Постійний збір на дрони FPV для ЗСУ
Закидуй дві гривні!
FPV-дрони змінюють хід війни
Змінюй хід війни!

замена подшипников на заднем колесе

🔴 06:33 Повітряна тривога в Харків.обл.
Статус: Offline
Повідом.: 136
  • 🔴 06:33 Повітряна тривога в Харків.обл.
не могу снять звездочки шимановские, вытащил вал , высыпал шарики, купленные подшипники уже собраны по 7 шариков а вытрусил 18 и еще не могу добраться до места подшипника со стороны звездочек. там на круглой железяке две круглых выемки, пробовал постучать в стороны по выемкам с помощью отвертки, не выкручуется.

Подскажите, как снять звездочки и я подозреваю что подшипники мною купленные не те, хотя продавец уверял, что подойдут и содрал за них 12 грн.:confused:

ни кто не хочет делиться опытом?

Останнє редагування:
не могу снять звездочки шимановские, вытащил вал , высыпал шарики, купленные подшипники уже собраны по 7 шариков а вытрусил 18 и еще не могу добраться до места подшипника со стороны звездочек. там на круглой железяке две круглых выемки, пробовал постучать в стороны по выемкам с помощью отвертки, не выкручуется.

Подскажите, как снять звездочки и я подозреваю что подшипники мною купленные не те, хотя продавец уверял, что подойдут и содрал за них 12 грн.:confused:

ни кто не хочет делиться опытом?

Фотки дай.Тут не екстрасенсы.

на заднем колесе трещетка чтоли?? у меня там тоже две круглых выемки, токо они там до ж... то те ключ нужен специальный...а вообще да..даваи фото)))) и что за подшибники то ты купил то??? как правило там подшибник насыпнои, нужны шарики и чашки, одними затягуеш другие во втулку впессованы)))

да мне завтра снимут звезды договорилсо бесплатно и сказали что можно насыпные ставить и можно в блоке по 7 шариков вместо насыпных 9 а для снятия нужен съемник 20 грн. если бы без него есть способ поделитесь хотел бы уже утром быть на колесах

Без съемника никак.И насыпью подшипник лучше.

как правило там подшибник насыпнои, нужны шарики и чашки, одними затягуеш другие во втулку впессованы)))

А зачем?Они и так во втулках есть.

Без съемника никак.И насыпью подшипник лучше.
Правильно. И смазать густой смазкой не забудь. Ещё неплохо бы перед сборкой удалить старую смазку и грязь тряпками с керосином.

пасиба, а что ж было ощущение, что что-то хуже ехать стал, может это не подшипники, хотя момент уловить не мог между тем когда колесо болтается и когда плохо крутится и оставлял на том когда туговато крутится но не болтается

Если втулка уже изношена, то лучше пусть еле-еле болтается (ну так, едва ощутимо), чем перетянуть конуса.

благодарочка знач все дело во втулке скоко ж она может стоить?

дуже небагато на барабані

але розберись що з твоєю.подивись на доріжки зпід кульок,якщо не зношені - втулка нормальна.
може у тебе конуса зносились,погнувся вал чи взагагалі кульки голимі.
7 замість 9 не став!це буде жопа втулці дуже скоро.

дюкую, друже, доріжку можна побачить але пальцем не відрізняється вмятини нема

якщо вона не продавлена,"не відчувається пальцем" - все з нею гаразд

але якимось чином з одниєї сторони влізло 10 шариків замість дев"яти і колесо крутилося не дуже, мені сказали на сервісі що наступним буде заміна втулки, хоч доріжки від шариків не відчувається?

А чому не 20? :)

Змаж густою змазкою та постав по 9 кульок з кожного боку. Кульки прилипають до змащеної втулки та не розбігаються.

що до кульок то це є дійсно так, але з однієї сторони під 10ю кульку місце не лишилось, а з протилежної було місце саме під 10. А змастили мені літолом :)

...і всім дякую за ваші корисні поради!, я, наприклад, вважав що краще трошки перетягнути конуси і вони притруться, але від цого в мене позтирались кульки, а може і втулці нашкодив )

Це щось дивне. Зазвичай на втулках в обох підшипниках однакова кількість кульок.
Я підозрюю, що у вашу втулку дійсно можна запхати 10 або навіть 11 кульок, але не факт, що вони будуть правильно працювати. Можливо, у такому разі кульки будуть бігати не по доріжках, а трохи вище.
Я б спробував зібрати втулку спочатку з 10, а потім з 9 кульками та порівняти, як воно буде крутитися. З правильною кількістю кульок вісь втулки має стояти точно по центру, крутитися (після регулювання) без перешкод та значних люфтів.

у половині шиманівських втулок нерівні кількості кульок.при чому й парна кількість буває,що якби є неправильним,наскільки я пам'ятаю

в мене це так і є , але чому це не неправильно , на конусі вони ж крутяться по різним радіусам і чашки виходить чашички теж різні і що тут є неправильне?

Ничё.Забей и езди если на разном количестве шариков колесо норм себя ведёт.Ато щас тебе местные паникёры понасоветуют.

Поставь втулку на промах и забудь :)

Назад
Зверху Знизу