Змінюй хід війни! Допомагай ЗСУ!

Зарядная станция

• Автор теми Автор теми crisis
  • Дата створення Дата створення
Ніякої. Гелеві для цього не годяться. Шукай тягові свинцеві акумулятори (збірка 12 В 180 Аг вийде десь 20000 грн) або збирай батарею LiFePO4 з BMS. Елементи LiFePO4 замовляй в Нідерландах на NKON.nl (рекомендую фірму EVE або CATL), систему керування (Battery Management System, BMS) замовляй на AliExpress. Рекомендую BMS JiKong з вбудованим активним балансиром. Клеми, дроти, ящик та решту матеріалів купиш тут на місці. Звісно, ще треба голову на плечах та руки з плечей.
Підкажіть будь ласка: чи на знаєте Ви нормальних електриків у Харкові, які збирають акумулятори на LiFePO4 з матеріалів замовника?

збирають акумулятори на LiFePO4 з матеріалів замовника
Це трохи неблагодарна робота. Бо якщо батарея погано працюватиме, то майстра будуть лаяти, навіть якщо проблема не в роботі майстра, а в поганій якості елементів чи заводський брак BMS. І ще може бути ситуація, коли замовник купив несумісні між собою елементи та BMS або ще якась фігня з "матеріалами замовника". Відомі в інтернеті "збирачі батарей" зазвичай самі купляють елементи та запчастини гуртом у Китаї чи десь на місці. А "з матеріалом замовника" працюють хіба що ті майстри, які приварюють болтові клеми до елементів, наприклад, відомий у Ютубі майстер ZHARV, але вони відповідають лише за свою роботу, а не за якість зібраної батареї. Якщо клема не відвалилася, то претензій до майстра не буде.

Підкажіть будь ласка: чи на знаєте Ви нормальних електриків у Харкові, які збирають акумулятори на LiFePO4 з матеріалів замовника?
Якщо вже є матеріали, чому б не зібрати самостійно?
Там не ракетна наука, а консультацію стосовно незрозумілих моментів можна отримати безкоштовно.

Дупою чую,що треба таки купляти LiFePO4...
Взяв батькам 1 нову батарею 100AH LiFePO4 Must LP16-24100 на промі. Згодом в міру коштів планую другу таку саму купити. (і з'єднати між собою по кан як на фото).

От тільки зараз проблема в мене. Як не угробити мій інвертор SRNE відключенням по перевантаженням батареї? Коли інвертор потягне з батареї більше 100А і вона відключиться. Читав що інвертори горять коли різко зникає напруга з АКБ, а навантаження по 220В ще підключене. (транзистори не встигають завершити роботу по правильному). А в дешевих інверторах немає іонізаторів.
Бо на теперішньому інверторі AGM батарея просто просяде по напрузі, але напруга не зникає як у BMS.
Отже, інвертор може до 150А, батарея може 100А як обмежити інвертор по струму з батареї ? (потрібне тимчасове рішення до поки не докупив що одну батарею). Адже інколи забудеш щось і включиш більше навантаження. Не хочу спалити інвертор....

Ставити автомат на виходу 220В на 1.5кВт-2кВт ?

Поки не знайшов ніякої інформації як такі батареї з'єднувати між собою.

Перевірка ємності акумулятора MUST LP16-24100 2024 року виробництва

Що в середині в батареї Must серії LP16

Огляд інвертора MUST PH18-3024 PRO та акумулятора MUST LiFePO4 LP1600-24100 24V 100Ah з CAN шиною (про батарею друга частина відео)

Даташіт але на 48В

Вкладення

• Bateria-de-litio-48V-100Ah-MUST.pdf
    Bateria-de-litio-48V-100Ah-MUST.pdf
    249.3 КБ · Перегляди: 21
  •  екрана 2025-07-11 211533.webp
    екрана 2025-07-11 211533.webp
    29.1 КБ · Перегляди: 26
От тільки зараз проблема в мене. Як не угробити мій інвертор SRNE відключенням по перевантаженням батареї?
Думати головою, коли підключаєш шось в рєзєтку при роботі від інвертора. Це найпростіший і найдієвіший варіант.
Інший варіант - паралельно цій батареї поставити дві свинцеві, з'єднані послідовно, і виставити напругу завершення заряду біля 27.5В.
Я так на початку робив, поки не відбалансував літієву батарею.

Інший варіант - паралельно цій батареї поставити дві свинцеві, з'єднані послідовно, і виставити напругу завершення заряду біля 27.5В.
Це як? Паралельно до LIFEPO4 підключити свої AGM ? (можна залишити ліфер з AGM ?) В мене зараз налаштування інвертора під AGM, можливо так залишити? В мене два MPPT, інший йде напряму до АКБ відповідно якщо BMS відключить батарею від інвертора, то залишиться MPPT який буде живити інвертор. (він побачить високу напругу холостий хід та піде в захист - велика напруга на АКБ). Але що робити вночі? (відсутня напруга).

