕРКАЩИНИ» Марк Рондов

Цитата:
Сообщение от Злой
Долги надо отдавать.
Вы так не считаете?

Почему же нет, отдавать надо, только в рамках констуционного закона.
В моём же письме написано о безпределе банковской системы, в данном случае ПриватБанка, которая неимея на то права зачастую в наглую, без постановления суда, без исполнителя вламывается в дома, выкрадает автотранспорт. ЭТО НЕ ЕСТЬ БЕЗПРЕДЕЛ - Злой?????
Это не моя ситуация, это ситуация простого человека - просто знакомого, таких людей с похожими проблемами на Украине много.
И проблемы депозиччиков мне тоже знакомы( с которыми Банки постоянно пытаються стравить кредитчиков), получается ДЕПОЗИЧЧИКАМ надо прийти в Банк и когда им не отдают депозит такими же бандитскими мерами забирать у банка оргтехнику, мебель, автотранспорт.?????

НА ВСЁ ЕСТЬ ЗАКОН, А НЕ ПОНЯТИЯ ОТСИДЕВШИХ РЕКЕТИРОВ(одумавшихся больше не хотим сидеть),БЫВШИХ МЕНТОВ (а куда им ещё идти, ничего же больше не умеют)И СКОЛОТИВШИМИ КОЛЛЕКТОРСКИЕ ЦЕНТРЫ, РАБОТАЮЩИЕ В СЛУЖБЕ БЕЗОПАСНОСТИ БАНКОВ.

Я только не давно на этом форуме, ссылки немогу давать,введите
zahyst или же на zahisnik, при жилании найдёте. Там мнооого чё сказано о этой проблемме большооого количества граждан Украины.
Можиет и вы "ЗЛОЙ" просветитесь, нащёт : НАДО ЛИ И КАК ОТДАВАТЬ ДОЛГИ.

• 🟠 12:55 Загроза ударних БпЛАЗагроза БпЛА типу «Молнія»#м_Харків_та_Харківська_територіальна_громада
долги надо отдавать и я всегда буду на стороне кредитора, так как если человек не отдает долги то он - мразь и надо сажать его в долговую яму на одну воду пока не отдаст, либо можно ему предложить застрелится, что бы сохранить честь.

тельно законности то уже незнаю почему но закон почти всегда больше защищает обманщика чем обманутого.

сам не раз давал долги и не раз возникали проблемы, и чесно говорю что закон тут БЕССИЛЕН.

Звертаюсь до тих!!!!
Яким не байдуже те становище, що склалось навколо банків та людей, які взяли в цих банках кредити.
Які брали ці кредити під обіцянки нашої влади про стабільнісь фінансової системи в нашій країні; ...

охуеть, дайте мне лимон бакинских "під обіцянки нашої влади" :D.... это что-то новенькое в отношениях между банком и заемщиком.... или у вас есть поручительство "влади" ?

Каким вообще краем здесь Конституция??? Отдавать надо в рамках кредитного договора и никаких проблем не будет...

долги надо отдавать и я всегда буду на стороне кредитора, так как если человек не отдает долги то он - мразь и надо сажать его в долговую яму на одну воду пока не отдаст, либо можно ему предложить застрелится, что бы сохранить честь.

тельно законности то уже незнаю почему но закон почти всегда больше защищает обманщика чем обманутого.

сам не раз давал долги и не раз возникали проблемы, и чесно говорю что закон тут БЕССИЛЕН.

Цитата:
Сообщение от Andjei
Звертаюсь до тих!!!!
Які брали ці кредити під обіцянки нашої влади про стабільнісь фінансової системи в нашій країні; ...

охуеть, дайте мне лимон бакинских "під обіцянки нашої влади" .... это что-то новенькое в отношениях между банком и заемщиком.... или у вас есть поручительство "влади" ?

Цитата:

Каким вообще краем здесь Конституция??? Отдавать надо в рамках кредитного договора и никаких проблем не будет...

Таким как Silverr, Condor_n, SSLew - ребятки повторяюсь
zahyst или же на zahisnik, при жилании найдёте. Та и вообще инфы сейчас много, при желании просветитесь, а то и сами в скором времини увидите- ТАК КАК ЛЮДЕЙ УЖЕ ЭТОТ БЕЗПРЕДЕЛ ДОСТАЛ И ВОЛНЕНИЯ НЕИЗБЕЖНЫ.Там мнооого чё сказано о этой проблемме большооого количества граждан Украины.
И ПРО ВСЁ ТО ЧТО ВЫ ПИШИТЕ.
-Как банки, особенно ПриватБанк ведёт себя незаконно в рамках кредитного договора.
-Как правительство и кто именно кричал, что экономика у нас стабильная, бегите в бапнки и берите кредиты, мы ж должны всячески способствовать малому и среднему бизнесу, про ипотеку я вообще молчу.
-Как людей сделали МРАЗЬЮ,(специально для SSLew), повысив долар и изминив % ставки по кредиту в одностороннем порядке или же обманом разными хитростями, что человек не можит вовремя платить.
ТА И ВЛАСТИ НЕ МОГУТ УЖЕ ДЕЛАТЬ ВИД ЧТО ВСЁ НОРМАЛЬНО, У НАС В ГОРОДЕ ЧЕРКАССЫ ПРОКУРАТУРА ПОД КОНТРОЛЕМ ОБЩЕСТВЕННЫХ ОРГАНИЗАЦИЙ ПЛОТНЕНЬКО ВЗЯЛАСЬ ЗА ПРИВАТ, ПРОВЕРЯЮТ НАСКОЛЬКО ПРАВОМЕРНО БЫЛИ ИЗЪЯТЫ МАШИНЫ, ДАЮТ КРИМИНАЛЬНУЮ ОЦЕНКУ ДЕЙСТВИЯМ СОТРУДНИКОВ ПриватБанка.
Желаю просветления и вашему Харьковскому люду, так как ждать безсмысленно, надо ИДТИ И ДОБИВАТЬСЯ СВОЕГО.

...

...

Доллар им, блядь, повысили ... Кто жидомассоны, инопланетяне ?
Когда брался кредит в долларах или вообще в швейцарских франках нигде не зачесалось, что ставки с нацвалютой отличаются не слабо ? Вы же не в Швейцарии работаете, что бы в ее валюте кредитоваться ... Понятно же было, что если гривну плавно не девальвировать то будет "бабах" ... Нихуя не хотели думать - тупо на калькуляторе считали "выгоду"...
Не задали себе вопрос, что хрущи столько стоить не могут, когда лезли в ипотеку ?

Зы. надо было головой, а не жопой думать когда подпись ставишь.
Зы (2). Ни в коей мере не оправдываю незаконных действий любых коротко стриженных рябят. Но если вы незаконно не выполняете те обязательства, которые добровольно на себя взяли подписав договор - то пояльник вам в ж.п.

ТС, а чего Вы только о тех, кто взял кредиты, волнуетесь?

Давайте вспомним и тех, кто не может забрать депозиты (поищите, в Интернете много информации и по этому вопросу). В невозврате депозитов отчасти виноваты те, кто брал кредит и прекратил выплаты по кредиту, т.к. кредиты выдавались в т.ч. и за счет привлеченных банками на депозиты средств физ. и юр. лиц.

По теме: ИМХО:
1. Кредиты никто никого брать не заставлял.
2. Нормальный человек перед тем как брать кредит должен просчитать свои финансовые возможности и связанные с возвратом кредита возможные риски (а не при зарплате 1500 грн. брать "липовую" справку о доходах, которых у него и в помине нет).
3. Нормальный человек не будет не глядя подписывать кредитный договор и другие договора (ипотеки, залога, поручительства), не выяснив какие у него права, обязанности и ответственность по этим договорам.
4. И уж явно не будет скрываться от банка в случае, когда не может выполнять взятые на себя обязательства по кредитному договору. а будет искать пути решения возникшей с кредитом проблемы.

ЗЫ. Думаю данной теме место в корзине.

zahyst или же на zahisnik, при жилании найдёте. Та и вообще инфы сейчас много, при желании просветитесь, а то и сами в скором времини увидите- ТАК КАК ЛЮДЕЙ УЖЕ ЭТОТ БЕЗПРЕДЕЛ ДОСТАЛ И ВОЛНЕНИЯ НЕИЗБЕЖНЫ.Там мнооого чё сказано о этой проблемме большооого количества граждан Украины.
И ПРО ВСЁ ТО ЧТО ВЫ ПИШИТЕ.
Вы не люди и, уж тем более не граждане - вы классические Алени, которые повинуясь тупому стадному инстинкту мечутся из стороны в сторону то выгребая потребительские кредиты, то панически выметая доллары, то скупая хрущи по баснословным ценам. Такие же Алени устраивают локальные кризисы на рынке соли, сахара, аспирина и спичек.
У Аленей нет и быть не может гражданской позиции! Вы руководствуетесь двумя чувствами - чувством голода и стадным инстинктом.
К сожалению от ваших действий страдают и нормальные люди, когда вынуждены покупать хрущи, по взвинченным вами ценам, когда не могут купить пачку соли или упаковку лекарств, потому что Алени решили запастись впрок (помните, как все Алени решили дружно спастись от свиного гриппа???). Поэтому моего сочуствия вы не добьетесь. Оленю - оленья жизнь, Аленю -Аленья смерть!

