Змінюй хід війни! Допомагай ЗСУ!

Юридическое мнение.

• Автор теми Автор теми Zona
  • Дата створення Дата створення
ч. 3, 4 ст. 1 ЗУ "Про всеукраїнський та місцеві референдуми"
Закони, інші рішення, прийняті всеукраїнським референдумом, мають вищу юридичну силу по відношенню до законодавчих актів Верховної Ради України, Верховної Ради Республіки Крим, нормативних актів Президента України, Кабінету Міністрів України, вищих виконавчих і розпорядчих органів державної влади Республіки Крим, підзаконних актів міністерств і відомств України та Республіки Крим, рішень місцевих Рад народних депутатів. Рішення, прийняті місцевим референдумом, мають вищу юридичну силу по відношенню до рішень Рад народних депутатів, на території яких він проводиться.
Закони, інші рішення, прийняті референдумом, не потребують будь-якого затвердження державними органами і можуть бути скасовані або змінені лише у порядку, передбаченому цим Законом."

Нагадайте, яке конкретно питання ставилось на референдумі та який був результат?

Посилання видалено

И еще как на счет подать в суд на саму ВР это возможно?

Так я й думала... :)
"Чи підтримуєте Ви пропозицію", "Чи згодні Ви з необхідністю" - тут не йде мова про винесення рішення Народом. Це так, консультація. Дуже дорога консультація. Нажаль.
Відповідь - НІ.

Я так розумію, це те, про що йде мова в ст. 46 Закону.
Стаття 46. Дорадче опитування громадян України (консультативний референдум)
"З метою виявлення волі громадян при вирішенні важливих питань загальнодержавного та місцевого значення у передбаченому цим Законом порядку можуть проводитись всеукраїнські та місцеві дорадчі опитування громадян України (консультативні референдуми). Результати дорадчого опитування розглядаються і враховуються при прийнятті рішень відповідними державними органами.
Якщо проекти законів, інших рішень Верховної Ради України або рішень місцевої Ради народних депутатів не відповідають результатам всеукраїнського або відповідного місцевого дорадчого опитування, такі закони, рішення можуть бути прийняті лише більшістю не менш як дві третини від загальної кількості народних депутатів України або депутатів відповідної місцевої Ради народних депутатів.
Положення частин першої, третьої та четвертої статті 1, статей 3, 4, 9, 44, 45 цього Закону не застосовуються до дорадчого опитування громадян України (консультативного референдуму)".

Если нет то можно объяснить почему т.к. народ сказал что согласны с необходимостью но почему то эту необходимость никто не реализовал? и кто за это должен отвечать?

Це вже питання моралі, а не права.

А есть ли просто референдум не консультативный решения которого обязаны к исполнению и каким был всетаки референдум в 2000? Непомню что бы я встречал приставку тогда к этому референдуму консультативный.

Как по мне, консультативный характер референдума очевиден уже из постановки вопросов. Подробнее - нужно смотреть нормативный акт о назначении референдума и проч.

А есть ли просто референдум не консультативный решения которого обязаны к исполнению и каким был всетаки референдум в 2000? Непомню что бы я встречал приставку тогда к этому референдуму консультативный.

Да, такой референдум законодателем предусмотрен. Если бы референдум 200 был бы таковым (обязательным), вопросы были бы сформулированы типа "Чи доповняти статтю 90 Конституції України третьою частиною такого змісту..." вместо "Чи підтримуєте Ви пропозиції про доповнення статті 90 Конституції України новою третьою частиною такого змісту..". Чувствуете разницу? Вот :)

И на хера он был тогда не понимаю. Тупое разбазаривание денег. Спасибо за ответы.

Всегда пожалуйста

Назад
Зверху Знизу