Останнє редагування:
В Алло со скидкой продают

Вкладення

• Screenshot_20250712-091902.webp
    Screenshot_20250712-091902.webp
    86.4 КБ · Перегляди: 29
Отже, інвертор може до 150А, батарея може 100А як обмежити інвертор по струму з батареї ? (потрібне тимчасове рішення до поки не докупив що одну батарею). Адже інколи забудеш щось і включиш більше навантаження. Не хочу спалити інвертор....
1. Обмежуєш струм інвертора у 90 А програмно
2. Ставиш в паралель ще АКБ, щоб тягнула 200А
3. Замінюєш інвертор на менш потужний
4. Стежиш за навантаженням
Обирай, що подобається більше

1. Обмежуєш струм інвертора у 90 А програмно
2. Ставиш в паралель ще АКБ, щоб тягнула 200А
3. Замінюєш інвертор на менш потужний
4. Стежиш за навантаженням
Обирай, що подобається більше
Подобається залишити AGM (та налаштування всі до нього) а паралельно підключити Lifepo4. Так і зроблю

AGM не шкода. А що з ним може статися? Підключаю lifepo4 паралельно, на інверторі залишаю всі налаштування як AGM і в "їзду."
Не бачу що може негативного статися з lifepo4. Він ж має BMS. А AGM ух на них.

а як тимчасове рішення?

Інвертор SRNE спокійно потягне і 3100Вт там запобіжник по низькій 150А встановлений.

Завжди не проконтролювати хто і що підключає до 220В.
Приклад :
Випадково включили бойлер + фен (забулися) або щось що споживає більше 100А по батареї. BMS відрубує напругу на виході. Інвертор з навантаженням не завершує правильно роботу. (що там транзистори по керуванні матимуть)?

Зараз AGM, і такого статися не може. Напруга буде на виході батареї навіть при 3кВт. (просяде і собі вимкне інвертор вихід 220В на низькій напрузі на батареї).

Людина вже попробувала:

Не резикував підключати AGM+LIFEPO4 ані блок живлення. Замовив своїм ще одну MUST LiFePO4 LP1600-24100 24V 100Ah (буде тепер разом дві 200Ah можна буде тепер не боятися навантаження). Батарея до 200А а інвертор до 150А не вимкнеться BMS. Тепер свій проект буду вважати завершений. Дорога зараза. Але є панелі. То може окупиться трохи.....

P. S Кому потрібно (дійсно потребує) можу подарувати живі AGM 12в 7ah. (є кілька). Безкоштовно

Подивився я на удари по Трипільській ТЕС і зарядив свого акумулятора по самі вінця

Доброго дня. Маю проблему, якщо можете, будь ласка, допоможіть.

Так як зарядні пристрої на високий струм (для ліферів великої ємності) дуже дорогі, вирішив зробити самостійно.

Є Блок живлення М-360-12V-30A від якого подається живлення на Підвищувальний перетворювач DC-DC 1200Вт, 8-60В в 12-83В 20А (
⚠ Тільки зареєстровані користувачі бачать весь контент та не бачать рекламу.
). На платі зміні потенціометри замінені на виносні багатооборотні потенціометри(типу таких 3590S і звісно відповідного номіналу тим що були на платі). До виходу плати через шунт підключений китайський вольтамперметр (для контролю вольтажу та струму яким заряджаємо) і потім вихід на шупи.

Проблема:
Вольтамперметр напругу показує нормально і нормально реагує на зміні. А ось стум показує якусь «дичину» звідкись бере 30-60 Ампер і на мінімуму показує великий струм, 5А наприклад (при цьому реагує на регулювання потенціометром).

Зразу скажу що робив для виявлення проблеми:
  • Замінював китайський вольтамперметр – це вже 4й наче (що 3х секційні, що 4х секційні)
  • Намагався перевірити вольтамперметр через свій UNI-T UT33D+(між щупом та акумулятором врізався як на плюсовій лінії так і на мінусі), і чомусь через нього більше 2.5А ампер не проходить або не міряється (таке враження що він ріже струм)
  • Хтів перевірити токовими кліщами, але вони тільки змінний струм міряють.
  • 2й пункт намагався перевірити без підключення вольтамперметр, і все одно струм не більше 2.5 А, і ніяк не реагує на зміну потенціометром
І звісно питання:
  • Що може бути причиною показує якусь «дичину» звідкись бере 30-60 Ампер і на мінимуму показує великий струм» ?
  • Чим можна перевірити достовірно струм до 20А ? окрім мультиметра домашнього ?
  • UNI-T UT33D+ чомусь через нього більше 2.5А ампер не проходить або не міряється, проблема девайсу чи щось не правильно роблю ?

П.С. Зарядка має заряджати акумулятор на ліферах на 40А/г, трохи про акумулятор:
Він зроблений як портативна зарядна станція, між зарядними клемами і акумом з БМС, тільки шунт для роботи вольтамперметра свого окремого від зарядки.

Доброго дня. Маю проблему, якщо можете, будь ласка, допоможіть.

Так як зарядні пристрої на високий струм (для ліферів великої ємності) дуже дорогі, вирішив зробити самостійно.

Є Блок живлення М-360-12V-30A від якого подається живлення на Підвищувальний перетворювач DC-DC 1200Вт, 8-60В в 12-83В 20А (
⚠ Тільки зареєстровані користувачі бачать весь контент та не бачать рекламу.
).
Щось в мене сумніви, що ця шляпа вміє заряджати ліфери.
Купи на аліку зарядку і не їби мізки. На 6А коштує всього 15 баксів.

Пашустик, а чому сумніви? наче сс\cv є. І без аліку у нас є чим заряджати на 6А, але потрібно 15-20 А. І чому ви важаєте що з аліка прийде не гірше ще пайкою "китайською".

Назад
Зверху Знизу