1. Кредиты никто брать не заставлял и чего чего а
СТАБИЛЬНОСТИ у нас никогда небыло и тенденций к этому небыло.
2. Банку приходится нарушать закон ( как и всем кто дает кредиты, включая меня) так как закон на стороне НЕПЛАТЕЛЬЩИКА, тоесть обманщика или по простому вора.
3. если вы не в состоянии заплатить кредит я как и всегда рекомендую застрелится, тем самым вы сохраните свою честь и честь семьи.
4. Договора желательно всетаки читать ДО подписания а не после, если самому читать лень, то заплатить юристу гривен 100 что бы он прочел.
5. касательно отсрочки по кредитам....на том же основании банк может попребовать кредит раньше ( мол деньги нужны) только в отличае от заемщика у него это не прокатит.

ВОЛНЕНИЯ НЕИЗБЕЖНЫ.
Вот что-что, а волнения вы устраивать умеете. Волнения и бессмысленные метания из стороны в сторону, причем по любому поводу: курс растет-волнения, падает-метания, квартиры дорожают - трепыхания, дешевеют - переживания. Волнения и переживания - ваше стандартное состояние. Слухи и сплетни - источник информации.
Зачем вы носите по полтора килограмма мозга - непонятно. Но точно, не мозгами думали люди, которые имея трудовой договор на год-три (это в идеальном случае) и зарплату в гривне, брали кредит в долларе на 30 лет. Еще и справки о зарплате левые рисовали и хвастались, как вам удалось банк наеб@ть! Теперь выгребайте, не можете выгрести - вешайтесь, будете номинированы на Дарвиновскую премию! Генофонд должен очищаться!

Вначале
Condor_n или же Condo _n незнаю как там вас, я не быдло и разговаривать с быдлом не собираюсь-вперёд на малую родину к свиньям и с ними в подобном тоне общайтесь.
Теперь для всех остальных.
Спасибо за ответы. 5 ответов и все как один - почему я так решил, потому что люди (К ВНИМАНИЮ Silverr) Я ВАС НАЗЫВАЮ ЛЮДИ - НЕ НоСОРОГИ НЕ АЛЕНИ НЕ БАР_СУКИ - А ЛЮЮЮДИИ, ТАК КАК Я НЕ БЫДЛО (извиняюсь, что повторяюсь) и становиться даже в общении с вами не собираюсь, Так вот продолжим дальше люди с похожими высказываниями деляться на две категории:
1.Никакие - те которые лежат на диване , всё хают(общаються с телевизором) и бояться пойти на риск, проявить себя, достичь чегото своими силами, за то в случай чего корчат с себя всё знающих-"Вот видите я же говорил-Аккела промахнулся, Аккела промахнулся"-шакалы, пустое место, пшик.
2. Сотрудники банков.
Я с такими и на форумах и в живую наобщался. Все они талдычат как заведённые то, что написали вы.
Уважаемый Lawyer-Kharkov по поводу вашего высказывания -
ТС, а чего Вы только о тех, кто взял кредиты, волнуетесь?

Давайте вспомним и тех, кто не может забрать депозиты (поищите, в Интернете много информации и по этому вопросу). В невозврате депозитов отчасти виноваты те, кто брал кредит и прекратил выплаты по кредиту, т.к. кредиты выдавались в т.ч. и за счет привлеченных банками на депозиты средств физ. и юр. лиц.

Не занимайтесь ерундой, не надо стравливать депозиччиков с кредитчиками, умные люди, та и вы по переписке на таких похожи (просто находимся по разные стороны барикад), прекрасно всё понимают и знают, что связи здесь нет.
Что бы больше к этому вопросу не возвращаться, зайдите на те сайты что я указывал, там на многие ваши бредовые изреченья, вы получите подтверждение ФАКТАМИ вашей неграмотности, или же заблуждённости а может после ознакомления на вас снезойдёт прозорение.
И по поводу того, что мы не отстаиваем права депозиччиков - не ленитесь, зайдите на те сайты, вы увидите права депозиччиков мы тоже отстаиваем, так как они тоже присутствуют в нашей организации.
И что в отличие от банковских бандитов, (ПОВТОРЯЮСЬ, читайте внимательней ранние посты) депозиччики не идут забирать у банков оргтехнику, транспорт и тд и тп и ведут себя как люди а не как БАНДИТЫ.

По поводу цитаты:
По теме: ИМХО:
1. Кредиты никто никого брать не заставлял.
2. Нормальный человек перед тем как брать кредит должен просчитать свои финансовые возможности и связанные с возвратом кредита возможные риски (а не при зарплате 1500 грн. брать "липовую" справку о доходах, которых у него и в помине нет).
3. Нормальный человек не будет не глядя подписывать кредитный договор и другие договора (ипотеки, залога, поручительства), не выяснив какие у него права, обязанности и ответственность по этим договорам.
4. И уж явно не будет скрываться от банка в случае, когда не может выполнять взятые на себя обязательства по кредитному договору. а будет искать пути решения возникшей с кредитом проблемы.

Не надо говорить про других, поговорим обо мне.
1. Меня кредит ни кто не заставлял брать.
Да это правда,(Кстати я взял не под квартиру, а под покупку комерческой недвижимости, надаело за оренду платить), а невзять нельзя, так как в нашей стране,для того что бы не брать кредиты и открыть своё дело надо воровать или же что бы папа воровал, ПРАВДА РЕБЯТКИ.
2.Прощёты и липовые справки.
Перед тем как взять кредит, мой бизнес работал более года и я знал на что смогу ращитывать и что оплачивать кредит мне труда не составит и при этом нормально жить зато через 7 лет эта комерческая недвижимость станет моей и я небуду платить пожизни аренду какому то наворовавшему в своё время партийному умнику.
Липовые справки тут само сабой отпадают, мне их ненадо было писать.
3.У меня нормальный договор, изучивши внимательно я его подписал, поэтому ставки мне не поднимают.
Так это я, который несмотрит сериалы и попробуй мне что то рассказать. А большинство людей у нас верят тому что говорят по телевизору, прям как малые дети. А У НЕСМЫШЛЁНОГО ДЕТЯТИ, ВЗРОЩЕНОМ НА ТЕЛЕВИЗИОННОЙ БОЛТАВНЕ ЮЩЕНКОВ, ЯНУКОВИЧЕЙ, ЮЛЬ, СТЕЛЬМАХОВ И ПРОЧЕЙ П_БРАТИИ ЗАБРАТЬ КАНФЕТКУ НИЧЕГО НЕСТОИТ.
4. По поводу скрывания и решения с проблемным кредитом.
Так я и не скрваюсь, у меня нет проблемного кредита, я с натяжкой но всё же плачу. Да приходиться почти во всём себе отказывать, денег нехватает на необходимое- ПРОДАЖИ ВЕДЬ УПАЛИ , ДОЛАР ПОДНЯЛСЯ. В НОРМАЛЬНЫХ СТРАНАХ ВЛАСТИ ВСЯЧЕСКИ ИДУТ НА ВСТРЕЧУ, У НАС ЖЕ ГРАБЯТ; ДОЛАР КРУГОМ ДЕШЕВЕЕТ У НАС ЖЕ НАЦБАНК СКУПЛЯЕТ ИЗЛИШКИ ЕННОГО, КОГДА ОН НАЧИНАЕТ ПАДАТЬ, ЧТО БЫ НЕ ДАЙ БОГ НЕ УПАЛ В ЦЕНЕ - МЕТАЛУРГИЕ БУДИТ НЕ ВЫГОДНО.ТРАНШИ ВЫДИЛЯЕМЫЕ ДЛЯ СПАСЕНИЯ ЭКОНОМИКИ В СТРАНЕ ИДУТ НА СПАСЕНИЯ БАНКОВ, А МЕЛКИЙ-СРЕДНИЙ БИЗНЕС ДАВЯТ НАЛОГАМИ ,ШТРАФАМИ, ПРОВЕРКАМИ.
ТОЛЬКО РАЗГОВОРЫ И ОБЕЩАНЬЯ УКРАИНА ДЛЯ НАРОДА, А НА ДЕЛЕ УКРАИНА ДЛЯ КУЧКИ БАР_СУКов у корыта.
Вы спросите, а что я тогда переживаю???
Повторяю ещё раз, я сериалы не смотрю и в телевизор не верю.
- Меня беспокоит, смогу ли я платить завтра, когда какомуто му _ку, вздумается с курсом поиграться.
- Меня беспокоит страна в которой мне жить и жить моим детям.
- Меня бесят эти Бар_суки которые сидят возле корыта, за подачки заманивают задуреных, голодных людей бегать на их выборы и в открытую, в наглую давят и деребанят свой народ.
Организация в которой же я состою(не политическая) занимается не только проблемой кредитов и депозитов, но и всячески контролирует и выставляет на всеобщее обозрение действия Бар_суков у корыта нашего города.

Silverr твоего сочувствия мне и ненадо, да и amber врятли я окажусь в ж_опе, я то уверен в выплате своего кредита(людей конечно жаль, кто не можит уже платить, но для этого в разных городах такие организации как наша и существуют, что бы им помогать) и мой бизнес будет меня кормить всю жизнь покрайней мере в оренду здам, тоже неплохо. Ты же так и пролежишь на диване, или в банке дрг другу ж_опы будите лизать, у вас там без этого никак нельзя. Так кто из нас в ж_опе.
А нащёт волнений,не сомнивайтесь, правда за нами и это многие начинают понимать, менталитет хохляцкий мешает ещё конечно, но не все хохлы-кизяки типа вас , есть и УКРАИНЦЫ-КОЗАКИ.
Ну что ж вроде ни кого не обидел ни кого незабыл-всем ответил, рад был пообщаться с такими опонентами. В дальнейшем -прочитаю ваши высказывания по поводу моего письма, отвечать же вам не вижу смысла -хохлы-кизяки УКРАИНЦУ - КОЗАКУ не собеседники.
Жизнь покажит, жизнь рассудит.
Только незабывайте, я то сражаюсь за идею - за своё кровное, вы же за подачки з барсучего стола, смотрите что бы поперёк горла не стало.

В Житомире сотрудники "ПриватБанка" предприняли попытку выбить долги у клиента кулаками: они заломили ему руки, отобрали ключи от кредитной машины, а чтобы ускорить процесс возврата денег, по словам потерпевшего, еще и отдубасили.

Тот мириться с насилием не стал и обратился в больницу за снятием побоев. В травматологическом отделении зафиксировали ушибы лба и правой скулы, а также сотрясение мозга.

Финансисты утверждают, что не прикасались к клиенту, он, мол, так сам себя... А милиция ждет официальных выводов судебно-медицинской экспертизы, чтобы решить: возбуждать или нет уголовное дело?

Олег Куприк выплачивал кредит за приобретенный микроавтобус. Им он зарабатывал на жизнь, занимаясь пассажирскими перевозками на городском маршруте. Но однажды машина сломалась, ремонт требовал дополнительных денег, а курс доллара на месте не стоял, и клиент просрочил платеж. Собрал очередной взнос, он принес в банк деньги и попытался объяснить ситуацию. Должника пригласили в кабинет начальника службы безопасности банка.

«Закрыли двери, выкрутили руки, вынули из кармана ключи, - говорит потерпевший, - а потом стали бить. Первый удар попал в челюсть. Я кричу: что вы делаете, так же нельзя! Второй удар пришелся в голову».

В банке на тему возврат долга, общаться с журналистами отказались и сказали, что никакой физической силы по отношению к должнику не применяли. Милиция ждет решения судмедэкспертов. А Олег, поскольку автобус, который был единственным источником дохода, финансисты отобрали, пока сидит без денег и выплачивать кредит не может.

Чем закончится такой «антикризисный менеджемент» со стороны банкиров, покажет время. Скорее всего, ничем.

У меня для вас две новости. Во-первых, судебная система – это основное препятствие для развития экономики. Об этом в разделе "ДЕНЬГИ" сообщает сегодняшнее "Зеркало недели".

А во-вторых, "банковский кризис в Украине закончилась, и у банков высокий уровень доверия, как со стороны клиентов, так и от иностранных инвесторов". Об этом заявил председатель правления "Приватбанка" Александр Дубилет.

Вот такая кризис. Ну закончилась – и слава богу. Жаль, конечно, что отдельные "Альфа-Банки" портят благостную картину и мухлюют с якобы нулевыми счетами отдельных "Коммерсантов-Украин", отказываясь списывать по решению суда 130 тыс. грн. и одновременно перечисляя гораздо большие суммы внутри тех же "Альф" на зарплатные карточки штатных сотрудников тех же "Коммерсантов".

Но тот же Дубилет из того же принадлежащего Коломойскому банка там же, на сайте принадлежащего Коломойскому ТСН-"1+1", возвещает: "Украинская банковская система справилась с последствиями мирового кризиса и, сохранив ликвидные позиции, имеет неплохие шансы показать положительную динамику развития".

Подробнее об этой положительной динамике
можно прочитать в "Газете по-украински" под заголовком: "Что, опять чудите?!" Газета поведала о том, как ПриватБанк забрал кредитную легковушку у киевлянина Алексея Дашковского:

- Я припарковался возле банка. Однако менеджер Савончук попросил перегнать автомобиль на стоянку банка. Мол, там удобнее провести обзор. Попросил техпаспорт, якобы, чтобы сверить номера. Потом начал фотографировать машину. Попросил снять его на ее фоне. Я переспросил, не собирается ли он забрать мою тачку. Я видел на сайте конфиската, что менеджеры так фотографируются с теми машинами. "Нет-нет, через 5 минут вы поедете домой", – заверил Савончук. Позвал меня в банк подписать акт обзора. На вид – стандартный документ. Я такие подписывал многократно. Потом оказалось, что это был акт передачи машины банку. Просто это было написано очень мелкими буквами. А я внимания не обратил. После того менеджер сказал, что мою машину забирают. Как же это можно без решения суда, спрашиваю. "А нам не нужны решения суда", – отвечает мне менеджер.

И действительно – зачем ПриватБанку решения суда? Ведь суд – это основное препятствие для развития экономики вообще и империи Коломойского в частности.

Мне эта империя вплоть до вчерашнего дня была до лампочки. Ранее я сталкивался с ней всего лишь раз, когда решил через сайт ПриватБанка завести себе "мгновенную платежную карточку". Заполнил в интернете все реквизиты, отослал свое фото и идентификационный код – и тишина. Лишь спустя полгода (!) мне позвонили из ПриватБанка и сообщили, что моя карточка готова. Мгновенная! Наверное, банк до сих пор надеется, что я поеду через пол-Киева (Приват выдает эти карточки только в тех отделениях, где удобно ему, а не клиенту) забирать эту мгновенную карточку.

А я об этом банке уже и забыл. Как вдруг достаю вчера из почтового ящика письмо в квадратном конверте с большой надписью "С новым 2008 годом!"

"Ну и тормознутый банк!", – подумал я, открывая конверт. Но его содержимое поразило меня еще больше.

Государственный герб.

УКРАЇНА

РІШЕННЯ

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

Розглянувши у відкритому засіданні в цивільну справу за позовом Закритого акціонерного товариства комерційного банку "ПриватБанк" до (далее ПО-РУССКИ идет фио СЫНА предыдущего владельца моей квартиры, которую он продал мне еще в 2007 году) про стягнення заборгованості за кредитним договором,

ВСТАНОВИВ:Редагувати
Видалити.
17.02.2010року позивач – ПриватБанк звернувся до суду з позовом про стягнення заборгованості за кредитним договором з відповідача – (фио).

У зв'язку з порушенням забов'язань за кредитними договорами відповідач станом на 17.03.2010 року має заборгованість у розмірі:

5 105,66 грн. за кредитним договором SAMDN34000022909154 від 30.07.2008 року

Посилаючись на те. що Відповідач порушив умови кредитних договорів, що призвело до виникнення заборгованості за вказаними договорами, представник позивача просив позов задовольнити та застосувати в якості забезпечення позову арешт на майно, що належить (фио сына экс-владельца моей квартиры) і знаходиться у нього або в інших осіб:

Об'єкт нерухомості, що знаходиться за адресою 01001 М.КИЇВ КИЇВСЬКА ВУЛ. (плюс точный адрес МОЕЙ квартиры).

Далее в тексте ключевая фраза:

Ухвалою суду заява Позивача щодо арешту майна Відповідача задоволена.

Но и это еще не все.

Також представник Позивача надав заяву про забезпечення позову шляхом обмеження Відповідача – (фио все того же сына плюс его идентификационный код) у праві виізду за межі Украчни, а саме:

Дойдя до этой "УКРАЧНИ" с "виІздом", я начал искать подпись того идиота, который постановляет такие решения именем УКРАЧНИ. Но подписи не оказалось – на второй странице в конце значилось: "Суддя: Секретаріат:" – и ничего после двоеточий.

Затем я вспомнил, что фамилия судьи и название суда обязательно должны присутствовать в самом начале текста решения. А их там нет!

То есть две страницы с госгербом – обыкновенная подделка, рассчитанная на простодушных заемщиков, которых таким образом просто запугивают. Запугаивают именем суда и именем Украины не только арестом квартиры и всего имущества, но и изъятием загранпаспорта с ограничением выезда за пределы страны.

"А нам не нужны решения суда" – заявил Алексею Дашковскому менеджер ПриватБанка. Им действительно не нужны решения суда – они их пишут и рассылают сами.

В общем, это УКРАЧНЯ – страна непуганых идиотов.

Но ПриватБанк ошибся адресом. Сегодня же я вышлю ему такое же решение суда о взыскании в пользу Юрия Свирко в связи с незаконным арестом квартиры компенсации морального ущерба в 300 тысяч долларов – это ее цена и сумма кредита другого банка, за которую я в 2007 году купил эту квартиру.

Так что, Коломойский, готовь триста штук баксов! А не то получишь реальный иск. Я слов на ветер не бросаю
Короче , народ , рассказываю , как меня в пятницу кинул приватбанк (печерское отделение - Предславинская 19). Приехал я заплатить очередной платеж , заплатил , и при выходе из кассы , ко мне подошел один из кредитных менеджеров, и попросил показать автомобиль , якобы , для осмотра. Для осмотра , он предложил заехать на площадку , за банком. я - без проблем , вот машина , смотрите. Он попросил открыть капот , и показать техпаспорт - для сверки номеров кузова и двигателя. Я отдал ему техпаспорт(ЭТО МОЯ ГЛАВНАЯ ОШИБКА).... Он все осмотрел , и пригласил меня в банк , для подписания акта. (как я думал , акта осмотра автомобиля). В последствии , оказалось , что для подписания АКТА ИЗЪЯТИЯ АВТОМОБИЛЯ!!!!!!! Все это - совершенно незаконно, поскольку на 26.12.2008 у меня нет ни копейки задолженности по текущим платежам!!!!! О чем есть соотв. квитанции!!!!!! Кредитный договор был заключен 16.11.2006 , сроком на 7 лет

Естессно , я начал возмущаться, и потребовал вернуть мне техпаспорт. На что он мне ответил , что техпаспорт , мне вернет начальник отделения банка. Пошли к начальнику. начальник мне сразу так и заявил , что - машина у нас на площадке , техпаспорт у нас - или я погашаю весь кредит полностью , или машины я больше не увижу. Никакие мои доводы на него не действовали. Я говорю , - Вы у меня техпаспорт незаконно изъяли, верните докукменты - на что он мне с невозмутимым лицом сказал - А какой техпаспорт , я ничего не знаю , вы наверно его где нить потеряли. Я вызвал милицию, подъехал мой младший брат , в РОВД сказали , что сейчас все заняты - приезжайте на Московскую 30 , и пишите заявление. В конце концов я так и сделал.

Было несколько вариантов решения проблемы.

1. Сесть в свою машину (ключи у меня) сбить два пластиковых шлагбаума и уехать без документов. Потом написать заявление в РОВД об утере техпаспорта, и получить новый. Со стороны банка , я бы получил завление на меня , это хулиганка , однако ИМХО дела бы не было , поскольку сумма ущерба не такая и большая.

2. Оставить им машину , написать заявление в РОВД , и через суд возвращать машину и документы назад - ИМХО - долго и нереально.

3. Погасить кредит здесь и сейчас. Что я собссно и сделал. Точнее за меня это сделал мой отец , который из семьи вынул последнее. (СПАСИБО ЕМУ ЗА ЭТО ОГРОМНОЕ)

В итоге - машину мне отдали , документы тоже , заявление в РОВД лежит , ход ему дан.

ПРЕДУПРЕЖДЕНИЕ!!!!!! Если у кого машина в кредите - никогда не ездите на ней платить взносы, вообще , сегодня , когда я забирал справку для МРЕО, этот же начальник отделения , мне сказал, что им вообще скоро даже площадка будет не нужна - они закупили эвакуаторы, и блокираторы , и будут любые машины , которые у них в кредите ( и естессно в залоге) вывозить на свою площадку , о местоположении которой вообще никто не будет знать.

Никаких документов , никаких осмотров машины , для банковских НЕТ , и не надо. Хочет посмотреть - вон машина , смотри , с расстояния 10 метров.

Кста - имена приватовских уродов - кредитный менеджер , который подошел ко мне при выходе из кассы , и незаконно - обманным путем украл у меня техпаспорт - ЛОЖКИН РОМАН ВИКТОРОВИЧ.

Руководитель бизнеса "авто в кредит" - СЛИНЧУК СТЕПАН НИКОЛАЕВИЧ (тот, который мне сказал , что я свой "техпаспорт потерял и он лежит где-нибудь в снегу" )

В стране начался безпредел!!!!! Банковские сволочи наглеют. Народ - вспоминаются недавние 90-е годы. Будьте бдительны!!!!

ЗЫ. Я прошу админов этого сайта , и всех неравнодушных - распостраните этот мой пост , что бы побольше людей узнали об этой ситуации , и не попались как Я.

Що, знову чудите?!”

Банк забрав легковик Олексія Дашковського

Приватний підприємець із Києва Олексій Дашковський, 34 роки, 2007-го купив у кредит уживаний легковик БМВ.

Власними грішми вніс $6 тис. Решту, $14 тис., позичив у ”Приватбанку”. Щомісяця мав повертати по $360. Заборгував банку за два місяці. Із серпня 2009-го не платив за страховку.

— Банк вимагав за поліс майже 900 доларів на рік. Хоча це коштує набагато дешевше. Тоді я відмовився платити страховку взагалі. Вони ж внесли цю суму в черговий платіж. Я його не заплатив, — розповідає.

Йому подзвонив менеджер фінустанови, попередив про заборгованість. Підприємець пообіцяв заплатити борг до 15 березня 2010-го. Але Олексія попросили приїхати до банку для огляду авто.

— Я припаркувався біля банку. Проте менеджер Савончук попросив перегнати автомобіль на стоянку банку. Мовляв, там зручніше провести огляд. Попросив техпаспорт, нібито щоб звірити номери. Потім почав фотографувати машину. Попросив зняти його на її фоні. Я перепитав, чи не збирається він забрати мою тачку. Я бачив на сайті конфіскату, що менеджери отак фотографуються із тими машинами. ”Ні-ні, за 5 хвилин ви поїдете додому”, — запевнив Савончук. Покликав мене в банк підписати акт огляду. На вигляд — стандартний документ. Я такі підписував багато разів. Потім виявилося, що то був акт передачі авто банку. Просто це було написано дуже дрібними літерами. А я уваги не звернув. Після того менеджер сказав, що мою машину забирають. Як же це можна без рішення суду, питаю. ”А нам не потрібні рішення суду”, — відказує мені менеджер.

Олексій Дашковський викликав міліцію.

— Наряд міліції одразу до менеджера ”Що, знову чудите?!” Розповіли мені, що два тижні тому так само обманом забрали ”субару”. Власник утік своїм ходом, зламавши шлагбаум. Міліціонер викликав оперуповноважених. А я — свого адвоката. Але банківські менеджери обставили мою БМВ іншими машинами. Коли міліціонер почав допомагати мені забрати авто, вийшов керівник відділення з відеокамерою, почав знімати. Щоб потім на суді доводити, що я заінтересував ментів грішми.

Замість акту огляду підсунули документ на передачу машини банку

Олексій написав заяву у відділенні міліції. Його попередили, що довести шахрайство складно. Зараз автомобіль стоїть на штрафмайданчику банку.

Дашковський повністю погасив пеню та заборгованість. Проте ”Приватбанк” тепер вимагає сплатити достроково весь кредит. Підприємець подав у суд.

— Банк повинен надсилати клієнту офіційний лист-попередження за 30 днів. І тільки після того щось вимагати. Цього не зробили. Банк не має права вилучати майно без рішення суду. Про це йдеться у пункті другому статті 11 закону ”Про захист прав споживачів”, — пояснює Олександр Степанов, 29 років, з юридичної компанії ”Яремчук і партнери”.

Машину забиратимуть через суд. Однак засідання можуть тривати півроку.

”Ключі та техпаспорт не віддавайте за жодних умов”

— Якщо з банку не дзвонять і не попереджають письмово про борги, це не означає, що можна не платити. Ідіть на контакт першими. Спершу спробуйте домовитися про відстрочку платежів по тілу кредиту. Просіть у банку кредитні канікули, — каже Олександр Степанов.

Не слід на вимогу фінустанови ставити авто на їхній майданчик.

— Це пастка, щоб не дати забрати машину. Огляд авто можна здійснювати будь-де. Робіть це там, де безперешкодний виїзд, — радить гендиректор ”Яремчук і партнери”. — Обов’язково читайте все, що підписуєте в банку. Не зважайте, якщо банківські співробітники будуть вас квапити. Це робиться спеціально, аби людина підписала сумнівний документ. Ключі, техпаспорт авто не віддавайте працівникам банку за жодних умов. Оформляючи кредит, банк робить копію техпаспорта. Хай менеджер нею і користується.

Вкладення

• x_7cd8de81[1].jpg
    x_7cd8de81[1].jpg
    34.8 КБ · Перегляди: 78
  • x_b882517c[1].jpg
    x_b882517c[1].jpg
    37.9 КБ · Перегляди: 88
Блядь, меня всегда забавляли такие урюки. Тебя кто-то заставлял брать кредит вообще, или валютный в частности? А вот то, что и из-за таких умников в том числе, хлопнулось пару банков и я год не имел доступа к своим деньгам - это объективная реальность.

это да.

Вначале
Condor_n или же Condo _n незнаю как там вас, я не быдло ...

«У быдла есть особенность: оно — всегда не ты. И это восхищает.» (с)

Зы. позабавили рассуждения бизнесмена о везде дешевеющем долларе.

АКЦІЯ «ПРИВАТБАНК ПОЗА ЗАКОНОМ»

16.04.2010р.

НАЧАЛО О 12.00

м.ДНІПРОПЕТРОВСЬК, вул. НАБЕРЕЖНА ПЕРЕМОГИ 50

ОРГАНІЗАТОР: ВГО «НАШ ЗАХИСТ»

НАС ПІДТРИМУЮТЬ:

ХАРКІВ, ЗАПОРІЖЖЯ, ДОНЕЦЬК, КИЇВ, КРЕМЕНЧУК, СУМИ, ВІННИЦЯ.

ДЛЯ ТОГО, ЩОБ ПРИЙНЯТИ УЧАСТЬ, ДОСТАТНЬО ЗАТЕЛЕФОНУВАТИ НА ОДИН З НОМЕРІВ:

098 314 98 18; 068 354 15 93; 063 649 01 01

МЕТА:

Безумовне виконання Приватбанком законодавства України в банківській сфері, зокрема в частині незаконності вилучення залогового майна громадян , приведення договорів у відповідність до чинного законодавства. Створення постійно діючих робочих груп між банком та клієнтами банку задля вирішення поточних питань у взаємовідносинах.

ЗАВДАННЯ:

Проведення багатолюдних акцій протесту біля центральних офісів Приватбанку у різних містах України з врученням керівництву банку наших юридично обґрунтованих вимог.

АНАЛІЗ СИТУАЦІЇ:

Незважаючи на системне поглиблення фінансово-економічної кризи протягом останнього року, держава не зробила за цей час жодного кроку назустріч своїм громадянам. Всі закони, прийняті ВРУ, були направлені виключно на задоволення інтересів банків. Багатомільярдне рефінансування, що надавалось Нацбанком, було направлене не безпосередньо постраждалим громадянам-вкладникам, а банкам, і успішно ними розграбовано. Природно, що комерційні банки, маючи таку «кришу», з задоволення прийнялися забирати останнє у беззахисного народу. За цей час в Україні стали масовими такі явища, як конфіскація банками без суда і слідства заставного майна громадян, нарахування придуманих штрафів, застосування колекторами фізичної сили, підкуп суддів.

ПЛАН АКЦІЇ:

ВІДПОВІДАЛЬНІ ОСОБИ:
Київ – 0636490101 Игорь
ФІНАНСУВАННЯ:

Акція проводиться ВГО «Наш Захист» на принципах самофінансування за рахунок самих учасників акції, як членів організації, так і представників інших громадських організацій. До 15.04.2010 складаються остаточні списки учасників по банкам, чиї прізвища будуть внесені в колективні листи і чиї права потім будуть захищатися під час переговорів з банкірами, а також під час написання позовів до суду.

ОЧІКУВАНІ РЕЗУЛЬТАТИ:

1. Приведення у відповідність до законодавства валютних договорів учасників акції.
2. Створення постійно діючих робочих переговорних груп з керівництвом Приватбанку для поточного вирішення виникаючих проблем і непорозумінь у відносинах між банком та клієнтами банку.
3. Донесення через ЗМІ до широкого загалу українського суспільства реального стану речей в банківській системі України. Інформування громадян України про шляхи і методи захисту ними своїх прав і свобод.

09.04.2010. ВГО «Наш Захист»

Свідченням невиконання Національним Банком України своїх функцій є та обставина, що рівень девальвації гривні до долара США є найбільшим серед держав колишнього СРСР:

Рівень девальвації (ревальвації) валют країн колишнього СРСР до долара США з 01.09.2008 р. по 20.11.2009 р. склав у відсотках (девальвація зі знаком мінус):
Азербайджанський манат 1,31
Эстонська крона 0,86
Литовський літ 0,86
Латвійський лат 0,21
Узбекський сум -14,03
Молдовська лея -14,74
Російський рубль -16,96
Казахстанський тенге -24,55
Білоруський рубль -29,86
Українська гривня -64,87

Президенту України
01220, м. Київ, вул. Банкова, 11

Голові Верховної Ради України
01008, м. Київ, вул. Грушевського, 5

Голові Національного банку України
01601, м. Київ, вул. Інститутська, 9

Восени минулого року в Україні спалахнула фінансово-економічна криза. Внаслідок цього на сьогодні ми маємо 20 % падіння ВВП в першому кварталі цього року, 30 % падіння промислового виробництва за цей же період. Деякі галузі української економіки впали ще більше, зокрема автомобілебудування на 90 %. Основною причиною кризи в Україні, як і в усьому світі стала необдумана, недалекоглядна ризикована діяльність банківських установ, які в гонитві за надприбутками принесли в жертву стійкість всієї фінансової системи.
Однак якщо світові банкіри визнали це і роблять все можливе для збереження платоспроможних позичальників та відновлення довіри вкладників: знижують відсоткові ставки, реструктуризують заборгованість, зменшують навантаження на позичальника, збільшують гарантії вкладникам тощо, то вітчизняні банки навіть і чути не хочуть про навіть найменші поступки своїм клієнтам. Напроти вони збільшують проценти по кредитах (деякі, такі як Приватбанк, знаючи про введення законодавчої заборони на це свідомо до набрання законом сили розіслав всім своїм клієнта листи про збільшення відсоткових ставок), вводять додаткові комісії (такі, як Банк Ренесанс Капітал), зменшують ліміти кредитних ліній, вимагаючи дострокове повернення кредитних коштів(практично всі банківські установи), встановлюють в договорах третейське застереження, згідно якого спори розглядає «кишеньковий» банківський суд (Альфа банк, Укрсоцбанк), встановлюють умову автоматичного продовження строку вкладу та надають клієнту невиправдано малий строк для відмови від продовження (Приватбанк) тощо. Тобто роблять усе щоб позичальник не мав можливості погасити кредит, а вкладник не мав можливості забрати свої кошти.
Саме цікаве, що все це робиться під гаслом захисту інтересів вкладників. Однак, якщо розібратися, першими ворогами вкладників є саме українські банкіри. Саме вони не видають громадянам і підприємствам вклади до закінчення строку дії, а часто і після закінчення такого строку. Саме вони видавали кредити у валюті, що значно збільшило ризик неповернення таких кредитів. Саме вони не бажають йти на компроміс із позичальниками з метою збереження їх платоспроможності. Саме вони не бажають хоч невеличку частину своїх прибутків спрямувати на спільні інтереси підтримки банківської системи.
Як показує українська реальність саме дії українських банкірів провокують паніку серед їх клієнтів. Як можна довіряти банку, який в односторонньому порядку змінює умови, укладених ним договорів, не видає своїм клієнтам, належні їм по кредитним чи депозитним договорам кошти, своєчасно не проводить операції по рахункам, повідомляє інформацію про своїх клієнтів сторонні особам, застосовує при спілкуванні з клієнтами відверті кримінально-карані дії (погрози, фізичне і психологічне насилля тощо).
Таким чином, проблеми банківської системи України на 80 % викликані саме діями українських банкірів, які не бажають іти на компроміси зі своїми клієнтами, а переслідують лише одну мету – збагачення за рахунок повного розвалу економіки України. Про це свідчать навіть умови реструктуризації, які банки пропонують своїм позичальникам: це збільшення строку кредитування, перехід на ануїтетні платежі та відстрочка погашення тіла кредиту. Якщо проаналізувати, то всі ці схеми реструктуризації передбачають лише тимчасове невелике зменшення навантаження на клієнта, а в кінцевому разі значно збільшують загальну вартість кредиту. Отже клієнт втрачає іще більше коштів, а банкір іще більше на ньому заробляє. Така політика банків в кінцевому рахунку призведе до масових дефолтів позичальників, внаслідок чого вони втратять своє майно, а вкладники втратять свої заощадження. А в цей же час банкіри-олігархи заберуть свої кошти із банків та отримують надприбутки, а банкрутство банківської системи спишуть на кризу.
За оприлюдненими в ЗМІ даними, за період кризи НБУ витратив на підтримання ліквідності банків більше 100 млрд. грн. І де ці кошти? Жодна копійка з них не потрапила в реальну економіку ні прямим шляхом (кредитування підприємств) ні опосередкованим (кредитування споживачів). Отримані кошти банки витратили на скупку валюти, ОВДП та депозиті сертифікати НБУ. І їх зовсім не цікавить, що такі дії знищують економіку України.
Коли банки заробляли на простих людях мільярди – їм це подобалось. Коли банки умовляли брати будь-які кредити без довідок та перевірок – їм це було вигідно. Коли банкіри нагріли руки на спекулятивному курсі – їх це повністю влаштовувало. А ось коли прийшов час ділити фінансові ризики порівну зі своїми «партнерами» - банки стали в позу, мовляв «самі винуваті – не потрібно було брати кредит».
У зв’язку з цим ми вимагаємо негайно вжити заходів як на законодавчому рівні так і на правозастосовчому рівні, якими:
а) надавати рефінансування та надавати інші пільги лише тим банкам, які зменшили своїм позичальникам ставки по валютним кредитам до 5-8 відсотків, по гривневим кредитам до 12-15 відсотків (НБУ);
б) ухвалити закон, яким визнати нікчемними будь-які збільшення відсоткових ставок, які відбулися з моменту укладення договору до сьогодні (Верховна Рада України, Президент України);
в) ухвалити закон, яким дозволити погашення валютних кредитів в гривні по курсу НБУ на день видачі кредиту та розробити спеціальний механізм списання різниці, що виникатиме при цьому (Верховна Рада України, Президент України, НБУ);
г) заборонити банкам звертати стягнення на жилі приміщення громадян (не більше ніж 1 жиле приміщення на 1 позичальника, в якому він постійно проживає) та основні фонди підприємців та юридичних осіб (які безпосередньо використовуються у основній діяльності), зокрема шляхом доопрацювання ветованого Президентом відповідного Закону «Про введення мораторію» (Верховна Рада України, Президент України);
д) внести зміни до ГПК України, ЦПК України, Закону України «Про третейські суди», якими заборонити розгляд спорів, якщо хоча б однією із сторін є банк, у третейських судах, та віднести ці спори в порядку виключної підсудності до території за місцезнаходженням клієнта банку (Верховна Рада України, Президент України);
е) заборонити будь-які обмеження щодо зняття депозитів та ввести значні штрафні санкції за порушення цього, зокрема у вигляді пені в розмірі 1 % від суми вкладу на кожний день протягом усього періоду невиконання зобов’язання (Верховна Рада України, Президент України, НБУ);
є) перевести всі можливі сфери господарювання по прийманню платежів та оплаті товарів та послуг на безготівковий розрахунок (Верховна Рада України, Президент України, НБУ);
ж) запровадити механізми добровільного продажу заставленого майна позичальником з одночасним переведенням прав та обов’язків позичальника на покупця без зміни умов кредитування (для осіб, які не мають достатньо коштів для сплати повної вартості майна) -НБУ;
з) внести зміни до Закону України «Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом» щодо банкрутства фізичної особи (Верховна Рада України, Президент України).

В іншому випадку будемо змушені відновити акції протесту, які проводилися взимку 2009 року та застосовувати інші більш жорсткі законні засоби впливу на всеукраїнському рівні (масові мітинги та демонстрації , пікетування відповідальних державних установ та найбільш «знахабнілих» банків, бойкот банків, які не йдуть на зустріч своїм клієнтам). При цьому ступінь акцій протесту буде поступово збільшуватися допоки можновладці і олігархи не припинять ставити свої особисті матеріальні інтереси вище за духовні цінності і інтереси українського народу.

«___» ______2009 року

Громадські організації Черкащини

надавати рефінансування та надавати інші пільги лише тим банкам, які зменшили своїм позичальникам ставки по валютним кредитам до 5-8 відсотків
Это чё? Нужно американские банки рефинансировать? В Украине я таких не знаю...

Вот из-за таких уродов как ваш грёбаный ОРЁЛ люди не могут получить свои кровные (депозиты). Пусть лучше ваш клиент, а я думаю, что он ваш клиент, платит не вам, а банку ! А самый лучший вариант - пусть повесится, одной сукой меньше будет.
Что вы смотрите на Европу ? не быть нам там из-за таких как вы и ваш ОРЕЛ стрельнутый !

Согласен, когда кредит берешь надо думать чем его отдавать будешь -, а не только о том как на БМВ кататься, нету денег езди на метро )))
Из за таких не плательщиков сейчас нормальный кредит фиг возьмешь, хотя и банки звереют тоже.
В общем все это нормально если вспомнить что мы живем в стране неограниченных возможностей - Украине.

Согласен, когда кредит берешь надо думать чем его отдавать будешь -, а не только о том как на БМВ кататься, нету денег езди на метро )))
Тут где то писалось про БМВ???????????
Забрали Газель, на которой человек зарабатывал на оплату кредита и себе на жизнь.
А что вы ответите уважаемый krepkih_av, на мой случай: (ПОВТОРЯЮСЬ ДЛЯ ТЕХ КТО С ПЕРВОГО РАЗА НЕ ПОНИМАЕТ, ТАК КАК Я УЖЕ ОБ ЭТОМ ВЫШЕ НАПИСАЛ)
Когда я взял кредит не под красивые машины, не под разные цацки - а под покупку комерческой недвижимости.
Открыл свой бизнес- помещение в аренде, год поработал, нормально - получаеться. Арендодатель приходит и говорит-"Любезнейший, я решил продать эту недвижимость, так что у тебя два выхода -сам купи или убирайся побыстрее".Тут и покупатили с агентами по недвижимости начали бегать и на мозги давить. Подумали, прикинули возможности и взяли кредит.
СКАЖИТЕ НЕ РАЩИТАЛ возможности, почему же, РАЩИТАЛ - Оплачиваю его и сейчас, в полном обьёме, задолжености нет- ТАК КАК Я ЕГО БРАЛ, НЕ КАК АФФЕРИСТ (И ТАКИХ БОЛЬШИНСТВО), А КАК НОРМАЛЬНЫЙ ЗАКОНОПОСЛУШНЫЙ ГРАЖДАНИН СВОЕЙ СТРАНЫ. А ПО ДРУГОМУ, БЕЗ КРЕДИТА - ПОПРОБУЙ ОТКРЫТЬ СВОЁ ДЕЛО, ЕСЛИ С БИТОЙ В ПОДВОРОТНЕ НЕ СТОЯЛ И РОДИТЕЛЕЙ ЗАПАКОВАНЫХ НЕТ.
Отвлеклись немного, так вот, плачу я его и сейчас, хоть и тяжко мне это даётся-приходиться во многом себе(себе это в смысле семье) отказывать.
ПОЛУЧАЕТСЯ ВСЁ НОРМАЛЬНО ПРОЩИТАЛ, ПОЛТОРА ГОДА ДЕРЖУ УДАР КРИЗИСА.
ЕДИНСТВЕННОЕ ЧЕГО Я ОПАСАЮСЬ, ЭТО КОГДА БАНКОВСКИЕ УМНИКИ, КОТОРЫЕ СПЯТ И ВИДЯТ СНЫ КАК БЫ ЕЩЁ ХАПАНУТЬ У ТРУДОВОГО НАРОДА ПОД МОЛЧАЛИВОЕ СОГЛАСИЕ НАШЕГО ПРАВИТЕЛЬСТВА.
Вот из за этого я и состою в организации "Актив Черкащины" и другие граждане нашей страны, со схожими проблемами И ВСЯЧЕСКИ ПОМОГАЕМ ДРУГ ДРУГУ ОТСТАИВАТЬ СВОИ ПРАВА БЕЗПЛАТНО.
ЛЮДИ ПРИСОЕДИНЯЮТЬСЯ К ТАКИМ ДВИЖЕНИЯМ КАК НАШЕ В КАЖДОМ ГОРОДЕ, ТАК КАК ЭТА ПРОБЛЕМА ЕСТЬ У ВСЕХ.
ОРГАНИЗАЦИИ УВЕЛИЧИВАЮТЬСЯ КАЖДЫЙ ДЕНЬ КАК СНЕЖНЫЙ КОМ.
И БАНКИРАМ И ВЛАСТЯМ НУЖНО МОЛИТЬ БОГА, ЧТО БЫ НЕ БЫЛО КАК В КИРГИЗИИ, ТАК КАК ЛЮДИ ДОВЕДЕНЫ ДО ПРЕДЕЛА.
Авот такие НЕУРОДЫ как Fantom_, ПЫТАЮТЬСЯ БРЕДОВЫМИ С ЮРИДИЧЕСКОЙ И ЭКОНОМИЧЕСКОЙ ТОЧКИ ЗРЕНИЯ ВЫСКАЗЫВАНИЯМИ, СТРАВИТЬ КРЕДИТЧИКОВ И ДЕПОЗИЧИКОК. К ВАШЕМУ СОЖАЛЕНИЮ, ЛЮДИ ВСЁ БОЛЬШЕ НАЧЕНАЮТ ПОНИМАТЬ ЛЖИВОСТЬ ВАШИХ СЛОВ.

Дальше много инфы, но советую почитать, для ясности проблемы, ну и для общей грамотности.
Институт экономико-правовых отношений при НАН Украины выступил на стороне валютных заемщиков
13.04.2010 18:04
ФИНАНСЫ И БАНКИ
Заключение Института экономико-правовых отношений при НАН Украины о нестабильности гривни будет использовано как доказательство в суде по иску главреда журнала «Личный счет» Дмитрия Гонгальского против НБУ, не выполнившего своей конституционной обязанности - обеспечения стабильности национальной денежной единицы.

Согласно экспертному заключению Института, подготовленному по просьбе Д.Гонгальского, проведенные экономико-правовые исследования обосновывают утверждение о том, что национальная денежная единица Украины – гривня – нестабильна. «Это прослеживается по отношению к валютам других стран, выражается в резких колебаниях кредитных ставок НБУ и высоком уровне инфляции. Современное правовое обеспечение валютного регулирования и нормативно-правовая либерализация рынка валютных услуг Украины абсолютно не обеспечивают стабильности национальной валюты», - указано в выводах института.
Директор Луганского филиала Института экономико-правовых отношений при НАН Украины, д.э.н. Инна Заблодская и старший научный сотрудник, к.ю.н. Сергей Андросов считают, что правовое регулирование НБУ кредитно-денежной политики в стране происходит по результатам сложившейся экономической ситуации и носит реагирующий стиль.
В рамках исследования также был использован экономико-математический аппарат, который объективно характеризует нестабильность гривны посредством математических законов. Эксперты пришли к выводу, что корреляционная связь между валютным курсом, учетной ставкой НБУ и инфляцией слабая или отсутствует вообще. «Между ними должно быть жесткое сопряжение (R=1), тогда и только тогда можно говорить о продуманной и научно обоснованной кредитно-денежной политике НБУ и о реальной стабильность денежной единицы Украины», - говорится в исследовании.
Председатель киевской коллегии адвокатов «Праволад» Александр Туголуков полагает, что данное исследование является одним из ключевых доказательств по делу. «Эксперты пришли к выводу, что гривня не была стабильной и это уже установленный факт. И уже не важно, почему это произошло. Тысячам заемщиков не нужны объяснения юристов НБУ, им нужно одно – возместить причиненный Национальным Банком ущерб в размере курсовой разницы. Так, постепенно заемщики могут превратиться в кредиторов государства», - считает юрист.
Валютный интернационал: заемщики всех банков объединяйтесь!
05.02.2010 17:36
ЛИЧНЫЙ СЧЕТ
Окружной административный суд г. Киева принял к рассмотрению иск главного редактора журнала Личный счет Дмитрия Гонгальского к Нацбанку Украины. Он считает, что НБУ не выполнил своей конституционной обязанности - обеспечение стабильности национальной денежной единицы и требует возместить ущерб, возникший из-за увеличения выплат по валютному кредиту. Судебное заседание состоится в марте.

Основание для судебных разбирательств — рекордная девальвация гривны, оказавшаяся в разы выше, чем у валют любой дугой страны бывшего СССР, даже с сопоставимыми темпами падения ВВП. Девальвация, достигшая 60%, а в пиковые моменты осенью 2008-ого – все 100%, привела к колоссальным потерям валютных заемщиков, вынужденных покупать валюту по высокому курсу. Огромные убытки понесли вкладчики, открывшие депозиты в гривне и лишенные возможности получить свои средства из-за действия моратория НБУ. С финансовыми потерями столкнулись банки ввиду стремительного оттока средств клиентов, ухудшения качества кредитных портфелей, падения ликвидности и т.д.
Все заемщики, пострадавшие от бездействия НБУ могут подать аналогичные иски (см. пример) и присоединиться к иску главреда журнала. Чем больше исков, тем выше шансы на успех! Наши интересы в суде представляет Александр Туголуков, председатель киевской коллегии адвокатов «Праволад».

Счетная палата может подержать валютных заемщиков в деле против НБУ
13.04.2010 15:54
ФИНАНСЫ И БАНКИ
Окружной админсуд Киева рассмотрит возможность привлечения представителей Счетной палаты в качестве свидетеля по делу о незаконной бездеятельности НБУ, в результате которой произошла рекордная девальвация гривни, причинившая убытки валютным заемщикам.

Истец, Дмитрий Гонгальский, главный редактор журнала «Личный счет», подал заявление о привлечении представителей Счетной палаты в качестве свидетелей на предварительном заседании Окружного административного суда Киева.
Как следует из заявления истца «Счетной палатой Украины обнародована информация о том, что в ходе проверки обоснованности решений Нацбанка относительно предоставленных в октябре-декабре 2008 года объемов рефинансирования банкам, было установлено, что значительная часть средств рефинансирования была направлена на закупку иностранной валюты, что создало давление на обменный курс гривни и ее существенное обесценивание». Решение о привлечении представителей Счетной палаты в качестве свидетелей будет вынесено на коллегиальном заседании суда в конце мая.
По словам председателя киевской коллегии адвокатов «Праволад» Александра Туголукова, представляющего интересы истца в суде, по результатам проверки Счетной Палаты Украины, опубликованным на сайте ведомства, были установлены факты незаконной деятельности НБУ, ставшей причиной девальвации гривны. «Поэтому и было сделано заявление о вызове представителя Счетной Палаты Украины в суд. Эти факты могут быть ключевыми доказательствами по делу», - считает Александр Туголуков.
Председатель НБУ может стать свидетелем по делу об обвале гривни
13.04.2010 14:56
ФИНАНСЫ И БАНКИ
Окружной админсуд Киева может привлечь Владимира Стельмах в качестве свидетеля по делу о признании незаконной бездеятельности Нацбанка, не обеспечившего стабильность гривны, что привело к убыткам валютных заемщиков.

Соответствующее заявление на предварительном заседании суда подал истец, главный редактор журнала «Личный счет» Дмитрий Гонгальский, требующий призвать НБУ к финансовой ответственности за рекордную девальвацию гривни.
Как сказано в заявлении, «поскольку в данном деле необходимо выяснить обстоятельства по которым ответчик не обеспечил стабильность национальной денежной единицы под руководством председателя Нацбанка Украины Владимира Стельмаха, как должностного лица, а также, учитывая содержание противоречивых официальных заявлений ответчика, в том числе председателя НБУ, считаю необходимым вызвать последнего как свидетеля для дачи показаний по данному поводу». Возможность привлечения Владимира Стельмаха в качестве свидетеля будет рассмотрена на коллегиальном заседании суда в конце мая.
Как заявил председатель киевской коллегии адвокатов «Праволад» Александр Туголуков, представляющий интересы Дмитрия Гонгальского в суде, по законодательству Украины свидетелем может быть любое лицо которому известны обстоятельства подлежащие выяснению в деле. «Кому как не председателю НБУ лучше известны все обстоятельства девальвации гривны. Именно Владимир Стельмах, как должностное лицо, отвечающее за работу НБУ должен, как с моральной точки зрения, так и с юридической, дать в суде показания по делу, в котором его ведомство выступает ответчиком», — отметил юрист
Завтра состоится первое судебное разбирательство по иску заемщика против НБУ
16.03.2010 18:03
ФИНАНСЫ И БАНКИ
Завтра, 17 марта в 14-00 состоится первое заседание Окружного административного суда г. Киева по иску главного редактора журнала Личный счет Дмитрия Гонгальского к Нацбанку Украины. Это судебное разбирательство не имеет прецедентов в юридической практике.

Истец считает, что НБУ не выполнил своей конституционной обязанности — обеспечение стабильности национальной денежной единицы и требует возместить ущерб, возникший из-за увеличения выплат по валютному кредиту.
Основание для судебных разбирательств - рекордная девальвация гривны, оказавшаяся в разы выше, чем у валют любой дугой страны бывшего СССР, даже с сопоставимыми темпами падения ВВП. Девальвация, достигшая 60%, а в пиковые моменты осенью 2008-ого – все 100%, привела к колоссальным потерям валютных заемщиков, вынужденных покупать валюту по высокому курсу. Огромные убытки понесли вкладчики, открывшие депозиты в гривне и лишенные возможности получить свои средства из-за действия моратория НБУ. С финансовыми потерями столкнулись банки, ввиду стремительного оттока средств клиентов, ухудшения качества кредитных портфелей, падения ликвидности и т.д.
Интересы Дмитрия в суде представляет Александр Туголуков, председатель киевской коллегии адвокатов «Праволад».
Состоялось предварительное заседание суда по иску заемщиков против НБУ
19.03.2010 18:41
ФИНАНСЫ И БАНКИ
В Окружном административном суде г. Киева состоялось предварительное заседание по иску главного редактора журнала «Личный счет» Дмитрия Гонгальского против Нацбанка Украины.

Истец считает, что НБУ не выполнил своей конституционной обязанности — обеспечение стабильности национальной денежной единицы и требует возместить ущерб, возникший из-за увеличения выплат по валютному кредиту. Интересы Дмитрия в суде представлял Александр Туголуков, председатель киевской коллегии адвокатов «Праволад».
Нацбанк Украины не согласился с требованиями Дмитрия Гонгальского, посчитав, что Закон Украины «О Национальном банке Украины» не обязывает НБУ привязывать курс денежной единицы Украины к какой-либо иностранной валюте и жестко фиксировать его количественное значение. «Вследствие этого Национальный банк Украины не имеет никаких обязательств относительно установления на неизменном уровне официального курса гривны к доллару США», — сообщил НБУ в своем возражении против искового заявления.
Дмитрий Гонгальский намерен предоставить суду дополнительные доказательства бездеятельности НБУ, среди которых официальные заявления первых лиц Нацбанка о сохранении стабильности денежной единицы во время ее девальвации и выводы независимых экспертов. После этого будет назначено очередное судебное заседание, на котором иск будет рассматриваться коллегией судей (тремя представителями фемиды), что объясняется крайней важностью рассматриваемого дела. Данное разбирательство — беспрецедентное в судебной практике.
По мнению Александра Туголукова, суд первой инстанции рассматривает дела коллегиально лишь в исключительных случаях в связи с особой сложностью дела, когда одному судье принять решение не под силу. «Наше дело не представляет абсолютно никакой сложности. Основная проблема для судей это публичность процесса, его резонанс в обществе и его возможные последствия для экономики. Чем острее и масштабнее социальная проблема, тем больше она порождает энергии противодействия в самом обществе. И в такой ситуации никто не знает, что может привести к социальному взрыву. Именно этим и опасен данный судебный процесс. Поэтому судить будет «тройка» — говорит Александр Туголуков.
Как сообщалось, в Украине произошла рекордная девальвация национальной валюты, оказавшаяся в разы выше, чем у валют любой дугой страны бывшего СССР, даже с сопоставимыми темпами падения ВВП. Девальвация, достигшая 60%, а в пиковые моменты осенью 2008-ого — все 100%, привела к колоссальным потерям валютных заемщиков, вынужденных покупать валюту по высокому курсу. Огромные убытки понесли вкладчики, открывшие депозиты в гривне и лишенные возможности получить свои средства из-за действия моратория НБУ. С финансовыми потерями столкнулись банки, ввиду стремительного оттока средств клиентов, ухудшения качества кредитных портфелей, падения ликвидности и т.д
Как присоединиться к нашему процессу:

1. Заполнить пустые графы в судебном иске (см. пример): указать ФИО, домашний адрес, контактный телефон; в тексте – детали своей кредитной истории. Иск подается в 4 экземплярах. Каждый необходимо скрепить степлером.
2. Оплатить госпошлину в размере 3,40 грн. (реквизиты предоставят в суде), сделать копию квитанции об уплате.
3. Прийти в суд по адресу Десятинная 4/6, (тел. 2784837,2784905). Для жителей других городов иск необходимо подать в суд по месту жительства.
4. Прислать в редакцию обычным письмом копию квитанции об уплате госпошлины.
5. Сообщите свои координаты для координации совместных действий по эл. почте:

Образец иска к НБУ

найменування адміністративного суду, до якого подається позовна заява (п.1 ч.1 ст. 106 КАС)
Окружний адміністративний суд міста Києва
ім'я (найменування) позивача, поштова адреса, а також номер засобу зв'язку, адреса електронної пошти, якщо такі є (п.2 ч.1 ст. 106 КАС):
Позивач: ім’я:
поштова адреса:
тел:
Гонгальський
Дмитро Валентинович;

вул., 02225,

Відповідач: найменування:
поштова адреса:

Держава Україна в особі особливого центрального органу державного управління - Національного Банку України
вул. Інститутська, буд. 9,
м.Київ, 01601
код ЄДРПОУ 00032106
Третя особа: найменування:
поштова адреса: Державне казначейство України
вул. Бастіонна, 6,
м. Київ, 01014
код ЄДРПОУ 20055032

ПОЗОВНА ЗАЯВА
(про визнання незаконною бездіяльність та відшкодування збитків)

Суть справи
Позивач, Гонгальський Дмитро Валентинович, звернувся до Окружного адміністративного суду міста Києва із позовом до відповідача, Держава Україна в особі Національного Банку України, про визнання незаконною бездіяльність у сфері забезпечення стабільності національної грошової одиниці, що призвело до порушення прав позивача та завдання збитків.
В обґрунтування своїх вимог позивач посилається на невиконання відповідачем своєї основної функції - забезпечення стабільності національної грошової одиниці.

Обставини, якими позивач обґрунтовує свої вимоги.
За офіційними даними НБУ, в період з 1 липня 2008 року і до 1 січня 2010 року найвищий офіційний курс НБУ гривні по відношенню до долара США становив 4,8401 (16 липня 2008 р.), найнижчий – 8,0148 (5 листопада 2009р.).
Таким чином, різниця становить – 65,59%, що вказує на нестабільність курсу грошової одиниці.
В 2007 р. позивач отримав кредит у доларах США за офіційним курсом 1 долар США = 5,05 грн. В результаті девальвації гривні відносно долара США розмір зобов’язань позивача по кредиту зріс на 60%, чим завдано йому майнової шкоди на загальну суму ….грн.
Отримуючи кредит у доларах США позивач розраховував на стабільність національної грошової одиниці, гарантом якої є відповідач, і не міг передбачити рівня девальвації гривні - 60%.
Відповідно до статті 3 Конституції України (254к/96-ВР) права і свободи людини та їх гарантії визначають зміст і спрямованість діяльності держави. Держава відповідає перед людиною за свою діяльність. Утвердження і забезпечення прав і свобод людини є головним обов'язком держави.
У статті 99 Конституції України та у статті 6 Закону України «Про національний Банк України» встановлено, що основною функцією Національного банку є забезпечення стабільності грошової одиниці України.

Під стабільністю грошової одиниці слід розуміти відносну незмінність вартості, яку представляє грошова одиниця в обігу і яка виражається в купівельній спроможності грошей. За гроші, як відомо, можна купити товари і послуги, самі гроші як кредит та іноземну валюту. Відповідно стабільність грошової одиниці включає: стабільність цін на товари і послуги, стабільність цін на кредитні ресурси і стабільність курсу національної валюти.

Отже, внаслідок не забезпечення відповідачем стабільності грошової одиниці, вартість кредиту, а відповідно і вартість товарів придбаних на ці кошти ( … доларів США) для позивача зросла на 60 %, чим завдано йому майнової шкоди на загальну суму - ….. грн.

Це означає, що Національний Банк України не виконує, покладену на нього Конституцієй України функцію – забезпечення стабільності грошової одиниці.
Також, свідченням невиконання Національним Банком України своїх функцій є та обставина, що рівень девальвації гривні до долара США є найбільшим серед держав колишнього СРСР:
Рівень девальвації валют країн колишнього СРСР до долара США
з 01.09.2008 р. по 01.01.2010 р.*%
ВАЛЮТА Рівень девальвації (знак мінус)
азербайджанських манатів 1,266295
естонських крон -2,76878
литовських літів -2,76888
латвійських латів -3,61615
узбецьких сумів -14,399
російських рублів -23,0613
казахстанських тенге -24,1073
молдовських леїв -27,3461
білоруських рублів -35,8305
гривна -64,7683
* Дані НБУ, підрахунки журналу «Личный счет»

Крім того слід додати, що повернення кредиту позивачем здійснюється шляхом купівлі валюти не за офіційним курсом, встановленим регулятором, а за комерційним, що призводить до додаткових витрат та підтверджує не виконання відповідачем своєї основної функції.
Відповідно до статті 11 Цивільного кодексу України однією з підстав виникнення цивільних прав та обов’язків є завдання майнової (матеріальної) та моральної шкоди іншій особі.
Статтею 56 Конституції України визначено право кожного на відшкодування за рахунок держави чи органів місцевого самоврядування матеріальної та моральної шкоди, завданої незаконними рішеннями, діями чи бездіяльністю органів державної влади, органів місцевого самоврядування, їх посадових і службових осіб при здійсненні ними своїх повноважень.
Згідно частини 1 статті 1166 Цивільного кодексу України Майнова шкода, завдана неправомірними рішеннями, діями чи бездіяльністю особистим немайновим правам фізичної або юридичної особи, а також шкода, завдана майну фізичної або юридичної особи, відшкодовується в повному обсязі особою, яка її завдала.
У відповідності із статтю 1173 Цивільного кодексу України шкода, завдана фізичній або юридичній особі незаконними рішеннями, дією чи бездіяльністю органу державної влади, органу влади Автономної Республіки Крим або органу місцевого самоврядування при здійсненні ними своїх повноважень, відшкодовується державою, Автономною Республікою Крим або органом місцевого самоврядування незалежно від вини цих органів.

Правовідносини між позивачем – громадянином держави - Україна та відповідачем – спеціальним центральним органом держави України є договірними, виходячи з наступного:
1. позивач є громадянином України, відповідно до цього він прийняв на себе певні зобов’язання, як-то: виконання законів по сплаті податків, зборів, і таке інше, а держава, зі свого боку, взяла на себе певні зобов’язання, як-то: захист своїх громадян, їх прав та свобод.
Отже, ми маємо класичний цивільно-правовий договір між державою та її громадянином із визначеними Конституцією та іншими законами України їх взаємними правами та обов’язками.
Згідно цього, права і свободи людини та їх гарантії визначають зміст і спрямованість діяльності держави. Держава відповідає перед людиною за свою діяльність. Утвердження і забезпечення прав і свобод людини є головним обов'язком держави.
Вочевидь, що реалізація прав одним можлива лише за умови виконання своїх обов’язків – іншим.
Відтак, Держава, забезпечуючи права своїх громадян на стабільну грошову одиницю, створила Національний Банк України, зобов’язавши його здійснювати цю функцію. При цьому НБУ було наділено рядом виключних повноважень, щодо управління коштами громадян через систему контролю та регулювання банківського сектору, а також правом на фінансування за рахунок коштів державного бюджету, наповнення якого забезпечують громадяни.
В нашому випадку виходить, що позивач належним чином виконує свої зобов’язання, сплачує податки, виконує інші обов’язкові повинності перед державою, але не може реалізувати своє право на стабільну грошову одиницю, оскільки держава в особі НБУ не виконує свого обов’язку в цій сфері.
Відповідно до статті 11 Цивільного кодексу України підставами виникнення цивільних прав та обов’язків, зокрема, є юридичні факти, та акти цивільного законодавство.
Отже підставою виникнення цивільних прав та обов’язків між Державою та позивачем є юридичний факт набуття останнього громадянства України. А підставою виникнення зобов’язань у НБУ є Закон України «Про Національний банк України».
Статтею 55 Конституції України закріплено, що держава гарантує право кожного на оскарження в суді рішень, дій чи бездіяльності органів державної влади, органів місцевого самоврядування, посадових і службових осіб.
Кожен має право будь-якими не забороненими законом засобами захищати свої права і свободи від порушень і протиправних посягань.
Відповідного до статті 16 Цивільного кодексу України одним із способів захисту цивільних прав та інтересів є визнання незаконними рішення, дій чи бездіяльності органу державної влади, органу влади Автономної Республіки Крим або органу місцевого самоврядування, їхніх посадових і службових осіб.
Відтак, вимоги позивача до Держави Україна в особі особливого центрального органу державного управління - Національного Банку України про визнання незаконною його бездіяльність та відшкодування завданих цим збитків є цілком обґрунтованими, законними та такими що підлягають задоволенню, на підставі 1173 Цивільного кодексу України.

Докази, про які йому відомо позивачу і які можуть бути використані судом на підтвердження обставин, якими обґрунтовуються позовні вимоги:
1. На підставі викладеного, керуючись ст. 3, 17, 18, 19, 104, 105, 106, 117, 118, 181 КАС України, -

ПРОШУ:

1. Визнати незаконною бездіяльність Держави Україна в особі особливого центрального органу державного управління - Національного Банку України по не забезпеченню стабільності національної грошової одиниці.

2. Стягнути з Держави Україна в особі особливого центрального органу державного управління - Національного Банку України на користь Гонгальського Дмитра (адреса Київ, вул., ІН ) за рахунок коштів Державного казначейства України - …..грн. в якості відшкодування завданої йому майнової шкоди.

Перелік документів та інших матеріалів, що додаються:
1. Копія позовної заяви та копії всіх документів, що приєднуються до неї, відповідно до кількості відповідачів.
2. Документ про сплату судового збору.

січня 2009р.

Позивач Гонгальський Д.В

Назад
Зверху Знизу